Alex Kapranos

16:56 13/1/2014 - Πηγή: Mixtape

Αυτό που εκεί που περπατάς αμέριμνος στο Μοναστηράκι, πέφτεις πάνω στον Alex Kapranos των Franz Ferdinand. Κι αυτός έχει όρεξη για μια γρήγορη συνέντευξη ακριβώς πριν μπει στο αμάξι για να πάει στο αεροδρόμιο.

Κατ΄αρχην, Άλεξ, τι κάνεις στην Αθήνα;

Απλά ήρθα για το σαββατοκύριακο.

Πως σου φαίνεται η πόλη;

Μου αρέσει αρκετά η Αθήνα. Έχει κάτι το ιδιαίτερο.

Αλήθεια;

Ναι, δεν ξέρω. Μου αρέσει η ψυχή της πόλης (“soul of the city”). Συμβαίνουν αρκετά πράγματα στην Αθήνα

και αυτό είναι ωραίο. Εχθές ήμουν σε ένα κοντινό bar (σημ. στην περιοχή του Μοναστηρακίου) που ήταν σαν μια περίεργη gallery και μου φάνηκε αρκετά cool.

Χμ, μάλλον εννοείς το TAF bar. Δεν ξέρω, γενικά μου φαίνεται ότι η αθήνα παρακμάζει τα τελευταία χρόνια. Αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω ζήσει όλη μου τη ζωη εδώ οπότε γι΄αυτό ίσως να μην μου αρέσει πλέον.

Εννοείται, αυτό αλλάζει εντελώς τα δεδομένα. Καταλαβαίνω τι εννοείς.

Τουλάχιστον τα πάμε καλύτερα στην μουσική. Έχουμε αρχίσει να φτιάχνουμε μια αρκετά καλή μουσική σκηνή.
Στις συνεντεύξεις σου για το τελευταίο album των Franz Ferdinand αναφέρθηκες αρκετά στις επιρροές σου από το Ρεμπέτικο. Πως κι έτσι;

Ακούω ρεμπέτικο άπ΄όταν ήμουν 1,5 χρονών. Υπάρχει εξαιρετικό υλικό σ΄αυτή τη μουσική. Αυτή η ωμότητα του ήχου, έχει κάτι το πραγματικά αληθινό.
Όσον αφορά τη σκηνή της Αθήνας, πάντα σκεφτόμουν ότι κάποιος θα μπορούσε να κάνει κάτι αντίτοιχο με τον Jack White όταν ξεκίνησε τους White Stripes. Δηλαδή να πάρει στοιχεία από αυτή τη μουσική, από αυτή τη κουλτούρα και να φτιάξει κάτι καινούργιο όπως έκανε ο Jack White ο οποίος πήρε στοιχεία από τα Blues, μουσική αρκετά διαδεδομένη στην περιοχή του, και τους έδωσε μια καινούργια πτυχή.

Αυτό είναι μια καλή ιδέα αν και η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα τα περισσότερα συγκροτήματα της αθηναικής σκηνής να επηρεαστούν από τη μουσική των Franz Ferdinand παρά από το Ρεμπέτικο. Είναι περισσότερο indie kids.

Nαι, το καταλαβαίνω αυτό.

Το τελευταίο album των Franz ήταν πραγματικά καλό και σας έβαλε ξανά στο προσκήνιο. Ελπίζω να κάνετε ακόμα ένα.

Σ΄ευχαριστώ! Ναι, ήδη γράφουμε τραγούδια! Αυτή τη φορά το διάλλειμα δεν θα είναι τόσο μεγάλο.

Αλήθεια; Αυτό είναι καλό νέο. Πρέπει να γυρίσετε στην Ελλάδα για live οπώσδήποτε!

Θέλω πάρα πολύ να ξαναπαίξουμε στην Ελλάδα! Είναι εξαιρετικό κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα