New Adventures In Hi-Fi vol.14

17:57 6/2/2013 - Πηγή: Mixtape

Κάπως βλακωδώς προέκυψε ότι ο Tom Waits έδωσε ημερομηνίες για ευρωπαϊκή περιοδεία. Μπούρδες. Το μόνο νέο του είναι η συνεργασία του με τον Keith Richards στο κλασσικό ναυτοτράγουδο “Shenandoah“. Κι επειδή κάλλιο αργά παρά ποτέ: Homer goes to prep school με guest τον Tom.

My Bloody Valentine

– MBV
(Self-released)

Twitter, facebook και λοιπά social media θα πάρει φωτιά ο κώλος τους (βασικά έχει ήδη αρπάξει). Ο καθένας (θα) λέει το μακρύ και το κοντό του και είναι σίγουρο ότι θα ακούσουμε ό,τι παπαριά υπάρχει. Είκοσι δύο χρόνια μετά το Loveless (την μπανάνα των 90’s και υπερηφάνεια όλης αυτή της εναλλακτικής γενιάς) οι προσδοκίες (για όσους έχουν) τρομακτικά μεγάλες. Η αλήθεια όμως απλή. Αν σου άρεσαν τότε, θα σου αρέσουν και τώρα. Η μόνη διαφορά πλέον είναι ότι ο ήχος τους έχει αναπαραχθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατο να σε συγκινήσουν όπως το ’91 που πρωτοάκουγες το “Only shallow” ή το “Sometimes”. Βεβαίως τίποτα στο δίσκο δε δικαιολογεί όλα αυτά τα χρόνια που ξόδεψε ο Kevin Shields. Οι κιθάρες είναι και πάλι δρεπάνια στα χέρια τους, η φωνή της Belinda είναι ίδια και απαράλλαχτη και τα drums του Colm όπως τα ξέρουμε (με εξαίρεση το “New you”). Μένει να ακούσουμε και την αναλογική μορφή του δίσκου, γιατί με το mp3 που αμόλησαν στο site τους δεν βγάζεις σοβαρή άκρη.

Tracks For Your Mixtape: “Only tomorrow”, “In another way”, “Nothing is”

Video: “In another way”

Click here to view the embedded video.

Adam Green & Binki Shapiro – Adam Green & Binki Shapiro
(Rounder Records)

Lee Hazlewood & Nancy Sinatra, Serge Gainsbourg & Jane Birkin, Sonny & Cher, Marvin Gaye & Tammi Terrell, She & Him, Shane McGowan & Kristy McColl (το video του Shane με μούρη Κωνσταντίνου Τζούμα να μασάει τσίχλα καθώς τραγουδάει(;) είναι μαγεία). Ντουέτα λοιπόν υπάρχουν πολλά. Κι αυτό είναι ένα από αυτά. Ο Adam Green μετά τους The Moldy Peaches (μαζί με την Kimya Dawson-όλοι τη θυμόμαστε από το soundtrack του σαχλού Juno) αλλά και από τα προσωπικά του άλμπουμ, φαινόταν ότι θα το έκανε κι αυτό. Η Binki Shapiro είχε κάνει δίπλα στον Fabrizio-The Strokes-Moretti ένα φεγγάρι σε ‘κείνο το αμελητέο έως συμπαθητικό άλμπουμ των Little Joy. Η φωνή της κάτι μεταξύ Emma Pollock (των Delgados για όποιον θυμάται) και Neko Case. Μουσική για ζευγάρια δηλαδή. Μπορεί κανείς να διαλέγει ένα κομμάτι για κάθε status στο facebook (δεν θα το αναφέρω ξανά). Tα ‘χει όλα ο μπαξές τους.

Tracks For Your Mixtape: “Just to make you feel good”, “Pity love”, “Here I am”

Video: “Just to make you feel good”

Click here to view the embedded video.

Ducktails – The Flower Lane
(Domino)

Ο Ducktails θα μπορούσε κάλλιστα να κυκλοφορεί κάθε ένα από τα άλμπουμ του με διαφορετικό όνομα (εκτός από διαφορετική εταιρία, που έτσι κι αλλιώς το κάνει). Κι αυτό γιατί και οι πέντε κυκλοφορίες του είναι τόσο διαφορετικές που μπορείς να πεις ότι ακούς άλλο συγκρότημα κάθε φορά. Πειραματισμοί κρεβατοκάμαρας στα δύο πρώτα του, noisy pop στο Landscapes και lo-fi rock στο III:Arcade Dynamics. Ο κιθαρίστας Matthew Mondaline, βασικό μέλος των Real Estate, είναι από τους παραγωγικότερους και πιο εμπνευσμένους μουσικούς άουτ δέαρ. Η αγάπη του για τις μελωδίες και τον καθαρό κρυστάλλινο ήχο της κιθάρας, τον έβγαλαν φέτος στο Flower Lane. Τα ονόματα κλειδιά εδώ είναι ο Al Carlson στις κονσόλες (έκανε την παραγωγή στο φανταστικό Lucifer των Peaking Lights) και του Oneohtrix Point Never στα synths που απογειώνει πραγματικά το δίσκο. Η πρώτη του φορά σε κανονικό στούντιο είναι και η καλύτερη του κυκλοφορία. Lo-fi synth pop με πιστοποιητικό 80’s.

Tracks For Your Mixtape: “Under cover”, “Letter of intent”, “Assistant director”

Video: “Under cover”

Click here to view the embedded video.

Matmos – The Marriage Of True Minds
(Thrill Jockey)

Αν είσαι ζαχαροπλάστης θα το βάζεις να παίζει όλη μέρα στο εργαστήριο σου που είναι γεμάτο χρωστικές ουσίες, σοκολάτες και ούμπα λούμπας να περιφέρονται. Αν είσαι υδραυλικός θα λατρέψεις τους ήχους μια χαλασμένης βρύσης που σιγοστάζει, ή των εργαλείων που προσπαθείς να τα ξαναχωρέσεις μέσα στην εργαλειοθήκη τους. Αν είσαι ένας ψυχάκιας stalker που έχει γεμίσει την αποθήκη του με φωτογραφίες της Katy Perry θα ζηλέψεις το περίτεχνο κολάζ τους. Αν είσαι φύλαρχος αφρικανικής φυλής θα θες να το αναπαράγεις στο playschool πιανάκι που μόλις χάρισε η πρέσβειρα της unesco στον 7χρονο γιο σου. Αν τώρα τυγχάνει να είσαι μουσικόφιλος ή ακόμα καλύτερα, ένας φαν των δύο Matmos τότε θα είσαι αρκετά χαρούμενος από το καινούργιο τους άλμπουμ, αφού επιστρέφουν (ας πούμε) στον ήχο του Civil War ή πιο απλά συνεχίζουν 15 χρόνια μετά να δημιουργούν την πιο ενδιαφέρουσα ηλεκτρονική μουσική που μπορείς να βρεις ανάμεσα στα πρωτοκλασάτα ονόματα.

Tracks For Your Mixtape: “Very large green triangles”, “E.S.P.”, “Tunnel”

Video: “Teen paranormal romance”

Click here to view the embedded video.

The Damned – Damned Damned Damned Box Set
(Sanctuary Records)

Ο Malcolm McLaren ήθελε να φτιάξει μια μπάντα με τον Chris Millar (η αλλιώς Rat, ο drummer) και την Chrissie Hynde. Η ελάχιστες πρόβες τους «ήταν απαίσιες». Ευτυχώς. Γιατί η συνάντηση των τεσσάρων που αποτέλεσε το one-off ντεμπούτο των Damned το ’77, δεν θα είχε συμβεί. Στην πραγματικότητα μπάντα ενός άλμπουμ. Μετά από αυτό και ένα χρόνο αφότου ήταν η πρώτη βρετανική punk μπάντα που πάτησε το πόδι της στην Αμερική, διαλύθηκαν και διασύρθηκαν. Στην πρώτη τους επαφή με τον Nick Lowe (παραγωγός τους, αργότερα και των Pretenders, Elvis Costello, Richard Hell) ο Rat του έσκισε τη μπλούζα. Η πρώτη τους live εμφάνιση ήταν support στους Sex Pistols (2 μέρες πριν είχαν παίξει οι Clash το πρώτο τους gig). Το Damned Damned Damned είναι από τα ελάχιστα άλμπουμ στις αρχές της punk που δε χρησιμοποιεί καθόλου distortion και λευκό θόρυβο στην κιθάρα. Σ’ αυτό το box θα βρεις τη διασκευή στο Help, που όπως έλεγε ο Brian James (κιθάρα) “ο κόσμος το γούσταρε γιατί ακουγόταν όπως έπρεπε να το παίζουν οι ίδιοι οι Beatles”.

Άχρηστη πληροφορία: αλλά επεξηγηματική για την εμφάνιση του. Ο Dave Vanian (φωνή) δούλευε ως νεκροθάφτης πριν γίνει μέλος των Damned.

Tracks For Your Mixtape: “Fan club”, “New rose”, “Feel the pain”

Video: “New rose”

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα