League of Legends: Τηλεθέαση της Season 2

Πάνω από 8 εκατομμύρια παίκτες το παρακολούθησαν από τηλεόραση και Internet.

Η Riot Games δημοσίευσε αρκετά στοιχεία (με τους ανάλογους εντυπωσιακούς αριθμούς) σχετικά με το πρόσφατό της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το οποίο έλαβε μέρος στην πόλη της Καλιφόρνια στην Αμερική. Έτσι το League of Legends Season 2 World

Championship λαμβάνει αυτόματα τον τίτλο του πιο διάσημου eSport όλων των εποχών, μιας και οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.

Καταρχήν οι ταυτόχρονοι θεατές που παρακολούθησαν το πρωτάθλημα online ξεπέρασαν τους 1.100,000 και μάλιστα χωρίς να συμπεριληφθούν αυτοί που το είδαν από την άνεση της τηλεόρασής τους. Εάν συμπεριληφθούν και αυτοί, ο αριθμός εκτοξεύεται στα 8.28 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 2.4 προέρχονται από Κορέα και Κίνα. Ακόμη ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι οι συνολικές ώρες παρακολούθησης του πρωταθλήματος αλλά και των Playoff ξεπερνούν τα 24.2 εκατομμύρια!

Watch YouTube video

Τα παραπάνω στατιστικά αποτελούν και νέα ρεκόρ τα οποία φαίνονται να «σπάνε» ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Βλέπετε έχει γίνει πλέον αρκετά της μόδας να παρακολουθούμε διαδικτυακές μονομαχίες μέσω live streaming από αρκετά διάσημα sites όπως είναι το Twitch.Tv αλλά και το Own3d.Tv. Μόλις πριν δύο μήνες μην ξεχνάτε ότι τα παλιά ρεκόρ τα είχε θέσει το International Πρωτάθλημα Dota 2 το οποίο είχε 567.000 ταυτόχρονους θεατές εκ των οποίων οι μισοί ήταν από τη χώρα της Κίνας. Τον περασμένο Ιούνιο το Major League Gaming, το μεγαλύτερο eSport event στην B. Αμερική, είχε στο peak του 437.000 ταυτόχρονους θεατές και συνολικά το γεγονός παρακολουθήθηκε από 4.7 εκατομμύρια άτομα. Όπως αντιλαμβάνεστε, η Riot Games κατατρόπωσε όλα τα προηγούμενα αυτά ρεκόρ.

Ο Leigh "Deman" Smith, ένας εκ των σχολιαστών του Πρωτάθληματος Season 2 του LoL, έκανε και τις σχετικές δηλώσεις. «Ήταν μεγάλη μου τιμή που με κάλεσαν για να σχολιάσω τον Season 2 Παγκόσμιο Τελικό και τα ποσοστά ακροαματικότητας είναι καταπληκτικά. Δεν με εκπλήσσει καθόλου το γεγονός ότι οι αριθμοί αυτοί πλησιάζουν κατά πολύ τους αριθμούς ακροαματικότητας των πραγματικών σπορ, δείχνοντας έτσι ότι τα τελευταία 10 χρόνια τα eSports έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Ήταν πραγματικά μια μεγάλη στιγμή για την ιστορία των eSports και χαίρομαι που ήμουν έστω και ένα μικρό κομμάτι αυτής».

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι στον Μεγάλο Τελικό οι Taipei Assassins ήταν αυτοί που κέρδισαν την πρώτη θέση νικώντας τους Κορεάτες Azubu Frost, γεμίζοντας έτσι παράλληλα τις τσέπες τους με ένα εκατομμύριο δολάρια. Αναλυτικά για το πρωτάθλημα αλλά και για το πως οι Taipei Assasins στέφθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα