Disney Magical World 2: Enchanted Edition | Review

Αν και πολλές φορές η πρώτη εντύπωση που αποκομίζουμε για κάποιο παιχνίδι από ένα trailer ή όποιες πρώιμες πληροφορίες έχουμε, μπορεί να απέχει από το τελικό προϊόν, η περίπτωση του Disney Magical World 2, είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεται κάποιος με την πρώτη ματιά που θα του ρίξει: Ένα Animal Crossing στο σύμπαν της Disney. Ένας συνδυασμός τόσο ταιριαστός, από αυτούς που απορείς γιατί δεν έγινε πολύ νωρίτερα. Για την ακρίβεια βέβαια, έχει συμβεί νωρίτερα, με το πρώτο παιχνίδι να κυκλοφορεί το 2013 για το

3DS, και το δεύτερο το 2016 για την ίδια φορητή κονσόλα. Η έκδοση που έρχεται τώρα στα χέρια μας είναι η βελτιωμένη, Enchanted Edition, όπως την ονομάζει η Bandai Namco, για το Nintendo Switch.

Το Disney Magical World 2: Enchanted Edition είναι ένα life simulation παιχνίδι, που προσομοιώνει κατά κάποιο τρόπο το να ζεις σε ένα παραμυθένιο μέρος όπως η Disneyland, και προχωρώντας στο παιχνίδι, μέσα από μαγικές πύλες, επισκεπτόμαστε κόσμους από γνωστές ταινίες της εταιρίας.

Για την ακρίβεια, στο παιχνίδι περιλαμβάνονται έξι ξεχωριστoί κόσμοι, από το Λίλο και Στιτς, τον Winnie the Pooh, την Άριελ, τη Χιονάτη, την Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων και φυσικά, το Frozen. Γιατί αν δεν έχεις δει την αντίδραση ενός παιδιού που νιώθει ότι μεταφέρεται στην Αρεντέλα, δεν ξέρεις τι σημαίνει πραγματική ευτυχία. Πέρα από την χαρά του να μπαίνεις σε ένα κόσμο μια ταινίας που αγαπάς βέβαια, πρέπει να πούμε ότι τα περιβάλλοντα είναι αρκετά περιορισμένα και μικρά σε μέγεθος. Από την άλλη, όμως, αυτό βοηθάει τις μικρότερες ηλικίες να μην πελαγώνουν σε αχανείς χάρτες.

Και όταν λέμε τις μικρές ηλικίες, δεν εννοούμε τις πολύ μικρές, γιατί το παιχνίδι είναι ξεκάθαρα για σχετικά μεγάλα παιδιά. Υπάρχουν συνεχείς διάλογοι, είναι όλοι σε αγγλικό κείμενο -voice over δεν υπάρχει- και η πολυσύνθετη φύση του παιχνιδιού, με τις πολλές δραστηριότητες και τα μενού, το καθιστά αποτρεπτικό για ηλικίες τουλάχιστον κάτω των οκτώ ετών, ίσως και παραπάνω. Περιττό βέβαια να αναφέρουμε ότι το περιεχόμενο είναι βαθμονομημένο “Για Όλους”. Για παιχνίδι της Disney μιλάμε, θεωρείται αυτονόητο. Και Disney να μην ήταν βέβαια, πόσο επιβλαβές μπορεί να γίνει ένα life simulation παιχνίδι;

Και αυτό μας φέρνει σε ένα άλλο βασικό μέρος του τίτλου, δηλαδή το περιεχόμενο σε gameplay και δραστηριότητες. Αφού λοιπόν φτιάξουμε το avatar μας, ανοίγουμε πανιά για το Castleton, το κεντρικό hub επί της ουσίας για το παιχνίδι. Ένα γλυκό και όμορφο χωριουδάκι, που μοιάζει με την Disneyland -έχει και το ανάλογο κάστρο άλλωστε- όπου θα μας υποδεχτούν οι κλασικότεροι των χαρακτήρων, Mickey, Goofie κλπ. Όλη η διάρκεια της αρχικής παραμονής στο Castleton (καθώς θα πηγαινοερχόμαστε στους κόσμους) αποτελεί και το βασικό tutorial κατά κάποιο τρόπο. Να μάθουμε τις βασικές λειτουργίες του παιχνιδιού, το σπίτι μας, τα καταστήματα, καθώς και τις περισσότερες διαθέσιμες επιλογές.

Όλα όσα θα μάθουμε στο Castleton βέβαια, καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό και το υπόλοιπο παιχνίδι, καθώς δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη ποικιλία αν απογυμνώσεις το παιχνίδι από τα διαφορετικά περιβάλλοντα. Το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων περιορίζεται στο να γνωρίζουμε χαρακτήρες, να διακοσμούμε το σπίτι μας, να αλλάζουμε ρούχα, να ξεκλειδώνουμε συνταγές για το cafe της πόλης κ.ο.κ. Σε πιο έντονες δραστηριότητες τώρα, θα χρειαστεί να εξολοθρεύουμε και κάποια φαντασματάκια (χαριτωμένα, μην φανταστείτε κάτι τρομακτικό) στα περισσότερα μέρη, με την πολύ απλή χρήση δύο επιθέσεων. Και αυτό το μοτίβο συνεχίζει για όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, απλά σε διαφορετικό περιβάλλον.

Υπάρχουν και ξεχωριστές δραστηριότητες ανά κόσμο, όπως για παράδειγμα στο 100 Αcre Wood, το χωριό του Winnie, θα μπορούμε να φυτεύουμε και αργότερα να μαζεύουμε τα φυτά και τα λουλούδια που φύτρωσαν, στο ορυχεία των επτά νάνων θα συλλέγουμε πετράδια, ενώ στην Χαβάη, των Λίλο και Στιτς, θα κάνουμε ένα πολύ απλοποιημένο σερφ. Αυτό που προσφέρει αρκετά, όμως, στη συνολική εμπειρία που θέλει να αποδώσει το παιχνίδι, είναι η ελευθερία που δίνει στον παίκτη και συμβαδίζει με την απλή και χαλαρωτική φύση του.

Υπάρχει βέβαια σύστημα προόδου, όπου μαζεύουμε αυτοκόλλητα και ξεκλειδώνουμε μέρη και λειτουργίες, αλλά τον περισσότερο χρόνο ο παίκτης μπορεί να κινηθεί με τον ρυθμό που επιθυμεί και να “χαζέψει” όσο θέλει, κάνοντας απλά πράγματα.

Η δημιουργός του παιχνιδιού h.a.n.d. άλλωστε, δεν είναι πρωτάρα στο είδος, καθώς πριν και από το αρχικό Disney Magical World είχαν κυκλοφορήσει το Fantasy Life, επίσης για το 3DS. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι ξεκάθαρος και στοχεύει στο χαλαρωτικό gaming με βασικό πρωταγωνιστή τους χαρακτήρες της Disney. Και από χαρακτήρες της Disney, άλλο τίποτα. Από παλιούς και κλασικούς, μέχρι πιο σύγχρονους από ταινίες όπως το Wreck-it Ralph, και αναπάντεχους, όπως ο Jack Sparrow και ο Jack Skellington. Αυτή είναι και η μόνη ουσιαστική βελτίωση της Enchanted Edition, οι περισσότεροι χαρακτήρες και κάποια μικροαντικείμενα ρουχισμού και διακόσμησης.

Βελτιωμένη έκδοση στο σύνολό της δεν θα την χαρακτηρίζαμε, καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για ένα άμεσο port από το παιχνίδι του 3DS, με χαμηλές αναλύσεις και στις δύο μορφές του Switch. Η έλλειψη κίνησης της κάμερας με τον δεξιό αναλογικό μοχλό, ελέω 3DS, είναι ένα επίσης χαρακτηριστικό στη συνολική εικόνα του τίτλου, που δείχνει τεχνολογικά παρωχημένος και μία με δύο γενιές πίσω.

Μπορεί οι απαιτήσεις κάποιου που παίζει ένα παιχνίδι του 3DS στο Switch να μην είναι υπερβολικές, αλλά σίγουρα θα ωφελούσαν πολύ ένα παιχνίδι που το μεγαλύτερο μέρος της απόλαυσής του είναι ο κόσμος του, και κατ’ επέκταση, η απεικόνισή του. Γιατί στον πυρήνα του, αυτό είναι το Disney Magical World 2: Enchanted Edition, ένα εισιτήριο για τον μαγικό κόσμο της Disney.

Το Disney Magical World 2: Enchanted Edition κυκλοφορεί από τις 3/12/21 για το Nintendo Switch. Το review μας βασίστηκε σε review code που λάβαμε από την Bandai Namco Entertainment Greece.

The post Disney Magical World 2: Enchanted Edition | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα