Nasa: Σε 20 χρόνια θα υπάρχουν αποδείξεις για εξωγήινη ζωή

20:12 8/4/2015 - Πηγή: Antinews

Ισχυρές ενδείξεις ζωής πέρα από τη Γη πιθανότατα θα υπάρξουν μέσα σε μια δεκαετία.

Η ανακάλυψη της εξωγήινης ζωής, του πιο συναρπαστικού γεγονότος στην ανθρώπινη ιστορία ίσως, μπορεί να συμβεί ακόμα και μέσα σε μια δεκαετία, δήλωσε υψηλόβαθμος επιστήμονας της NASA. «Νομίζω ότι θα έχουμε ισχυρές ενδείξεις της ζωής πέρα από τη Γη μέσα σε μια δεκαετία και νομίζω ότι θα υπάρχουν οριστικές αποδείξεις μέσα σε 20 με 30 χρόνια», δήλωσε η επικεφαλής επιστήμονας

της NASA Ellen Stofan, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που εστιάστηκε στην αναζήτηση του οργανισμού για κατοικήσιμα περιβάλλοντα στο διάστημα.

«Ξέρουμε πού να ψάξουμε. Ξέρουμε πώς να ψάξουμε» είπε η Stofan προσθέτοντας: «Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε την τεχνολογία και είμαστε σε μια πορεία προς την εφαρμογή της. Και έτσι νομίζω ότι είμαστε σίγουρα στο σωστό δρόμο». Η NASA πιστεύει ότι τέτοιες ανακαλύψεις θα μπορούσαν να συμβούν πολύ σύντομα, δεδομένου ότι δεν θα συμβούν στο βαθύ διάστημα, αλλά στο δικό μας ηλιακό σύστημα και στον Γαλαξία μας.

Την αισιοδοξία της Stofan συμμερίζεται και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών της NASA, John Grunsfeld, ο οποίος είπε: «Νομίζω ότι είμαστε μια γενιά μακριά στο ηλιακό μας σύστημα, είτε πρόκειται για ένα παγωμένο φεγγάρι ή για τον Άρη και μια γενιά μακριά από έναν πλανήτη γύρω από ένα κοντινό αστέρι». Αν βρεθεί ζωή, σε οποιαδήποτε μορφή, στην τροχιά του Ήλιου, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στα φεγγάρια του Δία Ευρώπη και Γανυμήδης ή στον δορυφόρο του Κρόνου Εγκέλαδο, που έχουν θάλασσες κάτω από την παγωμένη επιφάνειά τους.

Ο Γαλαξίας μας είναι «ένας υγρός τόπος» εξήγησε ο Paul Hertz, διευθυντής του τμήματος αστροφυσικής της NASA. «Μπορούμε να δούμε το νερό στα διαστρικά νέφη από τα οποία σχηματίζονται τα πλανητικά συστήματα και τα αστρικά συστήματα. Μπορούμε να δούμε το νερό στους δίσκους των συντριμμιών που πρόκειται να γίνουν πλανητικά συστήματα γύρω από άλλα αστέρια και μπορούμε να δούμε ακόμα και κομήτες που διαχέονται σε άλλα ηλιακά συστήματα, καθώς το αστέρι τους, τους εξατμίζει». Αυτές οι εκτιμήσεις δεν λαμβάνουν καν υπόψη το γεγονός ότι η εξωγήινη ζωή μπορεί να ευημερεί σε συνθήκες διαφορετικές από αυτές που απαιτούνται από τον άνθρωπο, π.χ. χωρίς την ανάγκη για νερό.

independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα