Ο γαπ, το μεταχειρισμενο ιχ του τσιπρα και η bild...

15:30 27/2/2015 - Πηγή: Fimotro
H συζήτηση στη γερμανική Βουλή για την έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος είχε αρκετές στιγμές έντασης και πολλές «αιχμές» ...
για την διαχείριση της κρίσης περισσότερο προς την ελληνική πλευρά.

Τους τόνους ανέβασε αμέσως ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Ραλφ Μπρίνκχαους. Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για ασυνέπεια: «Είναι μη αποδεκτό να υπογράφεις μία συμφωνία στις Βρυξέλλες
και μετά να πηγαίνεις στην Αθήνα και να παριστάνεις ότι κάτι εντελώς διαφορετικό συνέβη». Ωστόσο καταλήγοντας δήλωσε με νόημα: «Θα είναι πολύ κακό εάν κάποιος αποχωρήσει απ' το πρότζεκτ του ευρώ».

Το... μεταχειρισμένο αυτοκίνητο του Τσίπρα και του Βαρουφάκη

Ακόμα πιο σκληρό και σε πολλές στιγμές ειρωνικό το ύφος του επίσης Χριστιανοδημοκράτη Κλάους Πέτερ Βιλς ο οποίος δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την παράταση.

Σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση και τονίζοντας ότι οι Έλληνες είναι αυτοί που πρέπει να προχωρήσουν επιτέλους τις μεταρρυθμίσεις είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους Γερμανούς βουλευτές: «Θα αγοράζατε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο απ' τον Τσίπρα ή το Βαρουφάκη; Εγώ σίγουρα όχι».

Και κατέληξε με μία γερμανική παροιμία που μεταφράζεται κάπως έτσι: «Καλύτερα να αντιμετωπίσεις μία και καλή τα μη ευχάριστα πράγματα απ' το να ασχολείσαι μαζί τους ξανά και ξανά» (Lieber ein Ende mit Schrecken als ein Schrecken ohne Ende).

«Ακόμα πληρώνουμε το δημοψήφισμα του ΓΑΠ»

«Φωτιά» στη συζήτηση όμως έβαλε και ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών του SPD, Κάρστεν Σνάιντερ που δήλωσε πως «ακόμα πληρώνουμε το λάθος του Παπανδρέου όταν πρόσφερε την επιλογή του δημοψηφίσματος».

Επιπρόσθετα δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου αυτή η Βουλή να ξανασυζητήσει το ενδεχόμενο και τρίτου χρηματοδοτικού πακέτου στη χώρα μας αναγνωρίζοντας τα χρηματοδοτικά προβλήματα που ήδη φαίνονται.

«Nein στο Nein»

Ο βουλευτής όμως που έκανε μεγαλύτερη αίσθηση προκαλώντας και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις των συναδέλφων του ήταν ο σοσιαλδημοκράτης Άξελ Σέφερ (κεντρική φωτ.) ο οποίος βάζοντας ένα μεγάλο Χ στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της Bild με την περίφημη καμπάνια «Nein» στους «άπληστους Έλληνες» το ύψωσε ζητώντας την καταδίκη του απ' όλες τις πολιτικές πλευρές τονίζοντας ότι «δεν υποστηρίζουμε καμπάνιες κατά άλλων χωρών». Ζήτησε μάλιστα ο ίδιος για αμοιβαία κατανόηση και όχι προκλητικές δηλώσεις απ' τους συναδέλφους του. «Δεν υπάρχει γερμανική υπαγόρευση στην Αθήνα. Υπάρχει διάλογος», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα