Ubisoft: "Πρέπει να τελειώνουμε με τον Desmond"

Ένα μεγάλο κεφάλαιο κλείνει.

Τα παιχνίδια της σειράς Assassin’s Creed, δεν διακρίνονται μόνο για το ιδιαίτερο gameplay τους (συνδυάζοντάς stealth, ωμή βία και εντυπωσιακά ακροβατικά), αλλά και για την σύνδεση που έχουν από άποψη σεναρίου μεταξύ τους, αφού παρόλο που αποτελούν ξεχωριστά παιχνίδια, τα ενώνει κάτι κοινό, ο Desmond Miles, απόγονος των Altair και Ezio, που είναι οι δύο πρωταγωνιστές των μέχρι τώρα τίτλων της σειράς.

Η Ubisoft

όμως φαίνεται πως θέλει να βάλει τέλος σε αυτό και να αποδεσμεύσει τα επόμενα Assassin's Creed από τον Desmond. Σε αναφορά του στο Polygon, ο δημιουργικός σχεδιαστής του Assassin’s Creed 3, Alex Hutchinson, δηλώνει: “Τα πράγματα που κρατάνε για πολύ καιρό, υπολείπονται ταύτισης μεταξύ τους. Ζητάμε από τον κόσμο να θυμάται επτά χρόνια ιστορίας. Σαν να λέμε πως ήσουν στην τρίτη γυμνασίου και τώρα τελειώνεις το πανεπιστήμιο. Πως να θυμάσαι τι έκανες στο γυμνάσιο; Πιστεύω πως ο Desmond πρέπει να τελειώσει”.

Ο Hutchinson παρομοιάζει την πλαισίωση της σειράς από τον Desmond, με τα intros της τηλεοπτικής σειράς “Η ζώνη του Λυκόφωτος” του Rod Serling, δηλώνοντάς χαρακτηριστικά: “Υπάρχει πάντα ένας τύπος που κάνει την εισαγωγή σε κάθε επεισόδιο, αλλά το κάθε παιχνίδι ολοκληρώνει μια δική του ιστορία. Στο πρωτότυπο Assassin’s Creed ήταν η ιστορία του Altair. Ο Ezio ήρθε και παρήλθε. Μπορείς να μεταβείς στα σημεία της ιστορίας ξεχωριστά, χωρίς να πρέπει αναγκαστικά να καταλάβεις την ιστορία του Desmond. Αλλά ναι, κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουμε”.

Συνεχίζοντάς, παρομοιάζει την σειρά και με το Star Trek, λέγοντάς πως κάθε παιχνίδι είναι μια σεζόν και κάθε αριθμός είναι ο υπότιτλός της. “Ναι, είναι το σύμπαν του Star Trek, με ορισμένους αμετάλλακτους κανόνες και μ' έναν συγκεκριμένο τόνο να το χαρακτηρίζει, αλλά μέσα σε αυτό, μπορείς να κάνεις ότι θες”.

Τονίζοντας τον νέο πρωταγωνιστή, την χρονική περίοδο, την ιστορία, το setting και τους μηχανισμούς του Assassin’s Creed 3, ο Hutchinson εξηγεί πως η επερχόμενη δημιουργία της Ubisoft βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποτελέσει από μόνη της την αρχή μιας νέας σειράς και πως το μόνο που μένει ν' αλλάξει είναι ο Desmond.

Το Assassin’s Creed: Liberation που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PS Vita, θα είναι το πρώτο παιχνίδι χωρίς τον Nolan North (υποδύεται τον Nathan Drake στο Uncharted και τον Desmond στα μέχρι πρότινος games της σειράς) και θα μας έρθει στις 30 Οκτωβρίου. Μία μέρα μετά, στις 31 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το Assassin’s Creed 3 για PlayStation 3 και Xbox 360, με την έκδοση για PC να φημολογείται ότι θα καθυστερήσει μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.

Κι επειδή όντως επτά χρόνια ιστορίας είναι δύσκολο να τα θυμάται κανείς, μπορείτε να φρεσκάρετε την μνήμη σας με το video review από το τελευταίο μέρος της σειράς, Assassin’s Creed: Revelations.

Keywords
Τυχαία Θέματα