ΝΤΙΜΠΕΪΤ @ Bios

00:09 1/3/2012 - Πηγή: Mixtape

Βαρεθήκατε και εσείς τα cliché debates που ευδοκιμούν γύρω μας όπως και εμείς; Μια διαφορετική αντιπαράθεση, μέχρι τελικής πτώσεως, ξεκίνησε. 

Πώς καταφέρνουν, σκέφτηκα αμέσως μόλις διάβασα το δελτίο τύπου, να συναντηθούν σε μία παράσταση 75 λεπτών ο D.H.Lawrence και οι Ερωτευμένες Γυναίκες του (ένα κείμενο του 1920) με Έλληνες συνδικαλιστές, bloggers, βουλευτές, την Doris Lessing, την Tyra Banks, τον Obama

και την Sean Young; Όπως και στη ζωή, είναι η απάντηση που, άθελά τους, μου έδωσαν οι συγγραφείς του κειμένου αυτού του ιδιόμορφου ΝΤΙΜΠΕΪΤ και, ταυτόχρονα, σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές τους, μαζί με δύο ακόμα πολύ αξιόλογους ηθοποιούς.

Ο λόγος για τη Γιούλα Μπούνταλη και το Σύλλα Τζουμέρκα που, μετά την κινηματογραφική τους συνάντηση στη Χώρα Προέλευσης της οποίας είχαν συγγράψει το σενάριο και είχαν αναλάβει το ρόλο του ηθοποιού και του σκηνοθέτη αντίστοιχα, έδωσαν ραντεβού στο θέατρο και μαζί με τη Διώνη Κουρτάκη και το Μιχάλη Οικονόμου έστησαν μια αντιπαράθεση μέχρι τελικής πτώσεως. Μια, επιτέλους, ριζική διαφωνία.

Ο λόγος περί σχέσεων. Διότι ακόμα και όταν η κοινωνία καταρρέει και οι ζωές μας κρέμονται από μια λεπτή, φθαρμένη κλωστή ο έρωτας, η αγάπη, οι σχέσεις δεν παύουν ούτε στιγμή να αποτελούν ένα από τα κυριότερα ζητήματα που μας απασχολούν. Σχέσεις οι οποίες δοκιμάζονται μέσα από τις καταστάσεις και τις συνθήκες αλλά και τις ιδέες του καθενός.

Δύο ζευγάρια, ήρωες εμπνευσμένοι και βασισμένοι σε εκείνους του βιβλίου Ερωτευμένες Γυναίκες του D.H.Lawrence συναντιούνται και μιλούν ανοιχτά, ίσως και πιο ανοιχτά από ποτέ, για όλα όσα τους απασχολούν. Η ατμόσφαιρα ανάμεσα στα τέσσερα πρόσωπα είναι εξαρχής ηλεκτρισμένη και σύντομα γίνεται κατανοητό πως οι τέσσερίς τους θα διαφωνήσουν μεταξύ τους ακόμα και σε αυτά για τα οποία στιγμιαία συμφωνούν.

Τέσσερις χαρακτήρες εντελώς διαφορετικοί. Μοιρασμένοι στις τέσσερις γωνίες της σκηνής. Συγκρούονται μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας όχι μόνο τα δικά τους αλλά και τα δικά μου και τα δικά σου λόγια. Βρίσκονται στο παρόν. Σε αυτό το σκοτεινό παρόν της κρίσης. Και υπογραμμίζουν, μέσα από τη διαφωνία τους, πως το μόνο που μπορεί να μας σώσει είναι το δικαίωμα να ελπίζουμε.

Σκηνοθεσία/ Δραματουργία: Γιούλα Μπούνταλη, Σύλλας Τζουμέρκας
Graphic Design: Michael Home
Φωτισμοί: Παντελής Μαντζανάς
Παίζουν: Διώνη Κουρτάκη, Γιούλα Μπούνταλη, Μιχάλης Οικονόμου, Σύλλας Τζουμέρκας

1 Μαρτίου – 8 Απριλίου 2012

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Πέμπτη -Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων
15 € & 10 € (φοιτητικό)

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις 

Το mixtape.gr σας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε από 5 διπλές προσκλήσεις για κάθε μία από τις παραστάσεις της Παρασκευής 02/03, του Σαββάτου 03/03 και της Κυριακής 04/03. Για να τις διεκδικήσετε μπορείτε να στείλετε ένα e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] με θέμα “debate”, στο οποίο θα αναγράφεται, φυσικά, το ονοματεπώνυμό σας. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με

Keywords
Τυχαία Θέματα