Anarchy Reigns

Βία, ξύλο, μολότοφ και μπόλικη δόση αναρχίας.

To Anarchy Reigns αποτελεί τον πνευματικό απόγονο του MadWorld που είχε κυκλοφορήσει το 2009 στο Wii. H Platinum Games δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο των Action και μέχρι στιγμής η πιο επιτυχημένη δημιουργία της είναι το Bayonetta, για το οποίο ήδη ετοιμάζει ένα sequel που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2013. Πέρα

από το Bayonetta 2, η ιαπωνική εταιρεία πρόκειται να μας παρουσιάσει τον επόμενο μήνα το πιο φιλόδοξο project της, το Metal Gear Rising: Revengeance.

Το MadWorld είχε διχάσει κοινό και κριτικούς, ενώ κατά καιρούς είχαν ακουστεί εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για την συνολική ποιότητά του και την ιδιαίτερη ασπρόμαυρη κόμικ αισθητική του. Παρόλα αυτά κατάφερε να σημειώσει ικανοποιητικές πωλήσεις και να αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό. Η Platinum Games στο Anarchy Reigns προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την επιτυχία αυτή προσφέροντάς μας ένα νέο Beat 'em up στο οποίο κάνουν την εμφάνισή τους διάφοροι χαρακτήρες από προηγούμενες δημιουργίες της όπως ο Jack Cayman από το MadWorld και η σέξι Bayonetta.

Η πρόσφατη πρόταση της Platinum Games απευθύνεται ξεκάθαρα σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό, εντούτοις τα πρώτα σχόλια που έχει αποσπάσει είναι αποθαρρυντικά τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων Ιαπωνίας. Eίναι γεγονός πως έχουμε να κάνουμε με μια προσπάθεια που αποπνέει προχειρότητα και δεν είναι υπερβολή να την χαρακτηρίσουμε ως ένα "κολάζ" ιδεών και χαρακτήρων από προηγούμενα games της εταιρείας χωρίς ίχνος συνοχής. Εμμέσως πλην σαφώς το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από την χαμηλότερη τιμή του Anarchy Reigns σε σχέση με τα στάνταρ που έχουμε συνηθίσει, καθώς κοστίζει λιγότερο από 30 ευρώ.

Α distant future finds the world in chaos
To σενάριο εκτυλίσσεται στο μέλλον και συγκεκριμένα στην φανταστική πόλη Altambra. O κόσμος έχει υποστεί ανεπανόρθωτες καταστροφές ύστερα από μια σειρά πολεμικών συρράξεων και το περιβάλλον έχει μολυνθεί από τοξικά απόβλητα. Η περιβαλλοντική μόλυνση με την σειρά της έχει προκαλέσει μια σειρά από τερατογενέσεις και μεταλλάξεις.

Η ανθρωπότητα για να επιβιώσει αναγκάστηκε να καταφύγει στην χρήση της νανοτεχνολογίας, η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορούσε να επιβραδύνει τον ρυθμό της μετάλλαξης. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη τεχνολογική πρόοδος δεν ήταν αρκετή για να εμποδίσει την κατάλυση των νόμων και των ηθικών αξιών και να "φρενάρει" την ραγδαία αύξηση της αναρχίας. Σε αυτό το post-apocalyptic περιβάλλον θα έχετε την πρώτη σας επαφή με τους δύο κεντρικούς πρωταγωνιστές, τον Jack Kayman και τον Leonhardt "Leo" Victorion.

Η αλήθεια είναι ότι οι σεναριακές απαιτήσεις από ένα beat 'em up περνούν σε δεύτερη μοίρα. Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραβλέψουμε την κάκιστη δουλειά των σεναριογράφων σε αυτό τον τομέα. Η πλοκή εξελίσσεται χωρίς ίχνος συνέχειας, ενώ η ροή της αφήγησης διακόπτεται από cutscenes χωρίς νόημα και από flashbacks των κεντρικών πρωταγωνιστών που αποτυγχάνουν να σας δώσουν δύο-τρία βασικά στοιχεία σχετικά με την προσωπικότητα και το παρελθόν τους. Το μόνο θετικό στοιχείο είναι ότι οι περισσότεροι διάλογοι είναι σπαρταριστοί με έντονες δόσεις χιούμορ, αν και αρκετές φορές γίνεται κατάχρηση της λέξης "fuck".


Yin & Yang
To Anarchy Reigns είναι ένα beat 'em up προοπτικής τρίτου προσώπου, στο οποίο κυριαρχούν τα έντονα στοιχεία της βίας και οι...κουβάδες μπλε αίματος που ξεχύνονται από τα κατακρεουργημένα σώματα των μεταλλαγμένων αντίπαλων σας. Σε σχέση με το MadWorld πάντως το επίπεδο της βίας είναι σαφώς πιο ελαττωμένο. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο single-player campaign που αποτελείται από δύο ξεχωριστά σενάρια του Jack και του Leonhardt, τα οποία διαδραματίζονται σε παράλληλες χρονικές στιγμές.

Ο Jack Kayman δρα ως μισθοφόρος στην κατεστραμμένη πόλη της Altambra και αναλαμβάνει την αποστολή να βρει έναν επίλεκτο αστυνομικό, τον Max. O Max έχει εγκαταλείψει τον έντιμο βίο και είναι υπεύθυνος για αρκετά εγκλήματα και κατόπιν αυτού μια ομάδα πρώην συναδέλφων του αποφασίζει να τον κυνηγήσει με σκοπό να τον οδηγήσει στην δικαιοσύνη. Ο Leonhardt αποτελεί μέλος αυτής της ομάδας, παρόλα αυτά δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Max, o πρώην μέντοράς του, έχει διαπράξει τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται και είναι ορκισμένος να ανακαλύψει την αλήθεια με κάθε κόστος.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τόσο ο Jack όσο και o Leonhardt αναζητούν το ίδιο πρόσωπο. Για να καταφέρετε να φτάσετε στον στόχο σας θα πρέπει να αντιμετωπίσετε χιλιάδες εχθρούς, αρχηγούς συμμοριών, καθώς και αρκετά μεταλλαγμένα τέρατα. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια νέα εκρηκτική περιπέτεια που υπόσχεται άφθονη δράση και μπόλικο ξύλο.


Τα modes
H νέα πρόταση της Platinum Games στον χώρο των beat 'em up περιλαμβάνει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία από διαθέσιμα modes, τα οποία είναι τα εξής: Campaign, Multiplayer, Tutorial, Training και Gallery. Το Campaign χωρίζεται στα σενάρια Black και White Side, στα οποία αναλαμβάνετε τον ρόλο του Jack και του Leonhardt αντίστοιχα. Υπάρχουν τρία επίπεδα δυσκολίας τα Easy, Normal και Hard με τον βαθμό της πρόκλησης να αυξάνεται κλιμακωτά.

Το Multiplayer χωρίζεται με τη σειρά του σε 13 ξεχωριστά modes, για τα οποία θα αναφερθούμε εκτενέστερα παρακάτω. Το Anarchy Reigns περιλαμβάνει ένα πλήρες tutorial που βρίσκεται στο ομώνυμο mode. Καλό θα είναι να του αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να εξοικειωθείτε με το σύστημα μάχης και με το μοντέλο χειρισμού. Στο Training μπορείτε να μονομαχήσετε με bots και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εξασκηθείτε στα ανταγωνιστικά multiplayer modes. Τέλος, στο Gallery μπορείτε να δείτε εικόνες των χαρακτήρων, των εχθρών και των bosses, καθώς και μερικές πληροφορίες σχετικές με το βιογραφικό τους.

Fists of fury
Το μοντέλο χειρισμού είναι ακριβέστατο και λειτουργικό, αν και μπορεί να χαρακτηριστεί περίπλοκο από την άποψη ότι αρκετές special attacks, καθώς και η αποφυγή των εχθρικών επιθέσεων (evade) απαιτούν την χρήση συγκεκριμένων συνδυασμών κουμπιών. Εντούτοις, το λεπτομερέστατο και άκρως επεξηγηματικό tutorial θα σας βάλει πολύ γρήγορα στο κλίμα, ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν με άλλα beat 'em up.



Οι βασικές επιθέσεις χωρίζονται σε normal και heavy και αντιστοιχούν στα κουμπιά X και Y του χειριστηρίου σας. Οι heavy επιθέσεις πραγματοποιούν περισσότερη ζημιά και είναι ικανές να σπάσουν την άμυνα του εχθρού σας, αλλά η εκτέλεσή τους είναι αρκετά πιο αργή. Κάθε χαρακτήρας έχει στην διάθεσή του ένα "Killer Weapon", με το οποίο μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις σχετικές special attacks κρατώντας πατημένο το RT και στην συνέχεια πατώντας τo Χ ή το Y (normal special attacks ή heavy αντίστοιχα). Για παράδειγμα ο Jack χρησιμοποιεί όπως και στο MadWorld ένα αλυσοπρίονο, ενώ ο Leonhardt προτιμά να πετσοκόβει τους εχθρούς του με ενεργειακές λεπίδες, οι οποίες βρίσκονται ενσωματωμένες στα άνω και κάτω άκρα του.

Πολύ σύντομα θα πρέπει να μάθετε να αμύνεστε σωστά και αποτελεσματικά, καθώς και να αποφεύγετε τις επιθέσεις των αντιπάλων σας (evade), αφού οι εχθροί σας ιδιαίτερα στο μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας δεν αστειεύονται. Ειδικά κατά την διάρκεια των boss fights και στα ανταγωνιστικά multiplayer modes θα πρέπει να είστε συνεχώς σε εγρήγορση. Για να κάνετε evade ένα χτύπημα θα πρέπει κρατώντας πατημένο το RB να πατήσετε το κουμπί Α και να μετακινήσετε τον αριστερό αναλογικό μοχλό προς την κατεύθυνση που θέλετε να κινηθείτε.

Με το κουμπί Β μπορείτε να πραγματοποιήσετε φονικές λαβες που πραγματοποιούν τρομακτική ζημιά στους αντιπάλους σας ή να αλληλεπιδράσετε με το περιβάλλον. Για παράδειγμα μπορείτε να σηκώσετε βαρέλια με εύφλεκτα υλικά ή αμάξια και να τα εκτοξεύσετε στην συνέχεια πατώντας το RT στις στρατιές των μεταλλαγμένων. Καλό θα είναι να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά λοιπόν, αφού υπάρχουν ποικίλοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον προς όφελος σας. Επιπλέον, αρκετές φορές θα συναντήσετε και διάφορα power-ups όπως εκτοξευτές ρουκετών, sniper rifles, ηλεκτροφόρες παγίδες που ακινητοποιούν τους εχθρούς σας, ενεργειακές ασπίδες που ελαττώνουν την ζημιά που δέχεστε κ.ο.κ.

Η Altambra αποτελεί το νέο στέκι των αναρχικών ύστερα από την έφοδο της αστυνομίας στη Βίλλα Αμαλίας

H.U.D και κάμερα
To user interface είναι λιτό και μινιμαλιστικό, χωρίς να καταλαμβάνει μεγάλο χώρο και κατόπιν αυτού μπορείτε να απολαύσετε απερίσπαστοι την εκρηκτική δράση που σας προσφέρει το Anarchy Reigns. Στην κάτω αριστερή πλευρά της οθόνης υπάρχουν οι ενδείξεις της health bar, της killer weapon gauge και του rampage. Αντίστοιχα στην κάτω δεξιά πλευρά συναντάμε ένα εύχρηστο minimap, το οποίο σας υποδεικνύει με ακρίβεια τις τοποθεσίες των αντιπάλων σας και την δομή του εκάστοτε level.

Η killer weapon gauge είναι μια πράσινη μπάρα με τέσσερις διαβαθμίσεις και κάθε φορά που επιτίθεστε με το killer weapon σας καταναλώνετε μια εξ' αυτών. Η μπάρα γεμίζει όποτε χρησιμοποιείτε normal και heavy επιθέσεις, καθώς και όποτε δέχεστε χτυπήματα από τους αντίπαλους σας. Ο μηχανισμός rampage ενεργοποιείται πατώντας ταυτόχρονα τους δύο αναλογικούς μοχλούς όταν έχει γεμίσει η σχετική μπάρα. Μετά την ενεργοποίησή του και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα περίπου 10 δευτερόλεπτων είστε στην κυριολεξία άτρωτοι από τα χτυπήματα των αντιπάλων σας και η killer weapon gauge δεν μειώνεται κατά την χρήση των σχετικών επιθέσεων.



To Anarchy Reigns αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με την χρήση της κάμερας, όπως είδαμε πρόσφατα και στο preview του Metal Gear Rising: Revengeance, το οποίο έχει αναπτυχθεί επίσης από την Platinum Games. Η κάμερα δεν σας δίνει σωστή αίσθηση του χώρου και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγική όταν μονομαχείτε κοντά σε τοίχους. Επιπλέον, η διαδικασία με την οποία κάνετε lock-on σε ένα συγκεκριμένο εχθρό είναι αρκετά ασυνήθιστη. Θα πρέπει πρώτα να στρέψετε την κάμερα με τον δεξιό αναλογικό μοχλό, ώστε να αποκτήσετε οπτική επαφή με τον αντίπαλό σας και στην συνέχεια να πατήσετε το κουμπί LB.

The hunt for high score
Τα Black & White Side σενάρια που απαρτίζουν το single-player campaign διαδραματίζονται αμφότερα σε τέσσερα πανομοιότυπα levels χωρίς ουσιαστικές διαφορές. Κάθε level περιλαμβάνει τρεις main και τρεις side missions και για να το ολοκληρώσετε θα πρέπει να αναλάβετε και να εκτελέσετε με επιτυχία τις πρώτες τρεις (οι υπόλοιπες είναι προαιρετικές). Οι αποστολές αυτές ξεκλειδώνουν σταδιακά ανάλογα με το σκορ σας. Για παράδειγμα στους 100.000 πόντους ξεκλειδώνει η πρώτη side mission, στους 200.000 η πρώτη main κ.ο.κ. Αφού ολοκληρώσετε μια αποστολή κερδίζετε πόντους και ανεβάζετε το σκορ σας. Το μοτίβο αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι να ανεβάσετε τον δείκτη του σκορ στους 600.000 πόντους και να ξεκλειδώσετε την τρίτη και τελευταία main mission.

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα τόσο στην σύλληψη όσο και στην εκτέλεσή της είναι οι διάφορες "παγίδες" που υπάρχουν σε κάθε πίστα. Για παράδειγμα, μαχητικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν συχνά πυκνά τις διάφορες τοποθεσίες, τεράστια πριόνια μηχανουργείου αποκολλούνται από τις βάσεις τους και πετσοκόβουν όποιον άτυχο βρεθεί στο πέρασμά τους ή από το πουθενά εμφανίζονται μαύρες τρύπες που ρουφούν οτιδήποτε υπάρχει γύρω τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να τρέξετε να βρείτε καταφύγιο στο κοντινότερο κτήριο ή υπόγειο.



Beat the Mutants
H τεχνητή νοημοσύνη τόσο των βασικών εχθρών όσο και των bosses κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Κατόπιν αυτού, μπορείτε να ξεπαστρέψετε όποιον αντίπαλο βρεθεί στο διάβα σας απλά εφαρμόζοντας ανελέητο button mashing. Κατά την διάρκεια των boss fights θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε λίγη παραπάνω "δεξιοτεχνία", καθώς θα πρέπει αρκετές φορές να αμυνθείτε ή να κάνετε evade και στην πορεία να αντεπιτεθείτε.

Στο Anarchy Reigns υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι εχθρών, αν και θα προτιμούσαμε λίγη παραπάνω ποικιλία. Τα βασικά mobs αποτελούνται από "αναρχικούς" συμμορίτες οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με βόμβες μολότοφ, λοστούς, ηλεκτροφόρα ρόπαλα και ενίοτε με φλογοβόλα. Στις υπόλοιπες κατηγορίες συναντάμε τους mutants, τους super-mutants και τους berzerkers. Τα πλάσματα αυτά είναι προϊόν μετάλλαξης από την περιβαλλοντική μόλυνση και οπτικά θυμίζουν τους hunters από την σειρά Resident Evil.

Διάρκεια
Για να ολοκληρώσετε και τα δύο ξεχωριστά σενάρια του single-player campaign, καθώς και όλες τις αποστολές (main και side) θα χρειαστείτε περίπου 6-7 ώρες. Ο βαθμός της πρόκλησης στο normal επίπεδο δυσκολίας χαρακτηρίζεται ελάχιστος με δεδομένο ότι ακόμα και αν πεθάνετε θα ξεκινήσετε ξανά από το ίδιο ακριβώς σημείο με γεμάτη την health bar σας και μοναδική "ποινή" τον μηδενισμό του kill count σας (πόσους εχθρούς έχετε σκοτώσει στην εκάστοτε πίστα). Το replayability είναι ιδιαίτερα μικρό καθώς υπάρχουν μόνο τρία επίπεδα δυσκολίας και ελάχιστα collectables.



Κατόπιν αυτού, το "ζουμί" του Anarchy Reigns βρίσκεται κυρίως στα multiplayer modes, όπου σημειωτέον υπάρχουν 17 playable characters. Να τονίσουμε εδώ ότι για να τους ξεκλειδώσετε όλους θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσετε το single-player campaign σε οποιοδήποτε επίπεδο δυσκολίας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετοί παίχτες στους servers ώστε να απολαύσετε όλο το online περιεχόμενο.

Anarchy online
Περιλαμβάνονται συνολικά 13 διαφορετικά multiplayer modes, εκ των οποίων τα Survival και Mad Survival προσφέρουν co-op 2-3 παιχτών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο online κομμάτι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 17 διαφορετικούς χαρακτήρες. Το πολυπληθές αυτό ρόστερ αποτελείται από όλους τους κεντρικούς χαρακτήρες του Anarchy Reigns, καθώς και την σαγηνευτική Bayonetta η οποία είναι διαθέσιμη μέσω DLC (το voucher code βρίσκεται μέσα στην συσκευασία του παιχνιδιού και λειτουργεί με τρόπο ανάλογο του online pass, δηλαδή αν πουλήσετε το παιχνίδι τότε δεν η Bayonetta μεταβιβάζεται στον επόμενο ιδιοκτήτη).

Στη λίστα των διαθέσιμων modes συναντάμε τα κλασικά Team Deathmatch και Capture the Flag όπου μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι οχτώ παίχτες χωρισμένοι σε δύο ομάδες των τεσσάρων. Την παράσταση κλέβει το Battle Royale, στο οποίο 2-16 παίχτες μάχονται με σκοπό την απόλυτη κυριαρχία. Κάθε γύρος διαρκεί 10 λεπτά και νικητής ανακηρύσσεται ο παίχτης με το μεγαλύτερο σκορ. Πέρα από τα προαναφερθέντα modes περιλαμβάνονται ακόμη τα Deathmatch, Tag Deathmatch, Tag Battle, Cage Match, 3-Team Capture the Flag, Dogfight και Team Battle.



Η online εμπειρία χαρακτηρίζεται θετική από όλες τις απόψεις με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν lags ή disconnections, ενώ ακόμα και στο Battle Royale όπου συμμετέχουν 16 παίχτες το frame rate παραμένει σταθερό. Τα μόνα προβλήματα εντοπίζονται στην μικρή ποικιλία των διαθέσιμων maps και στο γεγονός ότι οι servers δεν συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό παιχτών, οπότε κάποιες φορές θα χρειαστεί να περιμένετε αρκετή ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί το matchmaking.

Απαρχαιωμένος τεχνικός τομέας
Όσον αφορά τον οπτικό τομέα, το Anarchy Reigns δεν καταφέρνει σε καμία περίπτωση να σταθεί πλάι στους υπόλοιπους τίτλους της τωρινής γενιάς κονσολών. Οι όποιες συγκρίσεις με παλαιότερες κυκλοφορίες της Platinum Games, όπως για παράδειγμα το Bayonetta ή το Vanquish, είναι αναπόφευκτες και δυστυχώς η εντύπωση που αποκομίζουμε είναι ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν εργάστηκε όσο θα έπρεπε πάνω στην ανάπτυξη της πρόσφατης δημιουργίας της. Το μόνο στοιχείο για το οποίο θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στους developers είναι το σταθερό frame rate που παραμένει "κλειδωμένο" στα 30fps ακόμα και όταν η οθόνη σας κατακλύζεται από κύματα εχθρών ή από αλλεπάλληλες φαντασμαγορικές εκρήξεις.

O σχεδιασμός των τοποθεσιών στερείται έμπνευσης, λεπτομέρειας και ποικιλίας, ενώ ο χρωματισμός του post-apocalyptic τοπίου της Altambra είναι ιδιαίτερα μονότονος και χωρίς ίχνος φαντασίας. Παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται και στα μοντέλα των βασικών εχθρών, τα οποία μοιάζουν υπερβολικά μεταξύ τους. Επιπλέον, η ποιότητα των cutscenes είναι επιεικώς μέτρια, ενώ το lip sync είναι τελείως εκτός τόπου και χρόνου. Το μόνο που μπορεί να διασωθεί από αυτό το...ναυάγιο είναι ο λεπτομερής και ευφάνταστος σχεδιασμός των πρωταγωνιστών, των υπολοίπων κεντρικών χαρακτήρων και των bosses.

Only for rappers
To soundtrack αποτελείται από 34 συνθέσεις που προέρχονται κυρίως από τον χώρο της rap και της hip-hop μουσικής. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι ως επί τω πλείστον άγνωστοι με πολύ μικρή δισκογραφία στο ενεργητικό τους, εντούτοις η επιλογή των κομματιών δεν θα απογοητεύσει τους fans της συγκεκριμένης μουσικής. Στην αντίθετη περίπτωση όμως -όπως είναι λογικό- η μουσική επένδυση του Anarchy Reigns θα σας αφήσει αδιάφορους, καθώς αρκετές φορές δεν ταιριάζει με το κλίμα της συγκεκριμένης δημιουργίας.



Το πρωτότυπο ιαπωνικό voice acting στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με τους ηθοποιούς Joji Nakata και Hiroki Tochi (αμφότεροι έχουν να επιδείξουν πλούσιο βιογραφικό έχοντας συμμετάσχει σε δεκάδες video games και σε γνωστές σειρές anime όπως το Hellsing) στον ρόλο των κεντρικών πρωταγωνιστών να κλέβουν την παράσταση. Στον αντίποδα, η δουλειά των ηθοποιών που έχουν αναλάβει τα αγγλικά voice-overs κρίνεται υπερβολικά πρόχειρη. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο Steven Blum, o οποίος ύστερα από το MadWorld δανείζει για ακόμη μια φορά την φωνή του με απόλυτη επιτυχία στον Jack Cayman. Εν τω μεταξύ, τα ηχητικά εφέ είναι επιμελώς ηχογραφημένα και καταφέρνουν να αποδώσουν ιδανικά την ένταση που επικρατεί κατά την διάρκεια των μαχών.

Συνοψίζοντας
O συνδυασμός άφθονης δράσης, χιούμορ και βίας θα ικανοποιήσει τους φίλους των Action/Beat 'em up γενικότερα, ειδικά αν συνυπολογίσουμε την χαμηλή τιμή διάθεσης του Anarchy Reigns. Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ότι όσοι από εσάς αποφασίσετε να "επενδύσετε" στο Anarchy Reigns θα πρέπει εξ' αρχής να κάνετε μερικές...παραχωρήσεις, καθώς ο τεχνικός τομέας του παραπέμπει σε παλιότερες γενιές κονσόλων. Εν τω μεταξύ, γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό ότι η συνολική ποιότητά του θα μπορούσε να είναι υψηλότερη, εάν η Platinum Games είχε αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξή του. Με δεδομένη την σχετική λειψυδρία νέων κυκλοφοριών αυτή την χρονική περίοδο η παρούσα δημιουργία ενδέχεται να βρει μια θέση στην συλλογή σας, καθώς παρά τα σημαντικά προβλήματά της είναι ικανή να σας προσφέρει αρκετές ώρες ξέγνοιαστης διασκέδασης.

Θετικά:
- 17 playable χαρακτήρες και πλήθος από modes στο multiplayer
- Χαμηλή τιμή
- Λειτουργικό μοντέλο χειρισμού
- Εκρηκτική δράση

Αρνητικά:
- Επαναλαμβανόμενο gameplay
- Προβληματική κάμερα
- Το campaign διαρκεί ελάχιστα
- Μικρή πρόκληση
- Γραφικά χαμηλών προδιαγραφών
- Σενάριο χωρίς αρχή και τέλος

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 7
Gameplay: 7
Αντοχή: 6
Γενικά: 6.5

Μία "άναρχη" πρόταση από την Platinum Games που απευθύνεται αποκλειστικά στους φίλους των beat 'em up.

Παντελής Δασκαλέλος

Keywords
anarchy, anarchy, resident evil, wii, games, sequel, εταιρεία, project, gear, jack, cayman, συγκεκριμένο, future, world, leo, σημαίνει, μπλε, max, νέα, δραση, black, white, easy, fury, heavy, boss, sniper, user, health, συλληψεις, βασεις, button, online, survival, mad, dlc, voucher, team, tag, cage, frame, maps, vanquish, sync, rap, voice, video, anime, λειψυδρία, βιογραφικο, τελος ακινητων, madwalk, 600 δις, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, voucher, δουλεια, εικονες, ηχος, ιχνος, μουσικη, ξυλο, υψος, ωρα, boss, dlc, games, maps, mad, ups, αυξηση, αισθητικη, αξιζει, αμαξια, αμυνα, απλα, βομβες, βρειτε, βρισκεται, βιλλα, γεγονος, γινεται, γυρος, δεδομενο, διαστημα, δυστυχως, δειτε, δομη, εγκληματα, εγρηγορση, εφε, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, υπαρχει, ενιοτε, εμφάνιση, επρεπε, επιτυχια, εταιρεία, εχθροι, ζημια, ιδεα, ιδιο, ηχητικα, θετικο, ιαπωνικη, κυματα, κλιμα, λιτο, λειψυδρία, ματια, μοιρα, μπλε, μικρο, μολοτοφ, μοντελα, μπορειτε, μονα, νοημοσυνη, νοημα, ομαδα, οθονη, οπτικα, οφελος, περιβαλλον, ποιοτητα, ροη, πρασινη, προβληματα, πρωταγωνιστες, πωλησεις, ρολο, σειρες, σεναριο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντομα, σειρα, συλληψη, σχολια, τιμη, τρια, τριτη, τρυπες, φωνη, φορα, χιουμορ, ωρες, anime, super, button, health, black, white, cage, cayman, sequel, easy, frame, future, jack, gear, heavy, hop, ιδιαιτερα, project, user, κομματι, max, μια φορα, ομαδες, παιχνιδι, player, πληροφοριες, power, rap, resident evil, ροπαλα, sniper, σημαίνει, single, survival, σωματα, sync, tag, team, online, υλικα, vanquish, wii, world, voice
Τυχαία Θέματα