Xbox One: Τέλος οι χρεώσεις των μεταχειρισμένων!

Στροφή 180 μοιρών από την Microsoft που καταργεί μαζί και το always online! [UPDATE]

Πριν από λίγα λεπτά, ο Don Mattrick, πρόεδρος του τμήματος Interactive Entertainment Business της Microsoft, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του αποσύρει τους δύο περιορισμούς που είχε αρχικά

σχεδιάσει για το Xbox One και που είχαν συζητηθεί πολύ στο Internet. Δηλαδή τον περιορισμό των μεταχειρισμένων και το always online. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

"Την περασμένη εβδομάδα στην E3, εμφανίσαμε στο παγκόσμιο κοινό τον ενθουσιασμό, τη δημιουργικότητα και το μέλλον της βιομηχανίας μας.

Για εμάς, το μέλλον θα έχει τη μορφή του Xbox One, ενός συστήματος σχεδιασμένου ώστε να γίνει το καλύτερο σημείο αναφοράς για τα games, τόσο για φέτος όσο και για τα επόμενα χρόνια. Όπως και με το Xbox που αποτελεί κληρονομιά μας, έτσι και τώρα σχεδιάσαμε ένα σύστημα για να λάβουμε υπόψη μας όλες τις προόδους της τεχνολογίας ώστε να σας μεταφέρουμε μια σημαντική ανακάλυψη στο gameplay και την ψηφιακή διασκέδαση. Σκεφτήκαμε μια νέα σειρά από πλεονεκτήματα, όπως το ευκολότερο roaming, το family sharing και διάφορους τρόπους για να δοκιμάσετε και να αγοράσετε games. Πιστεύουμε στα πλεονεκτήματα του να είσαι συνδεδεμένος και στο ψηφιακό μέλλον.

Από τότε που αποκαλύψαμε τα σχέδιά μας για το Xbox One, μαζί με την ομάδα μου ακούσαμε πολλούς από εσάς, διαβάσαμε τα σχόλιά σας και ακούσαμε το feedback σας. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη βοήθειά σας η οποία μας έκανε να ανασχεδιάσουμε το μέλλον του Xbox One.

Μας είπατε πόσο σας αρέσει η ευελιξία που έχετε σήμερα με τα games που κυκλοφορούν σε ψηφιακούς δίσκους. Την ικανότητα να δανείζεστε, να μοιράζεστε και να μεταπουλάτε τα games κατά την κρίση σας. Σημαντικό είναι επίσης για εσάς η ελευθερία να παίζετε offline για απεριόριστο χρόνο και οπουδήποτε.

Σήμερα λοιπόν ανακοινώνω τις παρακάτω αλλαγές στο Xbox One και πως μπορείτε να παίξετε, να μοιραστείτε, να δανείσετε και να μεταπωλήσετε τα games σας ακριβώς όπως κάνετε σήμερα στο Xbox 360. Έχουμε και λέμε:

- Δεν θα απαιτείται σύνδεση Internet για να παίξετε offline τα games του Xbox One: Μετά το αρχικό στήσιμο του Xbox One θα παίζετε οποιοδήποτε παιχνίδι σε δίσκο χωρίς να συνδεθείτε ξανά. Δεν υπάρχει καμία απαίτηση σύνδεσης μία φορά ανά 24 ώρες και θα μπορείτε να πάρετε το Xbox One οπουδήποτε για να παίξετε games, όπως και το Xbox 360.

- Στις συναλλαγές σας, θα μπορείτε να δανείσετε, να μεταπωλήσετε, να δωρίσετε και να νοικιάσετε τα games που έχετε όπως κάνετε σήμερα: Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση και στο διαμοιρασμό των games. Το σύστημα θα δουλέψει όπως και με το Xbox 360.

Πέρα από το να αγοράσετε ένα δισκάκι από retailer, θα μπορείτε να κατεβάσετε games απ' το Xbox Live την ημέρα που θα κυκλοφορήσουν. Αν κατεβάσετε games θα τα παίζετε και offline όπως και σήμερα. Τα games του Xbox One θα παίζονται σε οποιαδήποτε κονσόλα Xbox One, χωρίς περιορισμούς ανά χώρα.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν διάφορα σενάρια που είχαν προηγουμένως ανακοινωθεί για το Xbox One. Ο διαμοιρασμός των games θα δουλέψει όπως σήμερα, απλά μοιράζεστε το δισκάκι. Τα games που κάνετε download δεν θα μπορούν να μοιραστούν ή να μεταπωληθούν. Επίσης, ακριβώς όπως και σήμερα, το να παίξετε games από τον δίσκο θα σημαίνει ότι ο δίσκος θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στην κονσόλα.

Εκτιμούμε τον ενθουσιασμό σας, την υποστήριξή σας και την θέλησή σας να αντισταθείτε στην ψηφιακή άδεια και την συνδεσιμότητα. Επειδή πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι παίκτες θα παίζουν games online και θα έχουν πρόσβαση στον cloud server για games και για ψυχαγωγία, θα δώσουμε στους χρήστες την επιλογή ανάμεσα στην κατοχή δίσκου και στα ψηφιακά δεδομένα. Ακούσαμε τις προτάσεις σας και επιθυμούμε το καλύτερο και για τους δύο κόσμους".

Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα
Πρακτικά η ανακοίνωση αυτή σημαίνει ότι η Microsoft θα μας δώσει δικαίωμα επιλογής. Πως όμως θα υλοποιηθεί αυτό στην πράξη; Θα μπορεί να αλλάξει; Να ένα ακόμη ερώτημα που αλλάζει τα δεδομένα. Η μήπως τα δεδομένα...αλλάζουν καθημερινά για όλους και ανάλογα με τα σχόλια στο Internet;

Η Microsoft σήμερα φαίνεται ότι επέστρεψε ξανά προς τη σωστή κατεύθυνση.

[UPDATE] Σύμφωνα με συνέντευξη του Marc Whitten, αντιπροέδρου του τμήματος Xbox Live της Microsoft, την πρώτη ημέρα που θα κάνετε setup την κονσόλα σας θα χρειαστέι να κατεβάσετε ένα update το οποίο θα περάσει όλες τις παραπάνω αλλαγές. Με απλά λόγια, με την αλλαγή πολιτικής της Microsoft στο DRM (Digital Rights Management) χρειάζεται να συνδεθείτε online μία φορά κι από εκεί και πέρα αφού περαστούν οι αλλαγές θα είστε έτοιμοι να παίξετε τα games σας, όποτε θέλετε και να τα μεταπωλήσετε, ακριβώς όπως κάνετε και σήμερα στο Xbox 360.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις ειδήσεις του Xbox One από τη φετινή E3.

Keywords
Τυχαία Θέματα