UK charts: Απογοητευτικό ξεκίνημα για το Battlefront 2

Εβδομάδα με αρκετές νέες κυκλοφορίες.

Βρισκόμαστε στα μέσα του Νοέμβρη και οι μηχανές της gaming βιομηχανίας δουλεύουν ακόμη με γοργούς ρυθμούς, με το μεγάλο "προϊόν" αυτής της εβδομάδας να είναι το Star Wars Battlefront II από την DICE. Δυστυχώς -ή ίσως ευτυχώς για το μέλλον του gaming;- ο νέος τίτλος της EA που έχει τραβήξει όλα τα φώτα πάνω του το τελευταίο διάστημα, είχε ένα απογοητευτικό launch από ότι φαίνεται στα νούμερα που αφορούν την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ενώ οι πηγές του GamesIndustry περίμεναν ένα δυνατό ξεκίνημα για τον τίτλο, μεγαλύτερο ακόμη και από του Battlefield 1, ο τίτλος δεν πλησίασε καν τα νούμερα αυτά. Πιο συγκεκριμένα το Battlefront II πούλησε 50% λιγότερα φυσικά αντίτυπα σε σχέση με το Battlefield 1 και 61% λιγότερα σε σχέση με το Star Wars Battlefront του 2015.

Όπως είναι φυσικό με αυτά τα νούμερα ο τίτλος δεν κατάφερε να βρεθεί στη κορυφή της λίστας των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις για την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, περιορίστικε στην 2η θέση, πίσω από το Call of Duty WWII το οποίο από ότι φαίνεται τα πάει πολύ καλά και έχει ξεπεράσει τις πωλήσεις που είχε το Infinite Warfare 7 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες. Στις θέσεις 4 και 5 -αν προσμετρούνταν μαζί θα ήταν στην 3η θέση- βρίσκονται τα Pokemon Ultra Sun και Ultra Moon με τις πωλήσεις τους να είναι μειωμένες κατά 74% σε σχέση με αυτές των τίτλων της σειράς που κυκλοφόρησαν πέρυσι, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί έκπληξη καθώς δεν πρόκειται για πραγματικές νέες κυκλοφορίες.

Στην δεκάδα βρίσκονται και άλλες νέες κυκλοφορίες, όπως το The Sims 4 στην 7η θέση και η remaster έκδοση του L.A. Noire στην θέση 8, για την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι το 20% των πωλήσεων αφορούσε την έκδοση για το Nintendo Switch, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 51% για PS4 και 28% για το Xbox One. Τελευταία νέα κυκλοφορία της εβδομάδας που κατάφερε να βρεθεί στη δεκάδα είναι το LEGO Marvel Super Heroes 2, που βρέθηκε στην 10η θέση του πίνακα. Κλείνοντας, οι άλλες δύο νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας τα Skyrim VR για PS4 και η Switch έκδοση του ίδιου τίτλου βρέθηκαν στις θέσεις 19 και 26 αντίστοιχα.

Αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις τη προηγούμενη εβδομάδα στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου:

Call of Duty: WWII (Activision)Star Wars Battlefront II (EA)FIFA 18 (EA)Pokemon Ultra Sun (Nintendo)Pokemon Ultra Moon (Nintendo)Assassin's Creed Origins (Ubisoft)The Sims 4 (EA)LA Nore Remastered (Rockstar)Super Mario Odyssey (Nintendo)LEGO Marvel Super Heroes 2 (Warner Bros. Interactive)pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα