Persona 4 Arena: Ευρωπαϊκή κυκλοφορία

Ευχάριστα νέα για τους οπαδούς της σειράς Persona. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 28/5] Το Persona 4 Arena αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο της δημοφιλούς JRPG σειράς Shin Megami Tensei: Persona. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα συνεργασία μεταξύ της Atlus και της Arc System Works. H Ark System works είναι μια ιαπωνική εταιρία που εξειδικεύεται

στη δημιουργία 2D Fighting. Οι σημαντικότερες κυκλοφορίες της είναι οι σειρές BlazBlue και Guilty Gear. Ο παρόν τίτλος θα κινείται στα ίδια πλαίσια με τα παραπάνω παιχνίδια, με το ρόστερ των μαχητών ν' αποτελείται από χαρακτήρες των Persona 3 και 4.

Εκ πρώτης όψεως, θα υπέθετε κάνεις -και όχι άδικα- πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα spin-off. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτό το project ως ένα ιδιόμορφο sequel, καθώς το σενάριο έχει γραφτεί από την συγγραφική ομάδα του Persona 4 και ακολουθεί χρονολογικά τα γεγονότα του. Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις των συντελεστών της Atlus, η πρόθεσή τους ήταν να εξελίξουν την ιστορία επιλέγοντας ουσιαστικά έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης.

{youtube}DEv2IZDLkYs|400|300{/youtube}

Ο Katsura Hashino (director του Persona 4) ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η σκέψη αυτή υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό στο μυαλό του. Ο ίδιος επεδίωξε την συνεργασία με την Arc System Works αφού είχε εντυπωσιαστεί με τη δουλειά τους στη σειρά BlazBlue. Τον τελευταίο καιρό αναπτύχθηκαν φήμες ότι μπορεί να έβγαινε και ένα RPG με τους χαρακτήρες της σειράς BlazBlue από την Atlus, οι οποίες διαψεύστηκαν από στελέχη της Arc System Works, τονίζοντας πως αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν τον πρώτο ρόλο στην ανάπτυξή του. Φρόντισαν ν΄ αφήσουν ανοιχτό ένα... παραθυράκι λέγοντας πως αν η Atlus Persona Team αναλάμβανε ένα τέτοιο project πιθανώς να μην είχαν αντίρρηση.

Στους μαχητές του Persona 4 Arena συναντάμε τον κεντρικό πρωταγωνιστή Yu Narukami και τους συντρόφους του Yosuke Hanamura, Chie Satonaka, Yukiko Amagi, Kanji Tatsumi, Naoto Shirogane, καθώς και τον συμπαθή αρκούδο Teddie. Από το Persona 3 θα συμμετάσχουν οι Aigis, Mitsuru Kirijo και Akihiko Sanada. Όλοι οι χαρακτήρες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις Personas τους ως special moves μέσα στο παιχνίδι.

H Atlus, πέρα από την ανάμειξη της στο σενάριο, περιορίστηκε σε ρόλο εκδότη για την Αμερική, με την Arc System Works ν' αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου το κομμάτι του development. Μέχρι σήμερα δεν είχε ανακοινωθεί η κυκλοφορία του Persona 4 Arena στην ευρωπαϊκή αγορά, αν και αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι την έκδοσή του θ' αναλάμβανε η Rising Star Games. Τελικά τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει η Zen United, μια εταιρία που δεν δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χώρο των video games, αλλά γενικώς ασχολείται με την μεταφορά διαφόρων τεχνολογικών προϊόντων από την Ιαπωνία στην Ευρώπη. Τελευταία της κυκλοφορία ήταν το Arcana Heart 3 που βγήκε πριν ένα χρόνο για PS3 και Xbox 360.

Το Persona 4 Arena κυκλοφορεί από τον περασμένο Μάρτιο στα coin-op της Ιαπωνίας, με την αμερικανική έκδοση να φτάνει στα ράφια των καταστημάτων τον Αύγουστο. Μάλιστα, στα πλαίσια της E3, η Atlus διοργανώνει αρκετές κληρώσεις για τα μέλη του επίσημου mailing list της, με έπαθλα χαριτωμένες φιγούρες των κεντρικών χαρακτήρων. Σχετικά με την ευρωπαϊκή κυκλοφορία, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το παιχνίδι θα μας έρθει μέσα στο τρέχον έτος. Σε αντίθεση με τα arcade, η έκδοση για τις κονσόλες θα περιλαμβάνει ένα story mode και online αναμετρήσεις.

To Persona 4 Arena θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012 για PS3 και Xbox 360. [UPDATE 6/11] Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας το Persona 4 Arena δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο 2012. Η Zen Unιted (εκδότρια εταιρεία για την ευρωπαϊκή αγορά) επιβεβαίωσε χθες τα δυσάρεστα νέα μέσω της ιστοσελίδας Persona Europe στο Facebook. Να αναφέρoυμε επίσης ότι το Persona 4 Arena είναι ένας από τους ελάχιστους region-locked τίτλους του PS3, όποτε θα πρέπει να διαθέτετε ένα αμερικάνικο ή ιαπωνικό μοντέλο της κονσόλας για να το παίξετε στην περίπτωση που το αγοράσετε από το εξωτερικό. {youtube}esQXF9UGFw0|400|300{/youtube}
Η καθυστέρηση της ευρωπαϊκής κυκλοφορίας προκάλεσε την αντίδραση του κοινού, καθώς το Persona 4 Arena αναμενόταν να διατεθεί από τα μέρη μας αυτό το φθινόπωρο. Να θυμίσουμε πως το δημοφιλές Fighting στο οποίο πρωταγωνιστούν οι χαρακτήρες της JRPG σειράς Shin Megami Tensei: Persona κυκλοφορεί εδώ και τρεις μήνες στην Αμερική για το PS3 και το Xbox 360. Μέσω ενός FAQ που βρίσκεται επίσης στην ιστοσελίδα Persona Europe η Zen United δήλωσε πως η ευρωπαϊκή εκδοσή θα έχει κάποια παραπάνω “καλούδια” ως αποζημίωση για την καθυστερημένη κυκλοφορία.


Το Persona 4 Arena θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 για PS3 και Xbox 360.

[UPDATE 2, 13/3] Με δημοσίευμα στη Facebook Page της, η Zen United ανακοίνωσε ότι στοχεύει στο να κυκλοφορήσει το Persona 4 Arena φέτος τον Μάιο. Για να δούμε λοιπόν αν θα τα καταφέρει και ποια θα είναι τελικά η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας.

[UPDATE 3, 19/3/2013] Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε (επιτέλους) ότι το Persona 4: Golden θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 10 Μαϊου για PS3 και Xbox 360.

Το Persona 4: Golden θυμίζουμε ότι κυκλοφορεί ήδη από τις 22 Φεβρουαρίου για PS Vita.

Keywords
Τυχαία Θέματα