Gunther Werks Project Tornado: μια σύγχρονη 993 με 700 ίππους

Ο βελτιωτής από την California αποκάλυψε τις λεπτομέρειες για το νέο του project: ελαφρύ αμάξωμα, twin-turbo κινητήρας, 700 ίπποι, μόλις 25 κομμάτια. Καταπώς συνηθίζει ο Gunther Werks, εστιάζει σε τρεις τομείς: αυξάνει το μπροστινό μετατρόχιο, επικεντρώνεται στη μειώση του βάρους και στη μετατόπιση του κέντρου βάρους προς τα μπροστά, ώστε να εξαλείψει τα τυπικά οδικά χαρακτηριστικά των παραδοσιακών 911  –την ελαφριά μούρη και την ατίθαση ουρά– ώστε να παραμείνουν συναρπαστικές αλλά με χαρακτηριστικά που θα θυμίζουν περισσότερο μοντέλα

με τον κινητήρα στο κέντρο.

Ο Gunther Werks θα πάρει μια Porsche 911 γενιάς 993 κι υπόσχεται να αφαιρέσει 227 κιλά. Το μπροστινό μετατρόχιο είναι αρκετά φαρδύτερο από το εργοστασιακό και τα πάνελ του αμαξώματος είναι σε μεγάλο βαθμό κατασκευασμένα από ανθρακονήματα – ειδικότητα της θυγατρικής του εταιρίας Vorsteiner. Μεγάλο μέρος του εσωτερικού έχει ανακατασκευαστεί. Υπάρχει ρετρό εμφάνισης ηχοσύστημα, επένδυση Alcantara, αλουμινένια στοιχεία, carbon καθίσματα κι επιλογή για ζώνες πολλών σημείων.

Η ανάρτηση χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτιστέρ της ολλανδικής JRZ, με τρία επίπεδα σκληρότητας. Ο κινητήρας στέλνεται στην αμερικάνικη Rothsport, η οποία τον υπερκυβίζει στα 4.0 λίτρα ώστε να αποδίδει 600 ίππους σε καθημερινή χρήση ή 700 ίππους με το πάτημα ενός διακόπτη στη λειτουργία πίστας. Το παράδοξο είναι ότι εξακολουθεί να είναι αερόψυκτος. Θυμίζουμε ότι η υπερτροφοδοτούμενη 911 GT2 (993) απέδιδε 450 ίππους.

Οι 700 ίπποι στέλνονται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ένα πακέτο touring που αλλάζει το κάθισμα του οδηγού με ένα πιο άνετο, αντικαθιστά τη θηριώδη πίσω αεροτομή με μια μικρότερη ducktail και επαναρυθμίζει τον κινητήρα για «ένα πιο χαλαρό στιλ οδήγησης». Ο Gunther Werks δεν έχει ανακοινώσει τιμή για το Project Tornado, αλλά φημολογείται ότι θα κοστίζει άνω των 800.000 €!

The post Gunther Werks Project Tornado: μια σύγχρονη 993 με 700 ίππους appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα