“Έφυγε” από τη ζωή ο Βασίλης Τσιβιλίκας

11:44 29/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Ο ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας “έφυγε” από τη ζωή σήμερα νωρίς το πρωί. Ήταν 70 ετών.

Ο βετεράνος ηθοποιός έχασε τη μάχη για τη ζωή κατά την μεταφορά του στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, ύστερα από καρδιακό πρόβλημα.

Γεννημένος το 1942 και φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου και μετά

την ολοκλήρωση των σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία όπου και έδωσε εξετάσεις για να μπει στο Θέατρο Τέχνης, χωρίς όμως επιτυχία.  Τελικά σπούδασε στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.

Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα, ενώ το 1970 πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία  Αλέκου Σακελλάριου ” Η θεία μου η χίπισσα”.

Από τότε έως και τον θάνατό του συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ φυσικά δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί το Θέατρο σε κωμωδίες πρόζας και επιθεωρήσεις. Μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής θιάσου στο θέατρο Ακάδημος , όπου πρωταγωνιστούσε στην κωμωδία “Ζωή ποδήλατο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα