«Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις»

Πολλές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες υπάρχουν στο διαδίκτυο που επιβεβαιώνουν το «μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις». Μια από αυτές είναι και η πιο πάνω που δείχνει τους δύο κόσμους του Αλέξη Τσίπρα. Το σκόπιμο, το στημένο διπλό προσωπείο του Δόκτωρος Τζέκιλ και του κυρίου Χάιντ. Πουλημένος, ικέτης, γατούλα, μερκελιστής στην Ευρώπη. Άγριος, μάγκας, τσαμπουκαλής και με φιλολαϊκό προφίλ στην Ελλάδα.

Πριν μερικές ημέρες έπαιζε φάπες και χαζογέλαγε

στις Βρυξέλλες και ήρθε στην Κρήτη να διώξει τους δημοσιογράφους και να υποσχεθεί στους αγρότες ότι θα βρει λύση στα προβλήματά τους. Στη σύνοδο Κορυφής και λίγο μετά στο Βερολίνο ξεσκόνιζε το ταγεράκι της Άνγκελας και της έφτιαχνε τσάι με παξιμάδια και μόλις γύρισε στην Αθήνα επιτέθηκε στη ΝΔ για συμμαχία με τους Γερμανούς.

Και το πιο βασικό. Στη Γερμανία, όπως όλα δείχνουν, έκλεισε ένα deal. Παρακάλεσε την Μέρκελ να μην απαιτήσει την εδώ και τώρα υπογραφή του νέου μνημονίου για μετά το 2018 αλλά ό,τι είναι να γίνει να μεταφερθεί -μέσω ενός μόνιμου κόφτη- στα χρόνια εκείνα. Τι τον νοιάζει άλλωστε, άλλος θα κυβερνά. Κι αφού υποχώρησε για ακόμη μια φορά, αφού έβαλε τον Τσακαλώτο να υπογράφει δηλώσεις μετανοίας, την άλλη ώρα έκανε επίθεση στους κακούς δανειστές που δεν θα του πουν αυτουνού του αριστερού ηγέτη πώς θα κυβερνήσει.

Θα ήταν γελοίο θέαμα για να ξεκαρδιζόμαστε αν δεν ήταν τόσο τραγικό για όλη τη χώρα. Ο άνθρωπος δεν έχει έρμα, είναι τόσο πολύ δοσμένος σ' αυτό που κάνει που δεν υπολογίζει ούτε τσίπα, ούτε τίποτε.

Όμως, καλή η κριτική. Ο Τσίπρας είναι διπρόσωπος και το έχει αποδείξει χρόνια τώρα. Κι έτσι θα παραμείνει όσο αυτή του η στάση υπηρετεί το σχέδιό του για να παραμείνει επί χρόνια στην εξουσία. Ο ελληνικός λαός τι κάνει; Πώς αντιδρά σ' αυτόν τον Ιανό; Του αρέσουν τα δύο πρόσωπα, τα αποδέχεται, λέει δεν βαριέσαι έτσι είναι οι πολιτικοί;

Χαίρεται που ένας πρωθυπουργός πάει στην Ευρώπη ξευτιλίζεται με τον χειρότερο τρόπο, υπογράφει και τις χαρτοπετσέτες που του βάζουν στα γεύματα κι όταν έρχεται στην Ελλάδα βαράει τα νταούλια; Για να τον ακούσουν ποιοι; Εκείνοι που υπηρετεί και παρακαλά; Ή για να κοροϊδέψει όσους μπορεί να κοροϊδέψει και να κερδίσει χρόνο;

Στο ίδιο έργο θεατές με την ανοχή των πολιτών. Ο Τσίπρας θα είναι ο... πολύ σκληρός για να πεθάνει. Θα είναι το λαϊκό παιδί που τα βάζει με τους μεγάλους της Ευρώπης, δίνει μάχες αλλά δεν πειράζει που χάνει αφού δεν έπεσε αμαχητί. Και την ίδια στιγμή θα βάζει τους υπουργούς του, τον Τσακαλώτο, την Αχιτσιόγλου, τον Κατρούγκαλο κ.λπ. να τσακίζουν τον κόσμο στους φόρους και τις περικοπές. Αναλώσιμοι υπουργοί για να προστατευτεί το αριστερό προφίλ του Αλέξη.

Βρε δεν πάτε να...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα