Press Start: Αγαπημένα cutscenes

Ποια βίντεο από games έχουν μείνει χαραγμένα στο μυαλό σας;

Σύμφωνα με το λεξικό του GameWorld, τα Cutscenes (ή αλλιώς τα cinematics ή FMVs) είναι τα βίντεο τα οποία παρεμβάλλονται ανάμεσα στο gameplay ενός video game και στα οποία σας παρουσιάζονται στοιχεία από το σενάριο. Παλαιότερα, εμφανίζονταν μέσω στατικών εικόνων και κειμένου με την συνοδεία κάποιας μουσικής, ενώ στην εποχή των PSone και Sega

Saturn οι πλειοψηφία των cutscenes ήταν φτιαγμένα με CGI γραφικά και πολλές φορές μας άφηναν με το στόμα ανοιχτό για την ποιότητά τους.

Τα τελευταία χρόνια, πολλά games χρησιμοποιούν γραφικά από την ingame graphics engine, μιας και είναι μια πιο φθηνή λύση και ταυτόχρονα επιτελεί σωστά τον σκοπό της αφού πλέον τα γραφικά ενός παιχνιδιού ξεπερνούν σε ποιότητα κατά πολύ τα αντίστοιχα CGI graphics του παρελθόντος.

Τα αγαπημένα μου cutscenes προέρχονται κατά κύριο λόγο από την εποχή του PSone με τα intros των Parasite Eve, Speed Freaks και Metal Gear Solid να κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις. Από το τελευταίο δε ξεχνώ επίσης το cutscene με την εμφάνιση του Psycho Mantis όπου ελέγχει το μυαλό της Meryl. Βέβαια, δε θα μπορούσα να μην αναφέρω τα Final Fantasy και συγκεκριμένα τον χορό της Yuna στο Final Fantasy X. Όταν το είχα δει για πρώτη φορά, είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό από την ποιότητα των CGI γραφικών από την τόσο hyped για τότε Graphics Synthesizer του PS2.

{youtube}hBrGrG4fsTU|500|300{/youtube}

Εσάς ποια είναι τα αγαπημένα σας cutscenes; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα