"Τζόγος τα loot boxes" σύμφωνα με το υπουργείο δικαιοσύνης του Βελγίου

Θέλει την απαγόρευσή τους σε όλη την Ευρώπη.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάθαμε ότι η αρχή για τα τυχερά παιχνίδια του Βελγίου ξεκίνησε μια έρευνα για το κατά πόσο τα loot boxes, που είναι διαθέσιμα για αγορά με πραγματικά λεφτά, των Star Wars Battlefront II και Overwatch αποτελούν ένα είδος τζόγου για τους παίκτες. Σήμερα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο VTM News (με μετάφραση από το PC Gamer)

η απόφαση που πάρθηκε είναι πως ναι, τα loot crates/ boxes στα παιχνίδια είναι μια μορφή τζόγου.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, η αρχή για τα τυχερά παιχνίδια του Βελγίου ξεκαθάρισε ότι "Η μίξη χρημάτων και εθισμού αποτελεί τζόγο" και ο Υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Koen Geens, αναφέρει: "Συνδυάζοντας τον τζόγο και το gaming, ειδικότερα σε νεότερες ηλικίες, είναι επικίνδυνο για την ψυχική υγεία των παιδιών".

Το σημαντικότερο από όσα αναφέρονται είναι ότι ο Geens έχει εκφράσει την επιθυμία να απαγορεύσει τις in-game αγορές (όταν σε αυτές δεν ξέρεις ακριβώς τι αγοράζεις, δηλαδή τα loot crates/ boxes) όχι μόνο στο Βέλγιο, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Βέβαια ξέρει ότι η παραπάνω διαδικασία θα πάρει χρόνο γιατί θα πρέπει να "μιλήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση" για την παραπάνω απαγόρευση.

Περιμένουμε περισσότερα για την υπόθεση αυτή και από τις αρχές του Βελγίου, από τις αντίστοιχες της Ε.Ε., αλλά και από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους εκδότες των παιχνιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα