Άκρη Samsung: η Hyundai είναι πια η πιο κερδοφόρα Κορεάτισσα

Η Hyundai Motor ξεπέρασε πλέον τη Samsung για να γίνει η πιο κερδοφόρα εταιρία της Νότιας Κορέας μετά από ένα επιτυχημένο τρίμηνο όπου οι πωλήσεις και τα κέρδη της αυξήθηκαν σημαντικά. Η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε στην έκθεση κερδών του πρώτου τριμήνου ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 24.7% σε σύγκριση με πριν από 12 μήνες, συμβάλοντας σε αύξηση 86.3% στα λειτουργικά κέρδη. Αυτό οφείλεται

στο γεγονός ότι οι πωλήσεις της Hyundai αυξήθηκαν κατά 13.2% παγκοσμίως σε 1.021.712 μονάδες την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Hyundai Ioniq 6: ψηφίστηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2023!

Μερικοί λόγοι εξηγούν το άλμα στα έσοδα. Για παράδειγμα, οι πωλήσεις των SUV της Hyundai αυξήθηκαν, ενώ η θυγατρική μάρκα Genesis βελτιώθηκε επίσης. Η μάρκα πούλησε επίσης σχεδόν 66.000 ηλεκτρικά οχήματα το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 48% από έτος σε έτος, αναφέρουν οι Korea Times. «Οι πωλήσεις σε αγορές εκτός Κορέας αυξήθηκαν κατά 10.7% στις 830.665 μονάδες, ενώ οι πωλήσεις στην Κορέα αυξήθηκαν 25.6% στις 191.047 μονάδες», σημείωσε η Hyundai στην οικονομική της έκθεση. «Οι ισχυρές πωλήσεις προήλθαν κυρίως από τη βελτίωση της παραγωγής καθώς σταθεροποιήθηκαν οι προμήθειες ημιαγωγών κι εξαρτημάτων παγκοσμίως».

Η Hyundai συνεχίζει να πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων. Σκοπεύει να ιδρύσει εργοστάσιο μπαταριών στη Georgia των ΗΠΑ με τη νοτιοκορεάτικη SK On, τον πέμπτο μεγαλύτερο προμηθευτή μπαταριών EV στον κόσμο. Η Hyundai Motor, η Kia κι η Hyundai Mobis ενέκριναν πρόσφατα το πλάνο αφού πρώτα ανακοίνωσαν μια συμφωνία με την SK On τον Νοέμβριο του 2022 με στόχο την εξασφάλιση προμηθειών μπαταριών EV για την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Ioniq 5: Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2022 (World Car of the Year)

Η συνολική επένδυση για την κοινοπραξία αναμένεται να φτάσει τα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια με την Hyundai Motor Group και την SK On να κατέχουν μερίδιο 50% στην εταιρία. Το εργοστάσιο μπαταριών αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται το δεύτερο εξάμηνο του 2025 και θα έχει την ικανότητα να παράγει 35 gigawatt μπαταριών EV σε ετήσια βάση, αρκετά για να τροφοδοτήσουν 300.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θυμίζουμε ότι η Hyundai έχει αποσπάσει τον Τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς τις δύο τελευταίες χρονιές, με τα Ioniq 5 και 6 αντίστοιχα.

The post Άκρη Samsung: η Hyundai είναι πια η πιο κερδοφόρα Κορεάτισσα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα