Injustice: Gods Among Us event

Πολύ «ξύλο» και πλούσια δώρα΄!

Ήταν ένα ωραίο ανοιξιάτικο απόγευμα χθες Σάββατο 13 Απριλίου όταν και κατηφορίσαμε προς το Greekdojo Academy στους Αμπελόκηπους για το πρώτο επίσημο ελληνικό τουρνουά του Injustice. Τη διοργάνωση του event ανέλαβε η Zegetron, αντιπροσωπεία της Warner στη χώρα μας, σε συνεργασία με το Greekdojo Academy, την ESL Greece και τους Akai Panda.

Όλα αυτά με αφορμή την επίσημη κυκλοφορία Injustice την Παρασκευή 19 Απριλίου. Όπως έχουμε αναφέρει επανειλλημένα, πρόκειται για το νέο Fighting game από την NetherRealm Studios, δημιουργό του Mortal Kombat.

Το τουρνουά
Συνολικά κατά τη διάρκεια του event πάνω από 100 άτομα έδωσαν το παρόν, δείγμα του ότι οι fans των χαρακτήρων απ' το DC Universe (αλλά και οι οπαδοί των fighting γενικότερα) έχουν ένα πολύ ενεργό community στη χώρα μας. Οι συμμετοχές στο τουρνουά δηλώθηκαν 15:00-18:00 και ήταν συνολικά 80. Το τουρνουά άρχισε με μια μικρή καθυστέρηση γύρω στις 18:15 με τη συμμετοχή τελικά 64 ατόμων. Τόσοι ήταν άλλωστε όσοι χρειάζονταν για να στηθεί ένα cup 6 γύρων με νοκ-άουτ αποκλεισμό. Σε κάθε ζευγάρι τα matches διεξάγονταν με τη λογική best of three, δηλαδή στις δύο νίκες κρινόταν ο νικητής. Ο κόσμος φάνηκε να διασκεδάζει και να απολαμβάνει το Injustice, παρόλο που οι περισσότεροι μάλλον δεν είχαν καν παίξει το demo του παιχνιδιού, οπότε μοιραία ηττήθηκαν από τους έμπειρους των fighting και ειδικά εκείνους που είχαν έρθει προπονημένοι έχοντας "λιώσει" το demo. Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο και το τουρνουά προχώρησε ομαλά, με τους παίκτες να επιδίδονται σε δυνατές μάχες με πολύ «ξύλο» και φυσικά μπόλικα «πειράγματα».

Λίγο μετά τις 17:00 διεξήχθησαν οι αγώνες και συγκεκριμένα όχι στην τελική έκδοση αλλά στο demo που κυκλοφορεί, ενώ ο μεγάλος νικητής κέρδισε 200 ευρώ μετρητά, πλούσια συλλεκτικά δώρα και ένα ταξίδι στη Γαλλία για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό στο Παρίσι. Αναλυτικά τα δώρα των νικητών ήταν τα εξής:

- 1ος νικητής: Πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Ταξίδι δωρεάν στο Παρίσι), 200 ευρώ μετρητά, Συλλεκτική Ασημένια Ζώνη του Injustice Local Champion, συλλεκτικό Injustice Fighting Arcade Stick, και το παιχνίδι Injustice για το PS3.
- Οι 8 πρώτοι κέρδισαν από ένα αντίτυπο του παιχνιδιού Injustice για το PS3.
- Όλοι οι συμμετέχοντες κέρδισαν από ένα μπλουζάκι και μια συλλεκτική τράπουλα με ήρωες της DC.

Να σημειώσουμε πως το τουρνουά μεταδιδόταν live μέσω streaming, όπου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας των οπαδών των Fighting games. Αυτό δεν ήταν τυχαίο, καθώς ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκονταν αρκετά γνωστά ονόματα που έχουν λάβει μέρος σε αντίστοιχες διοργανώσεις με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν (σε σειρές όπως Tekken, Street Fighter και Mortal Kombat), ακόμη και εκτός Ελλάδος.

And the winner is...
Το τουρνουά κορυφώθηκε στους τελευταίους γύρους όταν και το τοπίο «καθάρισε» και άρχισαν να επικρατούν οι καλύτεροι παίκτες. Όσοι έφτασαν στην τετράδα πραγματικά το άξιζαν, ενώ είδαμε μεγάλους αγώνες στο φινάλε. Μετά από ένα συναρπαστικό τελικό (στις τρεις νίκες αυτή τη φορά) μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Nivek, μοιράζοντας «πόνο» χειριζόμενος τον Lex Luthor και δείχνοντας… επαγγελματισμό χρησιμοποιώντας το προσωπικό του Tekken gamestick. Να πούμε πως στην demo έκδοση αυτή του Injustice υπήρχαν τρεις διαθέσιμοι χαρακτήρες, η Wonder Woman, ο Lex Luthor και ο Batman, με την πλειοψηφία των παικτών να προτιμάει τον τελευταίο (λογικό!).

Πρωταθλητής αναδείχθηκε όπως είπαμε ο Nivek, στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Quark28, ενώ την τετράδα συμπλήρωσαν οι Ditto και Μiotenacious. Ωστόσο, όλοι παίκτες και οι παρευρισκόμενοι έφυγαν με χαμόγελα και καλή διάθεση, καθώς ήταν ένα πολύ επιτυχημένο event με ωραίο κλίμα και σπουδαίες μάχες όσον φορά το παιχνίδι, παρόλο που ακόμα ο κόσμος εν τω ξέρει καλά.

No Cosplay
Το μόνο που δεν κύλισε όπως θα περίμεναν οι διοργανωτές ήταν το Cosplay event με χαρακτήρες της DC, καθώς μάλλον λόγω του ελάχιστου χρόνου που μεσολάβησε από την ανακοίνωση του event μέχρι τη διοργάνωσή του δεν πρόλαβαν οι ενδιαφερόμενοι να προετοιμάσουν τα κοστούμια τους, με αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί κανένας ντυμένος. Τα δύο μεγάλα δώρα των νικητών του cosplay tournament έμειναν ανεκμετάλλευτα καθώς αν υπήρχαν έστω 1-2 συμμετέχοντες τότε θα τα αποκτούσαν άνευ ανταγωνισμού. Όπως και να 'χει η υπόλοιπη άψογη διοργάνωση μας αποζημίωσε και περιμένουμε το επόμενο gaming event με ανυπομονησία.

Η κυκλοφορία
Το Injustice: Gods Among Us θα έρθει στα ράφια των καταστημάτων αυτή την Παρασκευή 19 Απριλίου για PS3, Xbox 360 και Wii U. Μείνετε συντονισμένοι καθώς έχω αναλάβει το σχετικό review και θα έχετε σύντομα τις εντυπώσεις μου.

Keywords
Τυχαία Θέματα