Ακόμα ένα “όπλο” στην ανάπτυξη του Battlefield 6

Φαίνεται ότι o νέος τίτλος της σειράς Need for Speed από την Criterion Games θα μπει για κάποιο χρονικό διάστημα στο “γκαράζ” της εταιρείας. Θυμίζουμε ότι στις αρχές της περασμένης χρονιάς, η EA ανακοίνωσε ότι η Criterion θα αναλάβει εκ νέου τη σειρά Need for Speed, μετά από αρκετούς μέτριους τίτλους από την Ghost

Games, αλλά φαίνεται ότι μέσα σε ένα χρόνο τα αρχικά σχέδια άλλαξαν.

Σύμφωνα με μια συνέντευξη που δόθηκε στο Polygon, η Criterion πλέον θα βοηθά την DICE στην ανάπτυξη του επόμενου Battlefield, και το νέο Need for Speed μπαίνει σε κατάσταση αναμονής.

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως η Criterion για άλλη μια φορά λαμβάνει την ταμπέλα “Support Team”, κάτι που μπορεί να μοιάζει με υποβιβασμό, η chief studio officer της EA, Laura Miele, επιμένει ότι η Criterion πήρε μέρος και συμφώνησε στη λήψη της απόφασης.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να είχαμε πάρει μια τέτοια απόφαση χωρίς να συμπεριλάβουμε την Criterion και να το συζητήσουμε πρώτα μαζί τους, και τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν στο Battlefield. Εργάστηκαν στο Star Wars Battlefront, έχουν εργαστεί στα Battlefield και έχουν μια πολύ στενή και κοντινή συνεργασία με την DICE. Είμαι πραγματικά πεπεισμένη ότι αυτό θα είναι μια πολύ θετική νίκη για αυτούς.

Η Miele σημειώνει επίσης ότι το Need for Speed δεν έχει ακυρωθεί ή “παρθεί” από την Criterion, αν και για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε κατά πόσο θα ισχύσει.

Η απόφαση της EA για βοήθεια της Criterion στο νέο Battlefield, δεν θα πρέπει να μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη καθώς τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΑ ήταν στάσιμα και η ΕΑ στηρίζει πολλά επάνω στο νέο Battlefield για το 2021.

Με την παγκόσμια πανδημία να επιβραδύνει σε σημαντικό βαθμό τις διαδικασίες ανάπτυξης, η ΕΑ έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στα χέρια της για το επόμενο Battlefield. Αυτή την στιγμή επάνω στον τίτλο εργάζονται οι DICE, DICE LA και Criterion.

Στην εξίσωση μπορούμε να βάλουμε το γεγονός ότι με την πρόσφατη αγορά της Codemasters από την EA, η εταιρεία μπορεί να έχει μια “σταθερή ροή” racing τίτλων, χωρίς η διάθεση ενός Need for Speed τίτλου να είναι απαραίτητα η προτεραιότητα που κάποτε ήταν.

Το Batttlefield 6 (πιθανή ονομασία του τίτλου) αναμένεται να γίνει διαθέσιμο μέσα στο επόμενο οικονομικό έτος της ΕΑ, το οποίο τελειώνει στις 31 Μαρτίου 2022.

The post Ακόμα ένα “όπλο” στην ανάπτυξη του Battlefield 6 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα