Heynsdyk F2500: μια Porsche 944 με φώτα από Mini κι Alfa Romeo

Η Heyndsdyk ήταν μια βραχύβια μάρκα αυτοκινήτων από την Ολλανδία. Μεταξύ 2010 και 2012, η ​​εταιρεία κατασκεύασε 14 παραδείγματα του F2500 συν ένα ημιτελές, το οποίο τώρα βγαίνει στο σφυρί μετά την πλήρη αποκατάστασή του. Μάλιστα, ο σημερινός ιδιοκτήτης το απέκτησε στη δημοπρασία που ακολούθησε την πτώχευση και το κράτησε σε θερμαινόμενο γκαράζ μέχρι να αποφασίσει να το αποκαταστήσει.

Το εξωτερικό του αυτοκινήτου είναι εξ ολοκλήρου μοναδικό και δε θα βρείτε ούτε ένα πάνελ αμαξώματος κοινό με την Porsche 944.

Το αυτοκίνητο δωρητής έχει μετατραπεί σε διθέσιο roadster με λεπτό παρμπρίζ σε στιλ ρετρό και παντελή απουσία οροφής. Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου μοιάζει με φουσκωμένο ψάρι, λόγω των στρογγυλών προβολέων που προέρχονται από ένα Mini Cooper πρώτης γενιάς και της μάσκας σε σχήμα στόματος. Επιπλέον, ολόκληρο το μπροστινό άκρο (καπό, προφυλακτήρας, φτερά) είναι ένα ενιαίο κομμάτι. Σαν μια AC Cobra που στραβοκατάπιε και πνίγεται.

Το προφίλ χαρακτηρίζεται από τα σπορ βράγχια πίσω από τους μπροστινούς τροχούς και τις ψεύτικες εισαγωγές πίσω από την πόρτα. Η ουρά που χαμηλώνει είναι εμπνευσμένη από τα κλασικά μοντέλα της Porsche, θυμίζει και την BMW Z8, αλλά τα πίσω φώτα φαίνεται να προέρχονται από μια Alfa Romeo 159. 

Μπορούμε επίσης να δούμε διπλές απολήξεις εξάτμισης ενσωματωμένες στον κομψό πίσω προφυλακτήρα κι ένα ζευγάρι ψεύτικους αεραγωγούς που θα έδειχναν καλύτερα αν ήταν βαμμένοι μαύροι.

Παραδόξως, το εσωτερικό του Heynsdyk F2500 δεν προέρχεται από το αυτοκίνητο δωρητή, κάτι που συμβαίνει συχνά με ειδικές εκδόσεις χαμηλού όγκου πωλήσεων. Τα αρχικά όργανα έχουν μεταφερθεί σε νέο ταμπλό μαζί με νέα χειριστήρια και διακόπτες. Οι ανέσεις περιλαμβάνουν ηχοσύστημα JBL, ένα ανοιχτό ντουλαπάκι, καθίσματα με δερμάτινη επένδυση, πατάκια κι όχι πολλά ακόμα. Εξάλλου, αυτό το αυτοκίνητο δεν προορίζεται για καθημερινή χρήση, από τη στιγμή που δεν έχει κουκούλα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη μιας Porsche 944 του 1984, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασιακού τετρακύλινδρου κινητήρα 2.5 λίτρων, απόδοσης 163 ίππων. Ο σημερινός ιδιοκτήτης έχει κάνει ανακατασκευή στον κινητήρα, έχει τοποθετήσει νέα φρένα, γνήσιες ζάντες Porsche και νέα εξάτμιση. Το οδόμετρο δείχνει 27.600 χιλιόμετρα, με τα μηχανικά εξαρτήματα να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

Το εικονιζόμενο Heynsdyk F2500 πωλείται στο Lanaken του Βελγίου. Επί του παρόντος, η υψηλότερη προσφορά είναι 26.000 €, αλλά η εκτιμώμενη αξία είναι μεταξύ 44.000-48.500 €. Μια σύντομη διαδικτυακή αναζήτηση αποκάλυψε ότι άλλο ένα παράδειγμα σε διαφορετικό χρώμα πουλήθηκε το 2016, όμως άλλα μοντέλα από την περιορισμένη παραγωγή των 14 κομματιών δεν υπάρχουν πουθενά.

The post Heynsdyk F2500: μια Porsche 944 με φώτα από Mini κι Alfa Romeo appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα