MG Comet: απάντηση στο Ami με 41 ίππους και 230 χλμ. αυτονομία

Με τιμή από 798.000 ₹ (8.800 €) στην Ινδία, το Comet έχει μήκος 2.974 χιλιοστά, πλάτος 1.505 κι ύψος 1.640, γεγονός που το καθιστά ελαφρώς μεγαλύτερο από το Citroën Ami (2.410, 1.390, 1.520 αντίστοιχα) και με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 41 ίππους και 12.4 κιλά ροπής στους πίσω τροχούς, είναι σαφέστατα πολύ πιο αυτοκίνητο από το γαλλικό μοντέλο. Με μεταξόνιο 2.010 χιλιοστά, ο κύκλος στροφής του είναι πολύ περιορισμένος, στα 4.2 μέτρα αν πιστέψουμε το δημοσίευμα του Autocar. Για να έχετε μέτρο σύγκρισης, λίγα μοντέλα έχουν διψήφιο νούμερο,

με το λιλιπούτειο Suzuki Ignis να χρειάζεται 9.4 μέτρα.

Το MG είναι πολύ πιο αυτοκίνητο και χάρη στη χορταστική του μπαταρία. Με χωρητικότητα 17.3 kWh, η αυτονομία ανέρχεται στα 230 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον (αισιόδοξο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα μέτρησης) κύκλο μέτρησης MIDC και μπορεί να επαναφορτιστεί με ισχύ έως και 3.3 kW. Η γρήγορη φόρτιση DC δεν υποστηρίζεται γιατί θα ανέβαζε το κόστος κι η επαναφόρτιση από το 0 στο 100% διαρκεί περίπου επτά ώρες σε απλή πρίζα.

Το εσωτερικό είναι επίσης σαφώς πιο εντυπωσιακό από του γαλλικού μοντέλου, με οθόνες 10.25 ιντσών για infotainment κι υποστήριξη για Android Auto και Apple CarPlay για να κάνετε mirroring το smartphone σας. Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν σύστημα ABS, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης, δύο μπροστινούς αερόσακους και βάσεις παιδικών καθισμάτων Isofix.

Τα βιβλία παραγγελιών Ινδίας πρόκειται να ανοίξουν τους επόμενους μήνες. Το Comet δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί δε συμμορφώνεται με τους τρέχοντες κανονισμούς ασφαλείας GSR2. Δεν εμπίπτει στην κατηγορία της μικροκινητικότητας, όπως το Ami, αφού η τελική του ταχύτητα είναι σαφώς ανώτερη των 45 χλμ/ώρα. Διατίθεται μόνο σε ένα επίπεδο εξοπλισμού, αλλά μπορείτε να προσθέσετε διάφορα προαιρετικά εξωτερικά πακέτα αυτοκόλλητων. Το Comet πωλείται στην Κίνα ως Wuling Air EV και στην Αίγυπτο ως Chevrolet Spark EV.

The post MG Comet: απάντηση στο Ami με 41 ίππους και 230 χλμ. αυτονομία appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα