War Z: Νέο zombie MMO

Από τα σπλάχνα του DayZ.

Το δημοφιλές mod του ArmA 2 με τίτλο DayZ, στο οποίο δίνετε μάχη για τη ζωή σας αντιμετωπίζοντας ορδές από zombies αλλά και άλλους επιζώντες, μετράει σήμερα πάνω από 700.000 χρήστες, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα, καθώς και πλήθος θετικών κριτικών για το καινοτόμο gameplay του και την αίσθηση συνεχούς φόβου και αγωνιάς που γεννάει στους παίκτες.

Ο Dean Hall προέβλεψε πως η μεγάλη δημοτικότητα του mod θα το καθιστούσε ως ξεχωριστό παιχνίδι και είχε δίκιο. Η νεοσύστατη Hammerpoint Interactive

από το Λος Άντζελες έχει αναλάβει το development, με την Αrktos Entertainment ως publisher του νέου ΜΜΟ με τίτλο War Z.

Στο War Z καλείστε να αντιμετωπίσετε zombies και άλλους survivors (επιζώντες) σε τεραστίων διαστάσεων χάρτες, ανοιχτούς προς εξερεύνηση. Η πρόοδός σας γίνεται με experience, το οποίο καθορίζει τα πάντα για τον χαρακτήρα σας και μπορείτε να συλλέγετε προμήθειες τις οποίες έχετε την δυνατότητα να πουλάτε σε άλλους παίκτες. Επίσης, υπάρχουν δύο modes, το Hardcore (στο οποίο, όπως και στο DayZ, ο θάνατος είναι μόνιμος και πρέπει να φτιάξετε καινούριο χαρακτήρα) και το Normal.

O Executive Producer του παιχνιδιού Serge Titov, ανέφερε πως ο σχεδιασμός του War Z ξεκίνησε πριν από το DayZ, παρ’ όλα αυτά οι τελευταίες αποφάσεις στο development επηρεάστηκαν από τα forums της κοινότητας του mod. “Όταν κυκλοφόρησε το DayZ, ήμασταν πραγματικά ενθουσιασμένοι που είδαμε ένα game παρεμφερές με το δικό μας και που δεν ήμασταν οι μόνοι που φτιάχναμε κάτι τέτοιο” είπε στο IGN.

Ο Titov συνεχίζει λέγοντας: “Καθώς βλέπαμε την δημοτικότητα του DayZ να αυξάνεται και τις αντιδράσεις των παικτών αλλά και της community, συνειδητοποιήσαμε δύο πράγματα: πρώτον, ήταν μια επιβεβαίωση πως η ιδέα μας για ένα MMO με zombies ήταν όντως σωστή και δεύτερον αποφασίσαμε να απορρίψουμε την ιδέα να ξεκλειδώνεις κομμάτια του χάρτη όσο προχωράς. Αντιθέτως, οι παίκτες θα είναι ελεύθεροι να εξερευνούν τον κόσμο και να μαζεύουν πληροφορίες και quests από σημειώματα, ημερολόγια κτλ., που άφησαν πίσω τους άλλοι παίκτες και NPCs”.

Το War Z αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC αυτό το φθινόπωρο. Θα υπάρχει μια εφάπαξ χρέωση για το παιχνίδι, αλλά δεν θα υπάρχουν άλλες επιβαρύνσεις μετά από αυτό. Προς το παρόν μπορείτε να εγγραφείτε για την beta η οποία θα ξεκινήσει στα τέλη του καλοκαιριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα