Steam: Share των games με φίλους;

Η νέα beta έκδοση του Steam ενδέχεται να επιτρέπει share των games μεταξύ φίλων.

Στο Steam τα games υπάρχουν ως γνωστόν μόνο σε ψηφιακή μορφή και όχι σε retail. Δεν μπορείτε δηλαδή να πάρετε κάποιο δισκάκι και να

δανείσετε ένα παιχνίδι σε φίλο σας.

Παρόλα αυτά, η νέα beta έκδοση του Steam, έχει κάποιες γραμμές κώδικα που αποκρυπτογραφήθηκαν από έναν developer και αποκαλύπτουν...άλλα δεδομένα.Αν όμως οι γραμμές κώδικα που βρέθηκαν στην beta έκδοση του Steam είναι αληθινές, η Valve πιθανότατα ετοιμάζει το sharing των games στο Steam.

Η ανακάλυψη αυτή έγινε από χρήστη του forum NeoGAF, ο οποίος βρήκε την αναφορά της άδειας στο αρχείο του Steam steamui_english. Σε αυτό υπάρχουν τρεις γραμμές εντολών που αναφέρονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις σχετικά με την άδεια μοιράσματος. Συγκεκριμένα, ενημερώνουν τον κάτοχο της άδειας ενός video game όταν ένα παιχνίδι χρησιμοποιείται από άλλο χρήστη.

Παρακάτω θα δείτε την αναφορά:

Το παραπάνω γεγονός θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας αν κατεβάσετε την τελευταία beta έκδοση του Steam. Στη συνέχεια βρίσκετε τον φάκελο του Steam, ανοίγετε τον φάκελο Public και επιλέγετε το steamui_english.txt. Ωστόσο, τίποτα ακόμη δεν είναι σίγουρο και όλη αυτή η διαδικασία πιθανώς να αποτελεί μια απλή δοκιμή της Valve, που θα μείνει απραγματοποίητη.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το share των games, καθώς αν κάτι τέτοιο ισχύει θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις των online games μέσω του Steam και θα επιτρέψει σε όλους μας να παίζουμε περισσότερο με λιγότερα χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα