Άλλος ένας ανανεωτής αριστερός…του ΠΑΣΟΚ στη ΝΕΡΙΤ – για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι

Άλλος ένας «ανανεωτής» αριστερός φέρεται να τακτοποιείται στη ΝΕΡΙΤ και συγκεκριμένα στα ραδιόφωνά της. Σύμφωνα με πληροφορίες επικεφαλής της …ΝΕΡΙΤ FM θα αναλάβει ο δημοσιογράφος Θανάσης Γεωργακόπουλος, πάλαι διευθυντής του Πρώτου Προγράμματος.

Ο Θανάσης Γεωργακόπουλος ξεκίνησε την ιδεολογική του καριέρα υποστηρίζοντας τη μετεξέλιξη του ΚΚΕ εσωτερικού σε ΕΑΡ ενώ στη συνέχεια ανδρώθηκε επαγγελματικά σε εκσυγχρονιστικά περιβάλλοντα της δεκαετίας του 90 και της διακυβέρνησης

ΠΑΣΟΚ. Πιο συγκεκριμένα το 1998 όταν ο Θ.Γεωργακόπουλος ήταν διευθυντής της ΕΡΑ1, η ΕΣΗΕΑ και ο γενικός διευθυντής της Γιάννης Τζαννετάκος τον είχαν καταγγείλει ότι “πίεζε” και “εξεβίαζε” τους εργαζόμενους να προσέλθουν ως μάρτυρες στις εναντίον του εγκλήσεις ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου”. Αφορμή για τις καταγγελίες κατά του διευθυντή της ΕΡΑ – 1, στάθηκε η επιστολή του μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Χριστίνας Λυκιαρδοπούλου, προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης, με το οποίο “εγκαλούσε” ενώπιόν του, τον Θανάση Γεωργακόπουλο. Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου, η οποία εργαζόταν στην ΕΡΑ, στην επιστολή της, ανέφερε ότι προσωπικά η ίδια, αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι έχουν υπάρξει “θύματα”, αντισυναδελφικής συμπεριφοράς του Θ. Γεωργακόπουλου. Οι ενέργειες του διευθυντή της ΕΡΑ – 1, όπως αναφέρει το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, είχαν ως “αποτέλεσμα τη μείωση της επαγγελματικής υπόστασης, της προσωπικότητας και των αποδοχών πολλών εξ αυτών.

Ο διευθυντής της ΕΡΑ – 1 Θανάσης Γεωργακόπουλος, από την άλλη πλευρά κοινοποίησε τότε στους εργαζόμενους δύο επιστολές με τις οποίες έβαλε κατά της Χρ. Λυκιαρδοπούλου, ενώ ζητούσε από όλους τους εργαζόμενους να καταθέσουν τις “προσωπικές” τους “εμπειρίες” για την πορεία της ΕΡΑ – 1. Τους “παρακαλούσε”, μάλιστα, στην περίπτωση κατά την οποία ήθελαν να καταθέσουν, να τον ενημέρωσαν άμεσα. Στο θέμα παρενέβη με κοινοποίησή του, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ Γιάννης Τζαννετάκος, θεωρώντας ότι με τις δύο εγκυκλίους δημιουργείται “βάσιμη εντύπωση” ότι οι εργαζόμενοι “πιέζονται να καταθέσουν σε εκκρεμούσα πειθαρχική υπόθεση”. Στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους, υπογράμμιζε ότι θεωρούσε “απαράδεκτη την αντικειμενικώς εκβιαστική πρόσκληση να δηλωθεί από εργαζόμενο, ότι δεν επιθυμεί να εξεταστεί ως μάρτυρας στη συγκεκριμένη υπόθεση” και εξέφραζε την αντίθεσή του σε τέτοιου είδους αντιλήψεις και μεθόδους.

Keywords
Τυχαία Θέματα