PlayStation Now

Η υπηρεσία streaming της Sony για να παίζετε παλιότερα games θα απαιτεί Mbps. Η beta ξεκίνησε στην Αμερική. [UPDATE]

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης της Sony στην CES 2014, ο ιαπωνικός κολοσσός έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία streaming που θα διαθέσει για όλη την οικογένεια PlayStation.

Η

υπηρεσία ονομάζεται "PlayStation Now" και θα μπορείτε να παίξετε games μέσα από οποιαδήποτε συσκευή, αρκεί να είστε συνδεδεμένοι στο Internet. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι θα έχετε την δυνατότητα να σταματήσετε ένα game που παίζετε μέσω του PlayStation 4 στο σαλόνι και να συνεχίσετε να παίζετε το ίδιο παιχνίδι στο PS3 ή στο Vita TV σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού ή ακόμα και έξω από αυτό μέσω του PS Vita, του κινητού ή του tablet σας.

Διαθέσιμοι θα είναι πολλοί τίτλοι που έχουν κυκλοφορήσει τόσο για το PS3, όσο και για παλαιότερες κονσόλες της Sony όπως το PSone και το PS2. Μάλιστα, ενδέχεται να προστεθούν Trophies και στα games αυτών των κονσόλων. Μεταξύ των games που ανακοινώθηκαν ότι θα διατεθούν αρχικά είναι τα The Last of Us, God of War: Ascension και Beyond: Two Souls. Αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μια πιο ολοκληρωμένη λίστα μέσα στους επόμενους μήνες.

{youtube}u3avWsKs8iU|500|300{/youtube}

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Sony Computer Entertainment Andrew House, θα έχετε την επιλογή να ενοικιάσετε games μέσα από την υπηρεσία PlayStation Now ή να αποκτήσετε συνδρομή που θα σας παρέχει games από διάφορα genres. Η τιμή της συνδρομής και των ενοικιάσεων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά αναμένουμε για περισσότερες πληροφορίες σύντομα, ενώ η υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο στην Αμερική. Επίσης αναφέρθηκε ότι το παρόν θα δώσουν διάφορα στοιχεία του PlayStation Network όπως το multiplayer, τα Trophies και η δυνατότητα να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα. Δεν διευκρινίστηκε αν θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά τους τίτλους που έχετε ήδη στην κατοχή σας.

Πέρα από τα games, το PS Now Θα προσφέρει πρόσβαση και σε επιπλέον περιεχόμενο όπως ταινίες, σειρές και παρακολούθηση τηλεόρασης, ενώ θα μπορείτε να κάνετε εγγραφή προγραμμάτων μέσω DVR. Τέλος ανακοινώθηκε ότι το PS Now θα έρχεται ενσωματωμένο ως εφαρμογή σε επιλεγμένα μοντέλα των τηλεοράσεων της σειράς Bravia.

Όπως φαίνεται, η Sony ακολουθεί έως ένα σημείο τα βήματα της Microsoft όσον αφορά τα πολυμέσα. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και αν θα αποφέρουν καρπούς τα πλάνα της εταιρείας για το cloud gaming μετά την εξαγορά της Gaikai πέρυσι τον Ιούλιο.

Η beta για το PlayStation Now θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στον Ιανουάριο, ενώ η ολοκληρωμένη έκδοση αναμένεται να γίνει διαθέσιμη για τις ΗΠΑ μέσα στο καλοκαίρι, αρχικά σε PS4 και PS3 κι αργότερα σε PS Vita. Όσο για την Ευρώπη προς το παρόν αναμένουμε νεότερα.

[UPDATE 9/1/14] Ο Mathew Harper, ένας εκ των υπευθύνων της community του PlayStation ανάφερε στο PlayStation blog ότι προτείνεται να έχετε μια σύνδεση Internet ταχύτητας 5MBPS και άνω για να μην διαπιστώσετε latency κατά το streaming των games. Σχετικά χαμηλή η απαιτούμενη ταχύτητα από ότι φαίνεται κάτι που κρίνεται αρκετά θετικό.

[UPDATE 2: 29/1/14] Αμερικανοί κάτοχοι PS3 ανέφεραν στο forum NeoGAF ότι έλαβαν πρόσκληση για την beta έκδοση του PlayStation Now!

Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο πότε θα ξεκινήσει το beta testing. Η Sony πρότεινε στους χρήστες να έχουν σύνδεση τουλάχιστον 5Mbps ή ανώτερη και να συνδέσουν το PS3 στο internet μέσω ethernet καλωδίου και όχι με Wi-Fi!

Στη συνέχεια ακολούθησαν διαδικασία εγγραφής σε αυτό το site με κωδικό που τους δόθηκε στο email.

Για να δούμε λοιπόν, θα ακολουθήσει σύντομα και η Ευρώπη στο beta testing; Πάντως η σύνδεση των 5Mbps φαντάζει λογική απαίτηση. Φροντίσε επίσης να συνδέσετε την κονσόλα σας με καλώδιο και όχι Wi-Fi, κάτι που ούτως ή άλλως επιτρέπει μεγαλύτερες ταχύτητες σε σύγκριση με το ασύρματο internet.

Keywords
Τυχαία Θέματα