Αποκλειστική συνεργασία της Deep Silver και της Epic Games

Για την κυκλοφορία του Metro Exodus σε PC.

Σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση προέβη η Deep Silver όσον αφορά στην κυκλοφορία του αναμενόμενου Metro Exodus στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τη διάθεση του τίτλου από το ψηφιακό κατάστημα της Valve.

Συγκεκριμένα, η Deep Silver

επιβεβαίωσε την, εφ' εξής, αποκλειστική διάθεση του Metro Exodus μόνο μέσω του νέου ψηφιακού καταστήματος της Epic Games, του Epic Games Store, σταματώντας ολοκληρωτικά τη μέχρι πρότινος διάθεσή του στο Steam. Όπως τονίζεται ξεκάθαρα στην ανακοίνωση, οι λόγοι πίσω από αυτή την ενέργεια αφορούν στην καλύτερη προώθηση του παιχνιδιού από πλευράς marketing, αλλά και στο ότι το 88% των κερδών πίσω από κάθε πώληση θα επιστρέφεται στην εκδότρια εταιρεία και το στούντιο ανάπτυξης, κάτι που αποτέλεσε βασικό σημείο αναφοράς στον καταστατικό χάρτη των κανονισμών που έθεσε η Epic Games για τη λειτουργία του νέου καταστήματος. Την κίνηση αυτή επιβεβαίωσε με τη σειρά του και το Steam μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης, σύμφωνα με την οποία κατηγορεί εμμέσως την εκδότρια εταιρεία για "μη έγκαιρη ενημέρωση" τόσο του καταστήματος όσο και των πελατών του, ζητώντας συγγνώμη για το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν θα είναι διαθέσιμο για αγορά από το Steam την ημέρα της κυκλοφορίας του.

Το Metro Exodus αναμένεται να διατεθεί επίσημα για Xbox One, PlayStation 4 και ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις 15 Φεβρουαρίου, σε περίπου δηλαδή τρεις εβδομάδες από σήμερα. Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν το παιχνίδι ψηφιακά για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θα πρέπει να κάνουν μια επίσκεψη στο Epic Games Store ξεκινώντας από σήμερα, 29/1, όπου θα διατίθεται στην τιμή των 50 αντί των 60 ευρώ. Τέλος, όπως ανακοίνωσαν και οι δυο πλευρές, οι παίκτες που προπαρήγγειλαν ήδη το παιχνίδι από το Steam, θα μπορούν να το κατεβάσουν κανονικά και να το "τρέξουν", όταν αυτό διατεθεί και επίσημα, χωρίς να ανησυχούν για την προαναφερθείσα εξέλιξη, ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι το Metro Exodus θα επιστρέψει στο Steam στις 20 Φεβρουαρίου του 2020, αφού η συμφωνία Deep Silver/ Epic Games θα ισχύει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

pc
Keywords
Τυχαία Θέματα