Παιχνίδι του μήνα: Ιούλιος 2014

Όταν τα JRPG λοξοκοιτούν προς την Δύση.

Ο Ιούλιος είναι παραδοσιακά ένας μήνας με ελάχιστες κυκλοφορίες, καθώς η βιομηχανία ανασυντάσσει τις δυνάμεις της για την φθινοπωρινή περίοδο. Παραδόξως πάντως τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησαν αρκετά σημαντικά DLC όπως το Crown of the Sunken King για το Dark Souls II, καθώς και το Curse of Naxxramas του Hearthstone. Αφήνοντας στην άκρη τα DLC

από τους τίτλους που κυκλοφόρησαν ξεχωρίζει το The Last of Us Remastered για το PS4, πέρα από αυτό όμως είδαμε και το Child of Light για το PS Vita, το οποίο ανακηρύχθηκε ως το κορυφαίο game του μήνα με βάση την ψηφοφορία που διεξήχθη στο σχετικό topic του forum του GameWorld.

Παιχνίδι του μήνα
Child of Light
Ubisoft Montreal, Ubisoft Massive, Ubisoft Romania
PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Wii U: 30/4/2014, PS Vita: 2/7/2014

Πέρα από το πολυδιαφημισμένο Watch Dogs η Ubisoft φέτος μας παρουσίασε τρεις εξαιρετικές κυκλοφορίες, οι οποίες κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις παρά το μετριοπαθές budget παραγωγής τους. Ο λόγος γίνεται για τα Trials Fusion, Valiant Heats και φυσικά το The Child of Light. To τελευταίο μας ταξίδεψε στον ονειρικό κόσμο του τον περασμένο Απρίλιο στις οικιακές κονσόλες και τα PC, ενώ από τον περασμένο μήνα κοσμεί την βιβλιοθήκη τίτλων του PS Vita.

https://www.youtube.com/watch?v=zXBbB4sfEpQ

To Child of Light προσφέρει ένα ιδιαίτερο κράμα Platform και RPG στοιχείων που όμοιά τους δεν έχουμε συναντήσει σε κάποια άλλη κυκλοφορία. H Ubisoft Montreal σαφώς και επηρεάστηκε από την σειρά Final Fantasy παρόλα αυτά έδωσε στην δημιουργία της μιας ξεχωριστή ταυτότητα. Παρά το χαμηλό budget παραγωγής το Child of Light εντυπωσιάζει σε όλους τους τομείς, καθώς το art direction του είναι απαράμιλλο, ενώ ειλικρινά δεν βρίσκουμε λόγια για να περιγράψουμε το εξαιρετικό soundtrack του.

Χειρότερο Παιχνίδι
Air Conflicts: Vietnam Ultimate Edition
bitComposer, Frogster Interactive
PS4: 4/7/2014

To AirConflicts: Vietnam Ultimate Edition αποτελεί μακράν τον χειρότερο τίτλο του PS4 και ως εκ τούτου κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλου του χειρότερου παιχνιδιού για τον μήνα Ιούλιο. Το flight simulator της bitComposer λαμβάνει χώρα στον πόλεμο του Βιετνάμ και θεωρητικά θα μπορούσε να προσφέρει μία τουλάχιστον ξεχωριστή εμπειρία. Στην πράξη πάντως τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύει.

https://www.youtube.com/watch?v=FqgeXJpYyvc

Ο τεχνικός τομέας είναι τουλάχιστον για κλάματα με textures που μοιάζουν βγαλμένα από τις εποχές του PS2. Παράλληλα, το performance είναι κάκιστο, καθώς οι κάθετες πτώσεις του frame rate κατά την διάρκεια των αερομαχιών θα δοκιμάσουν την υπομονή σας. Θέλετε την φιλική συμβουλή μας; Φροντίστε να το αποφύγετε γιατί με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν νέες κυκλοφορίες, όλο και κάποιος θα πέσει στην παγίδα να το αποκτήσει για να κορέσει την gaming δίψα του.

Επόμενο Best Of
Μετά το αφιέρωμά μας στα 10 κορυφαία Platform η στήλη μας Best Of κάνει ένα απαραίτητο καλοκαιρινό διάλειμμα και θα επιστρέψει δριμύτερη. Παρόλα αυτά, τον προσεχή μήνα θα σας παρουσιάσουμε και πάλι το κορυφαίο καθώς και το χειρότερο game του μήνα. Μέχρι τότε να έχετε Καλές Διακοπές και μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld για όλα τα νέα από τον κόσμο των αγαπημένων σας video games.

Keywords
Τυχαία Θέματα