Απολύσεις σε Sony και Funcom

Η κρίση χτυπάει κόκκινο! Λουκέτο και η Sony Liverpool (πρώην Psygnosis).

Μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ωρών, αμφότερες Sony και Funcom ανακοίνωσαν μια σειρά απολύσεων.

Funcom
Η νορβηγική προγραμματιστική εταιρεία που έχει αναπτύξει τα MMORPG

Age of Conan και The Secret World δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των περικοπών. Ανακοίνωσε πάντως ότι οι όποιες απομακρύνσεις προγραμματιστών είναι "προσωρινές" κι ότι η εταιρεία είναι πλήρως αφοσιωμένη σε όλα της τα games. Ο λόγος των παραπάνω απολύσεων είναι ότι το The Secret World δεν τα πηγαίνει τόσο καλά όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί. Η εταιρεία είναι δυσαρεστημένη ακόμα και από τους reviewers καθώς σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως "Ενώ υπάρχουν πολύ θετικά reviews, έχουμε ορισμένα μέτρια reviews από διάφορα μέσα που στο Metacritic μας έφτασαν στο 72/100, το οποίο είναι χαμηλό και δεν έχει σχέση με το θετικό feedback που λάβαμε από την beta του παιχνιδιού" ενώ καταλήγει "Ένα παιχνίδι σαν το The Secret World που δεν έχει δυνατό όνομα, βασίζεται σε θετικά reviews για να επιτύχει σε πωλήσεις, μαζί φυσικά με άλλους παράγοντες όπως η διάδωση από στόμα σε στόμα".

Στόχος της Funcom είναι να αυξήσεις τα νούμερά της βελτιώνοντας το παιχνίδι της με νέο περιεχόμενο, αλλά παραδέχθηκε ότι οι πωλήσεις των πρώτων 12 μηνών ήταν οι μισές απ' ότι είχαν αρχικά προβλεφθεί. Είναι επίσης ικανοποιημένη από το 8.4/10 που έχει το παιχνίδι ως User Score στο Metacritic.

Sony
Η Sony έκλεισε την προγραμματιστική εταιρεία Sony Liverpool η οποία δούλευε μέχρι σήμερα για την σειρά Wipeout. Η Sony Liverpool είναι η πρώην Psygnosis, η οποία ιδρύθηκε το 1984 κι εξαγοράστηκε απ' την Sony το 1993. Πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές εταιρείες στη βιομηχανία των games με δυνατούς τίτλους όπως τα Barbarian (1987) και Shadow of the Beast (1989). Το τελευταίο φιγουράρει στο Top 10 των πιο δύσκολων games όλων των εποχών. Ως Sony Liverpool είχε αναπτύξει όλη τη σειρά WipEout από το 1995 μέχρι σήμερα, με πιο πρόσφατο το WipEout 2048 για το PlayStation Vita.

H Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι "Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε αλλαγές στις προγραμματιστικές εταιρείας μας στην Ευρώπη κι έτσι κλείσαμε την εταιρεία μας στο Liverpool. Η Sony Liverpool ήταν ένα σημαντικό μέλος των Sony Worldwide Studios από την κυκλοφορία του πρώτου PlayStation μέχρι σήμερα και έχει συνεισφέρει σημαντικά στις κονσόλες μας όλα αυτά τα χρόνια. Όσοι συνδέονται με την εταιρεία σήμερα ή κατά το παρελθόν πρέπει να είναι περήφανοι για όσα έχουν καταφέρει. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να εστιάσουμε τα επενδυτικά σχέδιά μας στα μελλοντικά games ώστε να είμαστε σε μια πιο δυνατή θέση να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο στους καναλωτές μας".

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το έλλειμμα 2.25 δις που σημείωσε την περασμένη σεζόν, η Sony εξαγόρασε την Gaikai ώστε να επεκταθεί και στο cloud gaming. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται απολύσεις στον ιαπωνικό κολοσσό αφού φέτος τον Απρίλιο έγιναν περικοπές σε 10.000 θέσεις εργασίας, σ

Keywords
Τυχαία Θέματα