Stream This: Soundgarden – Screaming Life/Fopp (2013 Reissue)

Αν ενδιαφέρεστε για ένα πολύ ωραίο ταξιδάκι στο παρελθόν, επανεκδίδονται σήμερα μετά από πάρα πολύ καιρό τα δύο πρώτα EPs που κυκλοφόρησαν οι Soundgarden στα τέλη της δεκαετίας του 80 για την Sub Pop. Το Screaming Life (1987) και το Fopp (1988) αποτελούν τις δύο πρώτες δισκογραφικές εξορμήσεις της μπάντας που έμελε να αποτελέσει, ηχογραφόντας στην συνέχεια για την SST (βλ. το ντεμπούτο άλμπουμ Ultramega OK – 1988 και το EP Flower

– 1989) αλλά και την A&M (από το Louder Than Love του 1989 και έπειτα), ενας -και απο τους βαρύτερους όσον αφορά στον ήχο- από τους ακρογωνιαίους λίθους του grunge που ξεπήδησε από το Seattle και κυριάρχησε σχεδόν παντού στις αρχές των 90s.

Η remastered επανέκδση των δύο EPs από την Sub Pop -περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ ενώ αξίζει να συμειώσουμε πως περιλαμβάνει ως bonus track το ‘Sub Pop Rock City’ από την εμληματική συλλογή Sup Pop 200 του 1988- είναι παραπάνω απο εξαιρετική ευκαιρία να θυμηθείτε ή να γνωρίσετε από που ξεκινάνε τα ουκ ολίγα κατορθώματα των Soundgarden που, όπως ίσως θα θυμάστε, επανήλθαν πέρυσι στην δισκογραφία αλλά χωρίς σπουδαία, είναι αλήθεια δυστυχώς, αποτελεσματα.

Soundgarden – Screaming Life/Fopp (2013 Reissue) (stream via soundcloud)

Keywords
Τυχαία Θέματα