911 GT2 RS γίνεται τροπέτο με μόλις 580 χιλιόμετρα στο κοντέρ…

Μία από τις 1.000 Porsche 911 GT2 RS της γενιάς 991.2 στη Βόρεια Αμερική μόλις εμφανίστηκε στο Copart — το διάσημο site πώλησης τρακαρισμένων οχημάτων. Όχι μόνο η 911 GT2 RS είναι ένα απίστευτα σπάνιο και πανάκριβο σπορ μοντέλο, αλλά η συγκεκριμένη δεν έφτασε καν στα απαραίτητα χιλιόμετρα ώστε να πει κανείς ότι ολοκλήρωσε το στρώσιμο. Με μόλις 580 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, το μέλλον της φαντάζει αμφίβολο. Μερικά αυτοκίνητα του Copart

μπορούν να διασωθούν κι αν αγοραστούν αρκετά φθηνά, έχει νόημα η επισκευή τους, αμφιβάλλουμε όμως αν η 911 GT2 RS ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι προηγήθηκε για να φτάσει σε αυτή την κατάσταση, αλλά ολόκληρο το μπροστινό φτερό από την πλευρά του συνοδηγού απουσιάζει, οι μπροστινοί κι οι πίσω τροχοί του συνοδηγού φαίνονται τσακισμένοι, η μπροστινή κολόνα είναι κατεστραμμένη, το ίδιο κι η οροφή. Η πόρτα του οδηγού είναι επίσης χτυπημένη και δεν υπάρχει καν πίσω καπό. Φαίνεται ότι υπάρχει σημαντική ζημιά στο πλαίσιο, οπότε αυτό το αυτοκίνητο είναι πιθανό να έχει βγει ολική καταστροφή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα πολύτιμο πάνω της. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς του είναι στο μπροστινό μέρος, ο πίσω τοποθετημένος διπλά υπερτροφοδοτούμενος flat-six κινητήρας των 3.8 λίτρων και το οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θα μπορούσαν να είναι ακόμα σε λειτουργική κατάσταση. Εξακολουθεί επίσης να έχει μερικά καλά ανταλλακτικά στο εσωτερικό, εκτός βέβαια από τους αερόσακους που έχουν ενεργοποιηθεί. Τα καθίσματά της φαίνονται να είναι σε άριστη κατάσταση και το ίδιο ισχύει για την κεντρική κονσόλα και την οθόνη αφής. Θα χρειαστεί προφανώς μια γερή καθαριότητα. Έτσι, όποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα μηχανικά μέρη της GT2 RS σε μια ταπεινότερη 911, ίσως να βρίσκει κάποιο νόημα στην αγορά της.

Ωστόσο, τα εναπομείναντα ανταλλακτικά είναι πιθανότατα μικρή παρηγοριά στους λάτρεις της Porsche. Όχι μόνο η 911 GT2 RS είναι ένα πολύ σπάνιο κι ικανό μοντέλο, αλλά η συγκεκριμένη φοράει έναν φανταστικό χρωματικό συνδυασμό. Η σκούρα πράσινη απόχρωση με τις μαύρες πινελιές (όπως οι εξωτερικές χειρολαβές των θυρών κι ο αεραγωγός εισαγωγής στα πίσω φτερά) και τις μαύρες ζάντες κάνει πανέμορφη αντίθεση με τις κίτρινες πινελιές, όπως το σήμα “GT2 RS” κι οι κίτρινες δαγκάνες των φρένων.

The post 911 GT2 RS γίνεται τροπέτο με μόλις 580 χιλιόμετρα στο κοντέρ… appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα