Χειριστείτε τα games με τα μάτια σας!

Γνωρίστε το EyeΧ των Tobii και SteelSeries. Το Son of Nor από τα πρώτα games που θα το εκμεταλλευτούν.

Η Tobii Technologies σε συνεργασία με την SteelSeries παρουσίασαν την λύση eye-tracking που έχουν αναπτύξει, η οποία θα σας δίνει την δυνατότητα να παίζετε games χρησιμοποιώντας τα μάτια σας!

Για την συγκεκριμένη τεχνολογία σας είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν, όταν

η Tobii παρουσίασε έναν κλώνο του Asteroids με την ονομασία EyeAsteroids όπου ελέγχετε το παιχνίδι αποκλειστικά με το βλέμμα σας. Οι δύο εταιρείες θα προχωρήσουν στην εμπορική διάθεση του hardware αυτού και έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο μπορείτε να δείτε πώς λειτουργεί το εν λόγω "χειριστήριο". Μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσα από τον παρακάτω player:

{youtube}PFGb-fL2dHk|500|300{/youtube}

Η χρήση του EyeX θα σας επιτρέπει να μεταξύ άλλων να κάνετε interact με το περιβάλλον και τους χαρακτήρες γύρω σας με διάφορους ενδιαφέροντες τρόπους. Για παράδειγμα, βλέποντας στα μάτια έναν χαρακτήρα, θα το καταλάβει και μπορεί να αντιδράσει ανάλογα και να σας μιλήσει, ενώ μεταξύ άλλων θα μπορείτε να σηκώνετε αντικείμενα απλά κοιτάζοντάς τα.

Το Son of Nor της Stillalive Studios θα είναι από τα πρώτα games που θα εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες του EyeX. Ο ήρωας διαθέτει τηλεκινητικές δυνάμεις τις οποίες και θα πρέπει να χρησιμοποιήσει καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω, θα μπορείτε να μετακινείτε αντικείμενα με τα μάτια σας ή ακόμα και να μεταβάλετε την μορφολογία του εδάφους και του περιβάλλοντος γύρω σας.

{youtube}OxxDjW0cS-Y|500|300{/youtube}

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η τεχνολογία και αν στο μέλλον θα συνεργαστεί με άλλα περιφερειακά όπως το Oculus Rift ή ακόμα και το Kinect της Microsoft. Τα development kits είναι ήδη διαθέσιμα προς pre-order μέσα από το site της Tobii και κοστίζουν 95 δολάρια για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με την κανονική τους τιμή να φτάνει τα 195 δολάρια. Οι τρίτοι κατασκευαστές θα έχουν την δυνατότητα να ενσωματώσουν την συσκευή στους υπολογιστές, τα κινητά και τα tablets τους.

Η εμπορική διάθεση του EyeX αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2014. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας και η τελική τιμή πώλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα