93-95% η πειρατεία στα PC

Σύμφωνα με στοιχεία της Ubisoft.

Ένας από τους λόγους που η Ubisoft αποφάσισε να εστιάσει στα free-to-play games κατά την συνέντευξη τύπου της στην Gamescom είναι η υψηλή πειρατεία.

Το ποσοστό της πειρατείας στα PC games της γαλλικής εταιρείας ανέρχεται σε 93-95% σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Yves

Guillemot, δήλωσε πως "Το πλεονέκτημα των free-to-play games είναι ότι μπορούμε να εισπράξουμε χρήματα από χώρες όπου προηγουμένως δεν είχαμε την δυνατότητα καθώς εκεί τα προϊόντα μας δεν πωλούνταν. Είναι ένας τρόπος να έρθεις πιο κοντά στον πελάτη και να σιγουρευτείς ότι θα έχεις έσοδα. Ένα 5-7% πληρώνει για να παίξει free-to-play αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς το υπόλοιπο ποσοστό (93-95%) αγοράζει ένα παιχνίδι πειρατικό, άρα έχουμε τα ίδια ποσοστά. Απλά τα έσοδα από τα free-to-play games είναι πιο μακροπρόθεσμα εφόσον δίνουμε στους παίκτες το κατάλληλο περιεχόμενο".

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η Ubisoft λανσάρει τα PC games μετά τα console games, κάτι που θα συμβεί και φέτος με το Assassin's Creed III. Τα free-to-play games που έχουν ανακοινωθεί για PC είναι τα Silent Hunter Online, Anno Online, The Settlers Online, Heroes of Might Heroes Online, καθώς και τα Shootmania Storm και Ghost Recon Online που είναι ακόμη υπό ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα