Επιστρέφει η Black Isle Studios

Τα Baldur's Gate, Fallout, Planescape: Torment και Icewind Dale ξανά στο προσκήνιο.

Για τους φίλους των RPG, η Black Isle Studios ήταν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο που πάντοτε θα θυμούνται.

Η αμερικανική προγραμματιστική εταιρεία είχε κλείσει το 2003 όμως τώρα έρχεται τώρα ξανά στο προσκήνιο, καθώς η Interplay θα την αναβιώσει, με διαφορετικούς ωστόσο προγραμματιστές. Η Black

Isle είχε αναπτύξει τα Fallout 2 (το πρώτο ήταν της BioWare), Planescape: Torment και Icewind Dale. Ήταν επίσης publisher μαζί με την Interplay στη σειρά Baldur's Gate της BioWare.

Υπεύθυνη για την επανίδρυση της Black Isle είναι η Interplay και ο Herve Caen. Ωστόσο θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι τα σημαντικά πρόσωπα που έκαναν γνωστή την εταιρεία βρίσκονται σήμερα σε άλλες δουλειές. Ο ιδρυτής της, Feargus Urquhart, δημιούργησε την Obsidian Entertainment, παίρνοντας μαζί του αρκετούς προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένου και του Chris Avellone. Θυμίζουμε ακόμη ότι τα δικαιώματα του Fallout Online ανήκουν στην Bethesda.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, στόχος των developers είναι να αναπτύξουν κορυφαία RPG βασισμένα στην πνευματική ιδιοκτησία της Interplay. Άραγε θα δούμε κάποιο νέο Baldur's Gate; Ο καιρός θα δείξει.

Επισκεφθείτε το επίσημο site, την Facebook Page και το Twitter account της Black Isle για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα