14 νέες προσθήκες στο line up του Plisskën Festival 2014!

16:02 12/1/2014 - Πηγή: Mixtape

Το Plisskën Festival συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα, ανακοινώνοντας 14 νέα ονόματα για το line up της διοργάνωσης του 2014, ύστερα από τα 3 πρώτα που μάθαμε τον περασμένο μήνα!

Με τις νέες αυτές προσθήκες, φτάνοντας δηλαδή τα 17 επιβεβαιωμένα ονόματα, και περιμένοντας ακόμα περισσότερα να ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα, το Plisskën Festival 2014 – που όπως είναι γνωστό θα πραγματοποιηθεί

στις 6 & 7 Ιουνίου - έχει θέσει πια γερά τις βάσεις για την πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική διοργάνωση σίγουρα της φετινής χρόνιας και πιθανότατα των τελευταίων ετών, πιστό στο καλλιτεχνικό του αισθητήριο, και χωρίς εκπτώσεις.

Τα 2ημερα εισιτήρια πλέον πωλούνται προς 45 ευρώ μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.
Από 11 Φεβρουαρίου 2014 μέχρι την έναρξη του φεστιβάλ, τα διήμερα εισιτήρια θα πωλούνται προς 50 ευρώ, ενώ θα κυκλοφορήσουν και μονοήμερα εισιτήρια μετά την οριστικοποίηση του line up.
Τα εισιτήρια θα διατίθενται μέσω του www.viva.gr/tickets/festival/plissken-2014

Περισσότερες πληροφορίες στο ανανεωμένο επίσημο website του φεστιβαλ www.plisskenfestival.gr

Ύστερα λοιπόν από τα τρία πρώτα ονόματα του line up - 65daysofstatic, Cooly G και Fink, – χθες και σήμερα προστέθηκαν και τα παρακάτω, ενώ ακόμα περισσότερες προσθήκες και το τελικό line up θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο:

MAIN STAGE

Black Lips

Τα σχόλια περιττεύουν για τα καλόπαιδα από την Atlanta. Με το νέο τους album με τίτλο “Underneath The Rainbow” να κυκλοφορεί στα μέσα Μαρτίου, οι Black Lips θα δώσουν την πρώτη επίσημη συναυλία επί ευρωπαϊκού εδάφους στο φετινό Plisskën Festival. Και δεν μπορούμε παρά να είμαστε ενθουσιασμένοι.

Dirty Beaches

O Alex Zhang Hungtai συνεχίζει να ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, και φέτος επιστρέφει και στη χώρα μας, έχοντας κυκλοφορήσει πέρσι το διπλό album “Drifters/Love Is the Devil’. Ξεχάστε τον hyped Dirty Beaches του 2011, ο ταλαντούχος Alex συνεχίζει στο μοναχικό του σκοτεινό μονοπάτι.

Girls Against Boys

Ώρα για Disco 666 στο Plisskën Festival με το ιστορικό πια συγκρότημα του Scott McCloud να επιστρέφει στην Αθήνα, έχοντας κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά που τελείωσε ένα νέο EP, το ”The Ghost List” – πρώτη επίσημη κυκλοφορία μετά από 11 χρόνια – και με πολύ πιθανό ένα νέο album μέσα στο 2014.

The Soft Moon

14 μήνες μετά την πρώτη τους εμφάνιση στα μέρη μας, οι Soft Moon του Luis Vasquez επανέρχονται, έχοντας κυκλοφορήσει – πιθανότατα – και νέο album έως τότε.

Damien Jurado

Ο εμβληματικός αγαπημένος folk τραγουδοποιός συμπληρώνει 19 χρόνια καριέρας με την κυκλοφορία του 11ου album του σε λίγες ημέρες, το “Brothers and Sisters of the Eternal Son”, σταθερά από την Secretly Canadian. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι εδώ μιλάμε για μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε ζωντανά φέτος.

Crocodiles

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα indie rock συγκροτήματα που βγήκαν από τη California, οι Crocodiles των Brandon Welchez και Charles Rowell, έρχεται στο Plissken έχοντας κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 το τέταρτο πολύ καλό του album “Crimes Of Passion” σε παραγωγή του Sune Rose Wagner των Raveonettes.

No Age

Η πρώτη τους εμφάνισή στην Αθήνα το 2011 ήταν καταιγιστική και ένα από τα καλύτερα live που είδαμε εκείνη τη χρονιά στα μέρη μας. Η επιστροφή του experimental noise punk ντουέτου από το Los Angeles, με νέο album μέσα στο 2013 το “An Object” στη Sub Pop, είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη.

Nightmare Air

Από τη νέα shoegaze σκηνή του Los Angeles μας έρχονται οι Nightmare Air, μία ιδιαίτερη αξιοπρόσεκτη πρόταση του Plissken. Μέσα στο 2013 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους ‘High to the Lasers’ στην ανεξάρτητη Saint Maire Records και το οποίο θα παρουσιάσουν ζωντανά στην Αθήνα.

CLUB STAGE

BeGun

O πρώτος Ισπανός καλλιτέχνης που συμμετέχει στο Plissken, είναι ο beGun από την Βαρκελώνη, μέλος της νέας γενιάς δραστήριων ηλεκτρονικών παραγωγών, ο οποίος μέσα στο 2013 έβγαλε 3 ξεχωριστές κυκλοφορίες. Φρέσκια έξυπνη electronica και chillwave στο Club Stage.

Lifelike

Πρεσβευτής της Γαλλικής ηλεκτρονικής σκηνής φέτος στο Plissken είναι ο Lifelike – όπως ηχογραφεί ο Παριζιάνος παραγωγός Laurent Heinrich. Μέσα στους επόμενους μήνες, και πριν την εμφάνισή του στο Club Stage, θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο album του “Electronic Dreams”, στο οποίο θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Chromeo, A-Trak και Electric Youth.

Eagles For Hands

O βρετανός παραγωγός Laurie James Ross ηχογραφεί ως Eagles For Hands με έδρα το Brighton, φέρνοντας τον αέρα μίας πόλης με παραδοσιακά ζωντανή ηλεκτρονική σκηνή. Εκτός από αρκετά remixes, έχει κυκλοφορήσει και τα πρώτα προσωπικά του EP.

Seams

O βρετανός κάτοικος Βερολίνου παραγωγός James Welch, ηχογραφεί ως Seams την δική του εκδοχή του lo-fi techno, έχοντας κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια μία σειρά από EP και remixes, ενώ μόλις πριν από ελάχιστους μήνες κυκλοφόρησε και το ολοκληρωμένο album του “Quarters”.

D/R/U/G/S

H νέα ηλεκτρονική σκηνή του Manchester εκπροσωπείται στο Plissken από τον Callum Wright, ο οποίος κάτω από το όνομα D/R/U/G/S έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στην βρετανική underground club σκηνή μέσα στο 2013.

Nadia Ksaiba

Η νεαρή Nadia Ksaiba είναι η νέα προστατευόμενη του Erol Alkan και ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της νέας ηλεκτρονικής σκηνής. Techno και 80s synth pop συναντιούνται στο πρώτο της single “Virtual Lover” στο Phantasy label του Alkan, και τον ίδιο ήχο περιμένουμε και στο club stage του Plissken.

Keywords
Τυχαία Θέματα