UK charts: Δυναμικό launch για το Xbox One X

Πως τα πήγε η κονσόλα της MS σε σχέση με αυτές των "ανταγωνιστών";

Ιδιαίτερα σημαντική η προηγούμενη εβδομάδα για την βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς είχαμε την κυκλοφορία μίας νέας κονσόλας, η οποία δεν είναι άλλη από το Xbox One X. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το GamesIndustry.biz η νέα κονσόλα είχε μία δυνατή πρώτη εβδομάδα στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου αφού κατάφερε να φτάσει τις αντίστοιχες πωλήσεις του Nintendo

Switch, το οποία ήταν μία πραγματικά νέα πλατφόρμα, ενώ ξεπέρασε τις πωλήσεις του PlayStation 4 Pro. Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα υπολογίζεται ότι πουλήθηκαν περισσότερα από 80.000 Xbox One X, ενώ οι πωλήσεις του PS4 Pro για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα ήταν 50.000, με την κονσόλα της Sony να φτάνει τις 80.000 πωλήσεις τέσσερις εβδομάδες από την κυκλοφορία της. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα αναφέρει ότι τόσο για το PS4 Pro όσο και για το Switch, τα προβλήματα διαθεσιμότητας τους στα καταστήματα ενδέχεται να επηρέασαν αρκετά τις πωλήσεις τους.

Όπως είναι λογικό το launch του Xbox One X δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη λίστα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις στη συγκεκριμένη αγορά. Οι τίτλοι με τις περισσότερες πωλήσεις για Xbox One για τη προηγούμενη εβδομάδα ήταν το Call of Duty WWII, το οποίο κρατήθηκε στη κορυφή του γενικού πίνακα για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, το Assassin's Creed Origins, ένας τίτλος που προωθήθηκε αρκετά με τη νέα κονσόλα της MS, ενώ σημαντικές πωλήσεις σημείωσαν το FIFA 18 και τα αδερφάκια Forza Motorsport 7 και Forza Horizon 3.

Όσον αφορά τις νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας το Need For Speed Payback βρέθηκε στην 4η θέση της λίστας και ακολουθείται από το Sonic Forces της Sega. Η Sega έχει ακόμη μία νέα κυκλοφορία μέσα στη δεκάδα, το Football Manager 2018, ενώ οι άλλες δύο νέες κυκλοφορίες τις εβδομάδας, τα Super Lucky's Tale και The Sims 4: Cats & Dogs δεν κατάφεραν να εισέλθουν σε αυτή και βρέθηκαν στις θέσεις 23 και 27 αντίστοιχα.

Αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις για τη προηγούμενη εβδομάδα:

Call of Duty: WWII (Activision)FIFA 18 (EA)Assassin's Creed Origins (Ubisoft)Need for Speed Payback (EA)Sonic Forced (Sega)Super Mario Odyssey (Nintendo)Forza Motorsport 7 (Microsoft)Forza Horizon 3 (Microsoft)Gran Turismo Sport (Sony)Football Manager 2018 (Sega)
Keywords
Τυχαία Θέματα