Μήνυση στην Sony για τα γραφικά του Killzone: Shadow Fall

Ένας Αμερικανός ζητά αποζημίωση 5 εκατομμύρια δολάρια!

Η Sony μηνύεται από έναν δυσαρεστημένο παίκτη, ο οποίος θεωρεί ότι εξαπατήθηκε από την εταιρεία καθώς το multiplayer του Killzone: Shadow Fall δεν τρέχει σε native 1080p.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Polygon, o Douglas Ladore κατηγορεί την Sony

ότι παραπλάνησε τους καταναλωτές, όσον αφορά τα γραφικά του Killzone: Shadow Fall. H μήνυση αναφέρει χαρακτηριστικά: "H Sony υποστήριξε ότι το PS4 είναι ένα τόσο δυνατό μηχάνημα που μπορεί να προσφέρει μια 1080p multiplayer εμπειρία στο Killzone: Shadow Fall. Παρόλα αυτά μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού αρκετοί παίκτες παρατήρησαν ότι τα γραφικά στο multiplayer mode ήταν αρκετά θολά. Ο λόγος για τον οποίο ίσχυε κάτι τέτοιο ήταν άγνωστο μέχρι που κάποιο γνωστό και έγκυρο site αποκάλυψε ότι το Killzone: Shadow Fall δεν έτρεχε σε native 1080p ανάλυση."

Πράγματι στην στήλη Digital Foundry του Eurogamer αποκαλύφθηκε ότι το Killzone: Shadow Fall τρέχει σε ανάλυση 960x1080 pixels. Η Guerilla Games που ανέπτυξε το τελευταίο εξέδωσε τότε μία ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι στο multiplayer mode χρησιμοποιήθηκε μια τεχνική που ονομάζεται “temporal reprojection”. H τεχνική αυτή συνδυάζει pixels από πολλαπλά frames χαμηλότερης ανάλυσης για να δώσει μια εικόνα ανάλυσης 1080p. Όπως είναι λογικό η τεχνική αυτή αν και επαναστατική δεν προσφέρει native 1080p ανάλυση, κάτι που δίνει...πάτημα στον Ladore για να μηνύσει την Sony.

O νεαρός Καλιφορνέζος τονίζει επίσης ότι στο box του Killzone: Shadow Fall αναφέρεται καθαρά ότι η ανάλυση του είναι 1080p, κάτι που όπως προαναφέραμε πρακτικά δεν ισχύει. Ο Αμερικανός πάντως έχει απευθυνθεί στην δικηγορική φίρμα Edelson, η οποία αρκετές φορές έχει διασταυρωθεί στις δικαστικές αίθουσες με μεγάλες εταιρείες της βιομηχανία των video games, όπως είδαμε πρόσφατα στην περίπτωση του Aliens: Colonial Marines.

H Sony πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει δηλώσεις επί του θέματος και όπως είναι λογικό η στάση που θα ακολουθήσει θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Είναι γεγονός πάντως ότι η συγκεκριμένη μήνυση δεν αποκλείεται να δημιουργήσει δεδικασμένο και κατόπιν αυτού να δούμε αντίστοιχες περιπτώσεις και στο μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον οι εταιρείες του χώρου θα πρέπει να προσέχουν πολύ τις δηλώσεις τους, ώστε να μην δίνουν πάτημα για περαιτέρω μηνύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα