Fifa 13 preview

Μικρές οι προσθήκες, μεγάλος ο εθισμός.

Το Fifa έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια την κορυφή στις προτιμήσεις των περισσοτέρων παικτών ανά τον κόσμο. Ο Dave Rutter και η παρέα του στην EA Sports έχουν καταφέρει να το αναπτύξουν σε όλους τους τομείς, τόσο ώστε τα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης να έχουν πλέον λιγοστέψει. Για άλλη μια χρονιά το Fifa 13 δείχνει πολλά υποσχόμενο κι αποδεικνύει ότι η EA κινείται σε πολύ γερά θεμέλια. Το GameWorld έχει την preview

έκδοση του τελικού προϊόντος στα χέρια του και σας την παρουσιάζει.

Όσοι παίζετε την σειρά τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια θα έχετε στο μυαλό σας 3-4 βασικές προσθήκες που θα θέλατε οπωσδήποτε να δείτε στο φετινό Fifa. Σας προειδοποιούμε λοιπόν ότι η EA βαδίζει...σε άλλα μονοπάτια. Παρά τις ανεβασμένες πωλήσεις της περυσινής χρονιάς στη χώρα μας το Fifa 13 δεν θα έχει ούτε φέτος ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν θα έχει επίσης κάποια μεγάλη εξέλιξη στα γραφικά, έναν διακαή πόθο που με την εξέλιξη της τεχνολογίας όλοι μας ανυπομονούμε να δούμε. Αντίθετα, οι εργατοώρες ανάπτυξης επικεντρώθηκαν στην ένταξη των PlayStation Move και Kinect στο gameplay (αχρείαστα να 'ναι κι ας υπάρχουν), την επέκταση των online modes κι ορισμένα challenges για την προπόνηση. Με αυτά τα δεδομένα, αν κυκλοφορούσε DLC για το Fifa 12 με τις φετινές μεταγραφές (στο μισό κόστος του Fifa 13) θα το αγοράζαμε με κλειστά μάτια.

Από πλευράς marketing, η EA Sports έχει επενδύσει φέτος πολλά στο αγαπημένο της ποδοσφαιράκι. Η τοποθέτηση του κορυφαίου Lionel Messi στο εξώφυλλο του Fifa συνεχίζεται και στα μενού του παιχνιδιού. Ο αργεντίνος μέσος της Μπαρτσελόνα πήρε μεταγραφή απ' την Konami στην EA και πλέον φιγουράρει στο intro του Fifa αλλά και σε ορισμένα ακόμη σημεία, ενώ ο Xavi, συμπαίκτης του στη Barcelona, έχει αναλάβει τον ρόλο του διασκεδαστή, καθώς κάνει διάφορα κόλπα με τη μπάλα ενώ εσείς πλοηγείστε στα διάφορα μενού.

Database
Τα διαθέσιμα πρωταθλήματα τα οποία είδαμε στο παιχνίδι προέρχονται από τις εξής 23 χώρες: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Δανία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κορέα, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σκωτία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Αμερική. Στο Rest of the world συναντάμε τις ΑΕΚ, Boca, Galatasaray, Kaiser Chiefs, MLS All Stars, Ολυμπιακό, Orlando Pirates, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Racing Club και River Plate.

Τα πρωταθλήματα Τσεχίας και Τουρκίας που φημολογούνταν ότι θα επέστρεφαν φέτος, δεν υπάρχουν στην preview έκδοση, άρα πιθανότατα δεν θα εμφανιστούν ούτε στην τελική. Αντίθετα, το new entry είναι η Σαουδική Αραβία. Άραγε το Fifa 12 πούλησε τόσο πολύ στη χώρα της Μέσης Ανατολής ώστε να αποκτήσει δικό του πρωτάθλημα; Η μήπως κανένας Άραβας μεγιστάνας ήταν οπαδός του Fifa κι αποφάσισε να πληρώσει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος της χώρας του; Η ουσία είναι ότι για άλλη μια χρονιά δεν θα υπάρχει επίσημο ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που μας λειπεί ιδιαίτερα.

Ως μικρή «αποζημίωση» για τα παραπάνω, η EA S

Keywords
Τυχαία Θέματα