Ανάμεσα σε Φίλη και Καμμένο, ο Τσίπρας στον εικονικό κόσμο του Renegade

Όποιος δεν έχει καταλάβει, έως τώρα, πόσο μεγάλο δούλεμα μας ρίχνουν, τα “δυο άκρα” της κυβέρνησης, Φίλης από τη μια, Καμμένος από την άλλη, για το θέμα των σχέσεων κράτους – Εκκλησίας, και κυρίως ότι αυτό γίνεται υπό την ενορχήστρωση του Αλέξη Τσίπρα, η χθεσινή ημέρα το καταμαρτυρά. Όχι μόνον διότι, υποτίθεται τα βρήκε η Αρχιεπισκοπή με τον Α.Τσίπρα, μετά από τόσο θόρυβο

και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αλλά επειδή αυτό έγινε παρουσία των Φίλη και Καμμένου. Του πρώτου, δηλαδή, που αντιπροσωπεύει την “εκσυγχρονιστική “αριστερά”, και του δεύτερου που θέλει να εμφανίζεται ως υπερορθόδοξος, υπερπατριώτης, κ.ο.κ., και που κάθε τρεις και λίγο παραιτείται, εξαιτίας δηλώσεων του Φίλη ή του Μουζάλα.

Το ενδιαφέρον, όμως, δεν είναι τόσο αυτό, όσο η σκηνοθεσία που προηγήθηκε. Τι έκανε, λοιπόν, ο κ.Τσίπρας; Το απόγευμα μετέβη στο υπουργείο Αμύνης για να παρακολουθήσει από τον θάλαμο του κέντρου επιχειρήσεων μέρος της άσκησης “Παρμενίων”, και ειδικότερα σενάριο διαχείρισης αεροσκάφους χαρακτηρισμένου ως Renegade. Δηλαδή, αεροσκάφους είτε υπό αεροπειρατεία, είτε τρομοκρατική απειλή. Και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης, όταν τα είδε όλα αυτά, τι είπε στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου που ήταν εκεί; Είπε ότι “η άσκηση έχει προσαρμοστεί πολύ κοντά στις πραγματικές συνθήκες”.

Ας μην σχολιάσουμε την παρατήρησή του επί αυτής καθεαυτής της ασκήσεως. Φαίνεται όμως, ότι του ιδίου του αρέσουν ιδιαίτερα οι ασκήσεις εικονικής πραγματικότητας. Διότι το να πάει αρχικώς στο υπουργείο Άμυνας, για να κάνει το χατίρι του Πάνου Καμμένου και να τον στηρίξει, και κατόπιν να τον καλέσει να παραβρίσκεται με τον Φίλη στο μέγαρο Μαξίμου, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο, ε πια, νισάφι τόσο δούλεμα. Βέβαια, ξέρουμε ότι του πρωθυπουργού του αρέσει πολύ το περιβάλλον στο υπουργείο Αμύνης. Του αρέσει επίσης να πετάει με στρατιωτικά μέσα, όπως άλλωστε και στον Νίκο Παππά. Του αρέσει επίσης να πηγαίνει στον θάλαμο επιχειρήσεων. Μόνο που την τελευταία φορά που ήταν εκεί, πέρυσι το καλοκαίρι, είχε καεί η μισή Ελλάδα, και ο Πάνος Καμμένος, μαζί με σχεδόν όλη τη στρατιωτική ηγεσία, βρισκόταν στην Ικαρία για να εγκαινιάσει έναν δρόμο που θα γινόταν. Και τη νύκτα, μάλιστα, όταν επέστρεψε ο υπουργός από εκεί, πήρε τον κ.Τσίπρα να τον πάει σε στρατιωτικό νοσοκομείο για να επισκεφθεί τραυματίες πιλότους πυροσβεστικού αεροσκάφους. Μιλάμε, δηλαδή, πραγματικά για κυβέρνηση – σχολική εκδρομή. Για, δε, τις υπόλοιπες πολιτικές και στρατιωτικές περσόνες του υπουργείου, επιφυλασσόμεθα.

Στο μεταξύ, ενώ ο κ.Τσίπρας αρέσκεται στις ασκήσεις εικονικής πραγματικότητας, όλα τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε κάποιες περιπτώσεις, σε αρνητική. Άραγε, τι θα πει την επόμενη εβδομάδα ο ίδιος, εάν, όπως λέγεται, δεν υπογραφεί στην τριμερή ΕλλάδαςΚύπρουΑιγύπτου, η συμφωνία καθορισμού της ΑΟΖ, επειδή οι Αιγύπτιοι φέρονται τώρα να μην την θέλουν; Καλό, είναι ο κ.Τσίπρας να πηγαίνει που και που στο Πεντάγωνο, διότι η παρουσία του, όπως και κάθε πρωθυπουργού εκεί, είναι δείγμα ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας δίδει βαρύτητα στην Άμυνα. Όχι όμως, να πηγαίνει για να δημιουργεί εικονικές πραγματικότητες και να αποπροσανατολίζει, είτε για να περάσει το ξεπούλημα της χώρας και τα σκληρά μέτρα της μνημονιακής λιτότητας, είτε για να καλύψει το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών ή τη φούσκα της κόντρας κράτους – Εκκλησίας, και τις δήθεν αντιδράσεις Καμμένου στις πολιτικές Φίλη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα