Παιχνίδι του μήνα: Ιούνιος 2014

Άστρο φωτεινό, λάμπει γιορτινό!

Ο Ιούνιος είναι παραδοσιακά ο μήνας της E3 (όσον αφορά τα video games) και παράλληλα σημαίνει την άφιξη του καλοκαιριού και επομένως την μείωση των νέων κυκλοφοριών καθώς μπαίνουν όλοι σιγά-σιγά σε... mood διακοπών. Κάθε χρονιά είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη περίοδος είναι φτωχή όσον αφορά τους νέους τίτλους,

ενώ και φέτος δεν είδαμε κάποια triple-A κυκλοφορία. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως πως δεν υπήρξαν και τον Ιούνιο ορισμένα πολύ αξιόλογα games που ενδεχομένως να ξεπέρασαν σε ποιότητα άλλα, πιο πολυδιαφημισμένα ονόματα.

Παιχνίδια όπως τα EA Sports UFC, Sniper Elite III, Grid Autosport και Valiant Hearts κατάφεραν να αποτελέσουν εξαιρετικές προτάσεις στο είδος τους, ικανοποιώντας τους φίλους των αντίστοιχων games. Το μενού περιελάμβανε επίσης τίτλους που δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν για διάφορους λόγους, όπως τα Enemy Front, Murdered Soul Suspect και Transformers: Rise of the Dark Spark. Αντίθετα, αυτό που κατάφερε σίγουρα να ξεχωρίσει είναι το Wildstar, η νέα MMORPG πρόταση που ήρθε για να μείνει, κάτι που πιστοποιεί και η πρωτιά που έλαβε στις προτιμήσεις σας στο σχετικό topic του forum του GameWorld.

Παιχνίδι του μήνα
Wildstar
Carbine Studios, NCSoft
PC, Mac (3/6/2014)

Τα ΜΜΟ πάνε κι έρχονται, το World of Warcraft παραμένει στον θρόνο του. Όταν όμως 17 πρώην εργαζόμενοι της Βlizzard ξεκινούν την δική τους εταιρία προκειμένου να φτιάξουν ένα MMORPG, τότε οι απαιτήσεις σίγουρα είναι διαφορετικές εκ των πραγμάτων. H Carbine Studios λοιπόν μας χαρίζει το Wildstar, ένα παιχνίδι που ήρθε για να γίνει το WoW killer και ασχέτως από το αν θα τα καταφέρει ή όχι, αποτελεί ένα από τα καλύτερα games του είδους του για το 2014.

{youtube}fOQRe8dhZcc|500|300{/youtube}

Το Wildstar χαρακτηρίζεται από μπόλικο endgame content και τρία PvP modes, διαθέτει έναν τεράστιο κόσμο για εξερεύνηση, πολλές επιλογές διαμόρφωσης χαρακτήρα πολλά είδη mobs, quests και challenges. Όλα τα παραπάνω έρχονται συνοδεία ενός διασκεδαστικού και προσεγμένου gameplay που μαζί με τα υψηλά production values και το άφθονο χιούμορ προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο ΜΜΟRPG ικανό να κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο αποτελώντας μια νέα ολοκληρωμένη πρόταση για τους φίλους του είδους και όχι μόνο.

Χειρότερο παιχνίδι
Blue Estate
Focus Home Interactive
PS4 (24/6/2014)

Τα rail-shooters αποτελούν πλέον ένα "επικίνδυνο" είδος παιχνιδιών, υπό την έννοια ότι ο βασικός τους μηχανισμός φαντάζει αρκετά απαρχαιωμένος και θα πρέπει να περιλαμβάνουν πολλά άλλα στοιχεία για να δώσουν το κάτι παραπάνω που θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον. Το Blue Estate δυστυχώς δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο να προσφέρει για να μας τραβήξει στο σχεδόν τρίωρο -βαρετό- campaign του.

{youtube}xajoZGN6u2g|500|300{/youtube}

Στο Blue Estate απλά περιφέρεστε και πυροβολείτε τους δυσκίνητους και χαζούς κακοποιούς που έρχονται κατά κύματα εναντίον σας χωρίς να υπάρχει καμία ποικιλία στο όλο σύνολο. Το μόνο που δασώνεται είναι ενδεχομένως ο σωστός χειρισμός, αλλά το βαρετό gameplay, το κακό χιούμορ του παιχνιδιού και η υποψία ρατσιστικής διάθεσης (όλοι χαρακτήρες αντιμετωπίζονται εντελώς στερεοτυπικά) μας χαρίζουν ένα παιχνίδι που δεν κολακεύει ιδιαίτερα το χαρακτηρισμό next-gen του PS4.

Staff Member of the Month
Μάνος Γρυπάρης

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, ως Staff Member του μήνα ανακηρύσσεται ο Μάνος Γρυπάρης, το... ακούραστο μηχανάκι της E3!

Άρθρο του μήνα
E3 2014: Απολογισμός
Μάνος Γρυπάρης

Τον μήνα της E3, λογικό είναι να βρίσκεται το άρθρο-απολογισμός της έκθεσης στην πρώτη θέση, σύμφωνα και με το σχετικό topic του forum του GameWorld.

Member of the Month
jimbl

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, ως Member of the Month ανακηρύσσεται ο χρήστης jimbl. Θυμίζουμε πως ο νικητής θα λάβει 500xp.

Blog of the Month
steam machine, θεωρητική κατασκευή
lucinos

Η ανάλυση του lucinos για τις «ατμομηχανές» που θα δούμε στο μέλλον, όπως φαίνεται και στο σχετικό topic του forum του GameWorld, κέρδισε την θέση του κορυφαίου blog και ο lucinos θα λάβει 500xp και δώρο της επιλογής του (κατόπιν συνεννόησης).

Video of the Month
Battle #11: Mikeius-Βαγγέλης (Geek Wars)

{youtube}UMOmm0aufUk|500|300{/youtube}

Mikeius και Βαγγέλης εναντίον Users και απλά δεν θα μπορούσε να υπάρχει άλλο κορυφαίο βίντεο, όπως φαίνεται και στο σχετικό topic του forum του GameWorld!

Επόμενο Best Of
Το επόμενο Best Of θα προσπαθήσει να αναδείξει τα δέκα κορυφαία 2D Platform όλων των εποχών και όπως αντιλαμβάνεστε προβλέπεται μεγάλη μάχη. Φυσικά θέλουμε οπωσδήποτε την βοήθειά σας μέσα από το forum του GameWorld, επομένως κάντε κλικ εδώ για να ψηφίσετε τις δικές σας επιλογές! Όπως πάντα η τελική λίστα θα είναι αποτέλεσμα τόσο της δικής σας ψηφοφορίας όσο και των επιλογών της συντακτικής ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα