Xbox One: Η Φωτογραφία "χρυσός"

Αγόρασε φωτογραφία της κονσόλας για 540 ευρώ και ένα κατάστημα του χάρισε ένα Xbox One!

Πριν από λίγες ημέρες ο Peter Clatworthy, ένας έφηβος από το Ηνωμένο Βασίλειο αγόρασε κατά λάθος από το eBay μια... φωτογραφία του Xbox One πληρώνοντας περίπου 540 ευρώ!

Ο Peter προέβη σε αυτήν την αγορά νομίζοντας ότι αγοράζει την Day One έκδοση της κονσόλας και όχι μια

φωτογραφία της εκτυπωμένη σε μια κόλλα Α4. Όπως αναφέρει η Nottingham Post, ο 19χρονος έκανε οικονομία για να μαζέψει το παραπάνω ποσό με σκοπό να αγοράσει την κονσόλα όγδοης γενιάς της Microsoft ως χριστουγεννιάτικο δώρο για τον 4χρονο γιο του. Παρόλα αυτά, παρέλαβε απογοητευμένος μια φωτογραφία, η οποία μάλιστα είχε και ευχαριστήριο μήνυμα στο πίσω μέρος της από τον πωλητή.

Όπως αναφέρει ο Peter, η αγγελία βρισκόταν στην κατηγορία με τις κονσόλες στο eBay, αλλά αναφερόταν ξεκάθαρα ότι ο πωλητής πουλούσε μια φωτογραφία και όχι την ίδια την κονσόλα. Από την μια μπορούμε να πούμε ότι το eBay θα πρέπει να πάρει μέτρα για τέτοιες αγγελίες, αλλά από την άλλη γίνεται κατανοητό ότι ήταν λάθος από την μεριά του αγοραστή να προχωρήσει στην συγκεκριμένη αγορά, αφού γνώριζε όπως είπε και ο ίδιος από πριν τι αγόραζε. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πίστευε ότι εκτός από την φωτογραφία, θα παραλάμβανε και μια κονσόλα, κάτι το οποίο δε συνέβη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το eBay θα πάρει μέτρα για τέτοιου είδους αγγελίες, ενώ ο πωλητής της φωτογραφίας του Xbox One μάλλον θα γίνει ban από το παραπάνω online κατάστημα. To PayPal από την πλευρά του ενημέρωσε τον Peter Clatworthy ότι θα του επιστραφούν τα χρήματα. Από τις 22 Νοεμβρίου που κυκλοφόρησε το Xbox One στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπήρξαν και άλλοι αγοραστές που αγόρασαν το κουτί της Day One έκδοσης της κονσόλας από το eBay πληρώνοντας έως και 8.500 ευρώ! Μη ξεχνάτε ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει για πρώτη φορά. To 2006 όταν κυκλοφόρησε το PlayStation 3, μια γυναίκα είχε πουλήσει το κουτί της κονσόλας στην τιμή των 500 δολαρίων. Στην αγγελία αναφερόταν ότι αν η τιμή ξεπερνούσε τα 1.075 δολάρια, τότε η ίδια θα έδινε στον αγοραστή και την κονσόλα. Τελικά η συγκεκριμένη γυναίκα έγινε πλουσιότερη κατά 500 περίπου δολάρια πουλώντας μόνο το κουτί.

Η είδηση του 19χρονου έκανε τον γύρω του κόσμου τις τελευταίες ημέρες, έτσι το αγγλικό κατάστημα CEX για να εκμεταλλευτεί το γεγονός, χάρισε στον Peter μια κονσόλα Xbox One κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα είδος παγκόσμιας προβολής και διαφήμισης με μόλις... 500 ευρώ. Παραλαμβάνοντας την κονσόλα ο Peter δήλωσε ότι: "Είμαι συγκλονισμένος από την αντίδραση όλων για αυτό που συνέβη. Το μόνο που ήθελα ήταν να πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αυτό (ότι του χάρισαν μια κονσόλα) δείχνει πως υπάρχουν μερικοί ευγενικοί και καλοί άνθρωποι εκεί έξω. Τους ευχαριστώ πολύ".

Τέλος καλό, όλα καλά τελικά για τον 19χρονο που στάθηκε τυχερός και πήρε και τα λεφτά του πίσω και μια κονσόλα τσάμπα. Δηλώνει βέβαια ότι από εδώ και πέρα θα το σκεφτεί αρκετά πριν αγοράσει ξανά από το eBay. Αν δούμε το γεγονός σφαιρικά πάντως, γίνεται αντιληπτό ότι ήταν δικό του το λάθος και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός με τις αγορές του. Ελπίζουμε το πάθημά να του γίνει μάθημα για το μέλλον.

Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις ειδήσεις του Xbox One πατώντας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα