Μέτοχος στην Quantic Dream η NetEase

Με ένα μειοψηφικό μερίδιο.

Πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό ότι η NetEase –μια κινεζική εταιρεία που δραστηριποιείται στο gaming- απέκτησε ένα μειοψηφικό μερίδιο στην Quantic Dream –δημιουργό τίτλων όπως τα Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls και Heavy Rain- έναντι άγνωστου ποσού. Με αυτό τον τρόπο η Quantic Dream όχι μόνο καταφέρνει

να παραμείνει ένα ανεξάρτητο studio ανάπτυξης, αλλά καταφέρνει συγχρόνως να ενισχύσει σημαντικά τα ταμεία της.

Σύμφωνα με τον συν-ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Quantic Dream, David Cage, τα νέα κεφάλαια που μπήκαν στην εταιρεία είναι αρκετά πιθανόν να της επιτρέψουν να αναπτύξει τίτλους για πολλαπλές πλατφόρμες στο μέλλον, αντί να δημιουργεί παιχνίδια μόνο για τη Sony και την πλατφόρμα του PlayStation. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την ανάπτυξη του Heavy Rain, η Quantic Dream είχε αναπτύξει παιχνίδια για πολλαπλές πλατφόρμες.

Σε δηλώσεις του ο Cage ανέφερε: "Το τοπίο της gaming βιομηχανίας θα περάσει από σημαντικές εξελίξεις μέσα στα επόμενα χρόνια, με νέο hardware που θα έρθει, με αναζήτηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων και νέους τρόπους παιχνιδιού που θα εφευρεθούν. Θέλουμε η Quantic Dream να διαδραματίσει καίριο ρόλο σε αυτό το συναρπαστικό μέλλον και με την NetEase στην πλευρά μας ως στρατηγικό συνεργάτη, θα μας επιτραπεί να επεκτείνουμε το δημιουργικό όραμά μας και να αναπτύξουμε την εταιρεία στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Η Netease καταλάβει τι είναι η Quantic, αφού μοιράζεται το πάθος μας για παιχνίδια υψηλής ποιότητας και τις φιλοδοξίες μας για το στούντιο".

Θυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η NetEase επενδύει σε κάποιο studio ανάπτυξης videogame, καθώς η εταιρεία έχει πάρει κατά το παρελθόν ένα μικρό μειοψηφικό μερίδιο από τη δημιουργό του Destiny, την Bungie, ενώ εργάζεται μαζί με την Blizzard επάνω στο νέο Diablo για mobile συσκευές.

Keywords
Τυχαία Θέματα