Aston Martin V12 Vantage Roadster: 250 κομμάτια, όλα πουλημένα

Ενώ η coupe έκδοση της V12 Vantage που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος χρησιμοποιεί έναν τετράλιτρο twin-turbo V8 της AMG με 510 ίππους, ο οποίος τοποθετείται και στην απλή ξεσκέπαστη Vantage, για την κορυφαία Roadster προτιμήθηκε ο twin-turbo V12 των 5.2 λίτρων της Aston Martin, που συνήθως βρίσκεται στα ακριβότερα μοντέλα της μάρκας, συμπεριλαμβανομένων των DB11 και DBS Superleggera.

Aston Martin V12 Vantage: είναι τελικά τόσο καλή όσο περιμέναμε;

Αυτοί οι 12 κύλινδροι παράγουν 700 ίππους και 753 Nm ροπής, που στέλνονται κατευθείαν στους

πίσω τροχούς μέσω ενός ειδικά εξελιγμένου αυτόματου 8τάχυτου κιβωτίου της ZF και μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Οι επιδόσεις δεν ανήκουν ακριβώς στην κατηγορία της Bugatti Mistral, αλλά το 0-100 σε 3.5″ κι η τελική ταχύτητα των 320 χλμ/ώρα είναι πιθανώς περισσότερα από όσα μπορούν να αντέξουν τα μαλλιά των περισσότερων ανθρώπων, ενώ η Aston υπόσχεται ότι θα παραδοθεί με ένα «αφιλτράριστο ουρλιαχτό» που μόνο 12 κύλινδροι μπορούν να προσφέρουν.

Όχι ότι θα χρειαστεί να ακούσετε τον V12 κινητήρα για να καταλάβετε ότι πρόκειται για την κορυφαία έκδοση, αφού διαφοροποιείται κι οπτικά. Όπως κι η coupe V12, η κορωνίδα της γκάμας χαρακτηρίζεται από φαρδύτερα φτερά που φιλοξενούν μετατρόχια ως και 40 χιλιοστά μεγαλύτερα από τις μικρότερες εκδόσεις. Ξεχωρίζουν επίσης το μπροστινό σπόιλερ, η μπροστινή γρίλια κατά 25% μεγαλύτερη, ο ανάποδος αεραγωγός στο καπό, τα σμιλεμένα πλαϊνά μαρσπιέ κι ο πίσω διαχύτης.

Οι αγοραστές έχουν επίσης τη δυνατότητα να παραγγείλουν ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών σε δύο διαφορετικές αποχρώσεις του μαύρου ή να επιλέξουν την ουσία αντί για το στιλ και να προτιμήσουν ένα από τα δύο σετ σφυρήλατων ζαντών αλουμινίου εξοικονομώντας 8 κιλά μη αναρτώμενου βάρους.

Άλλα μέτρα εξοικονόμησης βάρους περιλαμβάνουν τη χρήση ανθρακονημάτων για τον μπροστινό προφυλακτήρα, το καπό, τα φτερά και τις προεκτάσεις των μαρσπιέ, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας και το καπάκι της οροφής είναι επίσης κατασκευασμένα από συνθετικό υλικό. Ολοκληρώνοντας τις προσπάθειες αντιστάθμισης του επιπλέον βάρους του V12 κινητήρα, θα βρούμε μια ειδική ελαφριά μπαταρία, ένα σύστημα εξάτμισης κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 1 χιλιοστού που εξοικονομεί 7.2 κιλά έναντι του αντίστοιχου της V8 Vantage και κεραμικά φρένα που ζυγίζουν 23 κιλά λιγότερο από το συμβατικό σύστημα πέδησης. Αν επιλέξετε τα carbon καθίσματα, τότε θα ελαφρώσετε άλλα 7.3 κιλά το απόβαρο κι άλλο τόσο το πορτοφόλι σας!

Παρ’ όλη τη δίαιτα όμως, η ζυγαριά είναι αμείλικτη: με βάρος 1.855 κιλά, είναι βαρύτερη τόσο από την V12 Coupe (1.795 κιλά), όσο κι από την V8 Roadster (1.628 κιλά). Η Aston λέει ότι οι ρυθμίσεις του συστήματος διεύθυνσης είναι ίδιες με της coupe V12, αλλά τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Roadster έχουν τις δικές τους μοναδικές ρυθμίσεις, προφανώς για να αντισταθμίσουν το επιπλέον βάρος του ανοιχτού μοντέλου, τη μικρή απώλεια ακαμψίας και το ελαφρώς διαφορετικό προφίλ των ιδιοκτητών.

‘Εναν αιώνα μετά, ο Vettel οδήγησε ξανά το μονοθέσιο GP της Aston Martin του 1922

Οι περισσότεροι από τους 250 από τους οποίους θα ζητήσουν από το τμήμα εξατομίκευσης Q της Aston να κάνει μερικές αλλαγές που θα τονώσουν τον εγωισμό τους, πριν παραλάβουν τα οχήματά τους στο τέλος του 2022. Οι επιλογές εξατομίκευσης περιλαμβάνουν φανταχτερά εξωτερικά γραφικά, ιδιαίτερες δερμάτινες επενδύσεις και βαφή που μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση των ανθρακονημάτινων πάνελ σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

The post Aston Martin V12 Vantage Roadster: 250 κομμάτια, όλα πουλημένα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα