Top 10: Τα πιο δύσκολα παιχνίδια

Αν νομίζετε ότι είστε αρκετά hardcore gamer τότε δοκιμάστε να τερματίσετε τα παρακάτω!

Τα video games από το ξεκίνημα τους είχαν ως στόχο να μας προσφέρουν άφθονες ώρες ξέγνοιαστης διασκέδασης. Βέβαια κατά το παρελθόν το μονοπάτι των gamers δεν ήταν στρωμένο με...ροδοπέταλα όπως είναι στις μέρες μας. Αναφερόμαστε στα δεκάδες walkthroughs που κατακλύζουν το internet, στους οδηγούς στρατηγικής, στα cheats ή ακόμα -όσο κι' αν ακούγεται παράξενο- στα checkpoints. Πολλά από τα games-μπαστούνια

που θα αναφέρουμε παρακάτω, όφειλαν τον υψηλό βαθμό πρόκλησής τους στην απουσία όλων των παραπάνω εφοδίων που έχει στη διάθεσή του ο σύγχρονος gamer. Άλλωστε, την τότε εποχή τα games είχαν τον χαρακτήρα των arcade. Αν ξεμένατε από ζωές τότε σήμαινε game over και θα έπρεπε πάντοτε να ξεκινήσετε από την αρχή.

Το Best Of αυτής της εβδομάδας είναι ένα ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικό δείγμα των πιο δύσκολων παιχνιδιών που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, όπως προέκυψε από τις δικές σας ψήφους στο σχετικό topic του forum. Οι τίτλοι αυτοί έχουν αποθαρρύνει πολλούς παίχτες από το να ασχοληθούν μαζί τους, ενώ κάποιοι άλλοι μπορούν δίκαια να καυχιούνται ότι τους έχουν ολοκληρώσει.

Ακολουθεί το Top 10 των δυσκολότερων games. Μας έχουν βγάλει την ψυχή, αλλά δεν παύουμε να τα λατρεύουμε!

10: Demon's Souls (25/06/2010)
From Software-Japan Studio, Namco Bandai Games
PS3

O πνευματικός απόγονος της σειράς King's Field έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων όταν κυκλοφόρησε σε Ιαπωνία και Αμερική το 2009 και η εμπορική επιτυχία του ώθησε την Namco Bandai να το μεταφέρει ένα χρόνο αργότερα και στα μέρη μας. Πρόκειται για ένα Action RPG παλιάς κοπής, με σύγχρονο -να μας επιτραπεί η έκφραση- περιτύλιγμα.

Ο θάνατος παραμονεύει παντού, αφού ακόμα και οι πιο απλοί εχθροί μπορούν να σας κομματιάσουν με μερικά χτυπήματα. Οι ψυχές των πεσόντων αντιπάλων είναι το μοναδικό νόμισμα στο παιχνίδι ώστε να ανεβείτε level, να αγοράσετε αντικείμενα ή να επιδιορθώσετε τις ζημιές που έχει υποστεί ο εξοπλισμός σας. Κάθε φορά που θα πεθάνετε θα πρέπει να “μαζέψετε” το πτώμα σας και τις ψυχές που είχατε συγκεντρώσει ως τότε, οι οποίες εάν δεν τα καταφέρετε χάνονται. Τόσο απλά, τόσο σαδιστικά.

{youtube}0MIfCEPDU94|400|300{/youtube}

Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο θάνατος του χαρακτήρα σας αποτελεί μέρος της trial-and-error τακτικής που απαιτείται για να προχωρήσετε στο παιχνίδι. Το ανησυχητικό είναι ότι από το πουθενά μπορούν να εισβάλλουν άλλοι παίκτες στον κόσμο σας και να σας σκοτώσουν. Παρά την τεράστια δυσκολία του, το Demon's Souls είναι ιδιαίτερα εθιστικό και όσες φορές και αν αντικρίσετε...τον Χάρο, είναι σίγουρο ότι δεν θα τα παρατήσετε, αλλά θα πεισμώσετε ακόμα περισσότερο μέχρι να τα καταφέρετε.

9: Alien vs. Predator (09/1994)
Rebellion, Atari
Atari Jaguar


Το Atari Jaguar ήταν αναμφισβήτητα -και όχι άδικα- μια από τις πιο αποτυχημένες κονσόλες όλων των εποχών. Ο λόγος που ίσως κάποιοι ακόμα το θυμούνται είναι αναμ

Keywords
Τυχαία Θέματα