Η Βελγική αρχή τυχερών παιχνιδιών ανοίγει έρευνα για το Battlefront II

Στο στόχαστρο και το Overwatch της Blizzard.

Σύμφωνα με το vtm nieuws, η Βελγική επιτροπή τυχερών παιχνιδιών έχει ξεκινήσει έρευνα για να καθορίσει αν τα loot boxes στα Star Wars Battlefront II και Overwatch αποτελούν μέσο τζόγου για τους παίκτες. Βάσει νόμου, παιχνίδια τζόγου χρειάζονται ειδική άδεια από τη Βελγική αρχή και λόγω της φύσης των loot boxes ενδέχεται αυτοί οι τίτλοι να εμπίπτουν στον εν λόγω

νόμο.

Ο διευθυντής της βελγικής επιτροπής τυχερών παιχνιδιών, Peter Naessens, αναφέρει πως αν τα παιχνίδια βρεθούν εντός νόμου τυχαίων παιγνίων, οι εταιρίες κινδυνεύουν με πρόστιμο πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ενώ θα κατεβούν και από τα ράφια των καταστημάτων -τουλάχιστον για τη βελγική αγορά. Η επίσημη ιστοσελίδα της αρχής αναφέρει ότι αυτού του είδους τα τυχερά παιχνίδια μπορεί να εθίσουν τον παίκτη και να τον κάνουν να χάσει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων, για αυτό το λόγο υπάρχουν διάφορα προστατευτικά μέτρα προς τους παίκτες.

Τα loot boxes του Battlefront II προσφέρουν αντικείμενα που επηρεάζουν το παιχνίδι ενώ αυτά του Overwatch είναι καθαρά κοσμητικά. Είναι ασαφές κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει την τελική ετυμηγορία. Ο γενικός διευθυντής της Blizzard, Mike Morhaime, αναφέρει πως το Overwatch δεν ανήκει στη διαμάχη για τα loot boxes γιατί το παιχνίδι δεν επηρεάζεται από αυτά. Βάσει της μη κυβερνητικής οργάνωσης Entertainment Software Rating Board, τα loot boxes δεν αποτελούν τζόγο ακόμα και αν διαθέτουν το τυχερό στοιχείο εντός τους, γιατί ο παίκτης λαμβάνει in-game περιεχόμενο ακόμα και αν δεν είναι αυτό που περίμενε ή στόχευε να αποκτήσει.

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα