Green Light District - Στάση 4η

Indie προτάσεις. Oktoberfest.

Ο Οκτώβριος, παραδοσιακά, παραμένει ένα δυσκολότατος μήνας για τις Indie κυκλοφορίες που θέλουν να αναδειχτούν, μιας και τα φώτα παραμένουν στραμμένα στα “big gunz” που απασχολούν τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών. Οι συγκυρίες μπορεί να μη είναι οι πιο ευνοϊκές, αλλά αυτό δε σημαίνει πως σταμάτησαν να βγαίνουν εξαιρετικά παιχνίδια, τα οποία "φωνάζουν" για την προσοχή και το ενδιαφέρον μας. Ας δούμε, λοιπόν,

τι είχε να μας πει ο Οκτώβριος.

Πρώτο, ημερολογιακά, έχουμε το Road Redemption, που αποτελεί φόρο τιμής στην ιστορική σειρά μηχανόβιας αλητείας Road Rash και υπόσχεται αρκετές ώρες «ρόδας, τσάντας και δολοφονίας», όντας μια ευχάριστη αλλαγή από τα πιο σοβαρά και απαιτητικά sim racing που κυριαρχούν τους τελευταίους μήνες. To Α Hat In Time έφτασε στις πέντε του μηνός, χαρούμενο, παιχνιδιάρικο, γοητευτικό και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία στο Kickstarter, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει ένα καινούριο IP στον χώρο των 3D platformers. Τρίτο, το OGRE, ένα ακόμα ιστορικό επιτραπέζιο που βρήκε το δρόμο του προς τον ψηφιακό κόσμο, και φέρνει τους παίκτες αντιμέτωπους με τεράστια cybernetic AI tanks, που ξέφυγαν και θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο μας.

10 χρόνια σε φάση δημιουργίας και με ένα prequel «χαμένο» στα βάθη της προηγούμενης δεκαετίας, ο καλύτερος (και μοναδικός) «rabbit kung fu simulator» βρήκε επιτέλους την πολυπόθητη 1.0 έκδοση. Overgrowth λοιπόν, με το ιδιαίτερα ενδιαφέρον σύστημα μάχης και τα όμορφα flowing animations, που προσπαθεί να ξεφύγει από τη λήθη της μακρόχρονης φάσης κατασκευής του Ιnner World: The Last wind Monk για τη συνέχεια, που αποτελεί το sequel του σχετικά άγνωστου The Ιnner World, που με οδηγό το humor, τους έξυπνους γρίφους και το δελεαστικό οπτικό τομέα, μας προσκαλεί να οδηγήσουμε τον «φλαουτάνθρωπο» βασιλικό διάδοχο Robert στη νόμιμη θέση του.

Μια ευχάριστη έκπληξη για τη συνέχεια, με το The Mummy Demastared, που σπάει την «κατάρα» (pun intended) της κακής ταινίας από την οποία εμπνέεται -όχι πως ήταν πολύ δύσκολο- και μπαίνει στη λίστα με τα πολλά, καλά φετινά metroidvania παιχνίδια. Τελευταίο παιχνίδι για την 4η στάση του GLD είναι το «μερακλίδικο» Spintires: MudRunner, φέρνοντας παίκτες και οχήματα απέναντι στις πιο ακραίες και απαιτητικές συνθήκες, όντας ιδιαίτερα περήφανο για το μοντέλο των physics του σε αυτό το niche είδος driving παιχνιδιού.

Συγχαρητήρια στους soktok και serifis, που κέρδισαν τα παιχνίδια από το διαγωνισμό της προηγούμενης στάσης, ενώ υπενθυμίζουμε πως για την τρέχουσα εκπομπή τρέχει διαγωνισμός, στον οποίο συμμετέχετε με το γνωστό τρόπο (αφήνοντας σχόλιο κάτω από το κείμενο) για έναν κωδικό του OGRE και δύο κωδικούς του Figmnent.

Αυτό ήταν το "Green Light District στάση 4η", και μέχρι την επόμενη φορά, καλό gaming!!!

pc
Keywords
Τυχαία Θέματα