O κατάλογος της Lazy Dog στο Bandcamp!

21:34 8/2/2013 - Πηγή: Mixtape

Μια από τις σημαντικότερες ελληνικές ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρίες των περασμένων δεκαετιών, η Lazy Dog Records, προέβη σε μια αξιόλογη κίνηση, ανεβάζοντας το σύνολο του καταλόγου της στο bandcamp.

H εταιρία από τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε τη δράση της στα μέσα της δεκαετίας του ’80, αλλά γνώρισε εντυπωσιακή άνθηση στη δεκαετία του ’90, όταν και φρόντισε να φτάσουν στα στερεοφωνικά μας μερικά από τα καλύτερα

εγχώρια άλμπουμ από καλλιτέχνες που αργότερα έγιναν “πρώτα ονόματα”.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στον κατάλογο της Lazy Dog έκαναν τα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα οι Raining Pleasure, οι Bokomolech, οι Ziggy Was, οι Lost Bodies, οι Γκούλαγκ, οι Ροδάμα, οι Στρογγυλό Κίτρινο κ.α., ενώ στο label αυτό κυκλοφόρησαν άλμπουμ ο Ντίνος Σαδίκης και τα Μωρά στη Φωτιά μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, στα μέσα της δεκαετίας του 90, εξέδωσε κάποια άλμπουμ και συλλογές από σημαντικούς καλλιτέχνες της 80s post-punk era όπως οι Mecano, The Mob, Astronauts, Zounds κ.α.

Μέσω της δημοφιλούς μουσικής πλατφόρμας λοιπόν, έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε, να κατεβάσουμε (δωρεάν ή με ελάχιστο αντίτιμο) και να αγοράσουμε σε φυσική μορφή (cd/βινύλιο), με ελάχιστο κόστος μερικά από τα άλμπουμ τα οποία έχουν σημαδέψει την ελληνική ανεξάρτητη σκηνή, τουλάχιστον στη δεκαετία του 90.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στη σελίδα της Lazy Dog στο bandcamp θα βρείτε και αρκετές ψηφιοποιημένες κασέτες, οι οποίες εκδίδονται για πρώτη φορά σε ψηφιακό format.

Βουτάμε λοιπόν σε αυτό το “θησαυρό”, παίρνοντας δουλειά για το σπίτι για αρκετές εβδομάδες, ελπίζοντας το παράδειγμα της Lazy Dog να ακολουθήσουν κι άλλες “ανενεργές” ανεξάρτητες ελληνικές εταιρίες.

Τον κατάλογο της Lazy Dog μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ παρακάτω μπορείτε να ακούσετε πέντε κομμάτια από χαρακτηριστικά άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μέσα από το σημαντικό αυτό label.

Καινούργια Μέρα by Ροδάμα

Keywords
Αναζητήσεις
lazy dog θεσσαλονικη
Τυχαία Θέματα