Sony: "To PS4 εισέρχεται στην τελευταία φάση της ζωής του"

Τα σχέδια για ανάπτυξη του PSN και τη δημιουργία νέων IP.

Σήμερα κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για συζήτηση της στρατηγικής της Sony στο μέλλον, πολλά από τα στελέχη της ιαπωνικής εταιρίας αποκάλυψαν πληροφορίες για τα πλάνα της για το τμήμα του PlayStation.

Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος και CEO της Sony,

Kenichiro Yoshida, ο οποίος και εξήγησε τους άμεσους στόχους για τη πορεία της εταιρίας για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι και τον Μάρτιο του 2021. Ο κύριος στόχος του "Game & Network Services" τομέα της εταιρίας, ο οποίος περιλαμβάνει και το τμήμα PlayStation είναι η περαιτέρω εξάπλωση του PlayStation Network, που έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά δίκτυα στον κόσμο, με περισσότερους από 80 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα και ετήσια έσοδα που φτάνουν το 1 τρις yen. Ιδιαίτερα σημαντική για την εταιρία είναι η αύξηση των συνδρομητών του PlayStation Plus, αυτή τη στιγμή αγγίζουν τα 34.2 εκατομμύρια, και η αύξηση του χρόνου ενασχόλησης-συμμετοχής στο PS Network, η οποία προσμετράται από τη συχνότητα σύνδεσης και την ώρα που ξοδεύουν οι χρήστες στη πλατφόρμα. Το παραπάνω μπορεί να επιτευχθεί με την ενθάρρυνση περισσότερων χρηστών για τη χρήση υπηρεσιών όπως το PlayStation Now, το PlayStation Vue και το PlayStation VR.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως το PlayStation στοχεύει στην ενδυνάμωση της βιβλιοθήκης των first party τίτλων του, τόσο μέσω της δημιουργίας νέων IP, όσο και μέσω της σωστής χρήσης των ήδη υπαρχόντων, ενώ παράλληλα η εταιρία στοχεύει την αξιοποίηση ευκαιριών ανάπτυξης σε χώρους όπως η διάθεση επιπλέον περιεχομένου για τίτλους.

Λίγο αργότερα στην παρουσίαση της Sony Interactive Entertainment στα πλαίσια του IR Day στο Τόκιο, ο πρόεδρος της SIE, John Kodera, αναφέρθηκε ξανά στην ανάγκη ενδυνάμωσης της βιβλιοθήκης των franchise της εταιρίας, όχι μόνο μέσω της δημιουργίας νέων IP αλλά και μέσω της αξιοποίησης αυτών που ήδη υπάρχουν και είναι επιτυχημένα. Προφανώς το παραπάνω σημαίνει πως η εταιρία συνεχίζει να πιστεύει πως οι αποκλειστικότητες είναι σημαντικές για την πορεία μίας κονσόλας στην αγορά. Στη συνέχεια ο Kodera αναφέρθηκε στο ίδιο το PlayStation 4, υποστηρίζοντας πως η κονσόλα έχει μπει στην τελευταία φάση της ζωής της και πως η πτώση των πωλήσεων είναι αναμενόμενη, όμως τα αυξημένα έσοδα, λόγω του μεγαλύτερου αριθμού χρηστών, από υπηρεσίες όπως το PlayStation Plus θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των συνολικών εσόδων από τη πλατφόρμα.

Αναφερόμενος στο PlayStation VR, ο Kodera τόνισε πως μπορεί το headset της εταιρίας να έχει μία αύξουσα πορεία, όμως συνολικά η τεχνολογία virtual reality δεν είχε τη πορεία που αναμενόταν από τη βιομηχανία. Σύμφωνα με τον Kodera, η Sony στοχεύει στην ανάπτυξη -σε ρεαλιστικά πλαίσια- του PS VR, στον τομέα των mobile τίτλων μέσω του label ForwardWorks αλλά και στο PlayStation Vue, για αυτό και θα υπάρξουν οι ανάλογες επενδύσεις.

Κλείνοντας ο Kodera τόνισε πως στην εποχή του πρώτου PlayStation, η εταιρία είχε ως στόχο να πουλήσει όσο το δυνατόν περισσότερες κονσόλες, ενώ πλέον ο στόχος της είναι η συγκέντρωση πολλών ενεργών χρηστών.

ps4
Keywords
Τυχαία Θέματα