Υγραέριο: διαψεύδουν για αύξηση τιμής εισαγωγείς και εγκαταστάτες υγραεριοκίνησης

12:35 4/10/2012 - Πηγή: Econews

Ανακοίνωση με αφορμή τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για σχεδιαζόμενη αύξηση της τιμής του υγραερίου κίνησης στα επίπεδα του 1,20 Ευρώ ανά λίτρο εξέδωσε το Σωματείο Εισαγωγέων και Εγκαταστατών Συστημάτων Αερίων Καυσίμων Κίνησης.

Εγκαταστάτες και εισαγωγείς που δραστηριοποιούνται στην υγραεριοκίνηση διαψεύδουν τα περί αύξησης της τιμής στο υγραέριο

επικαλούμενοι διαβεβαιώσεις των συναρμόδιων υπουργείων, αλλά και τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία.

Το βέβαιο είναι ότι οι διαρροές για αύξηση στο υγραέριο έχουν προκαλέσει αναταραχή στον κλάδο της υγραεριοκίνησης με τους επαγγελματίες να κάνουν λόγο για μαζικές ακυρώσεις παραγγελιών.

Το Δελτίο Τύπου του  Σωματείου Εισαγωγέων και Εγκαταστατών Συστημάτων Αερίων Καυσίμων Κίνησης συνυπογράφουν δέκα μέλη του και αναφέρει τα κάτωθι:

“Η φημολογία των τελευταίων ημερών ,περί αύξησης της τιμής του υγραερίου , προκαλεί αναστάτωση στους χιλιάδες καταναλωτές, που χρησιμοποιούν ήδη υγραέριο για την κίνηση των οχημάτων τους.

Η πραγματικότητα όμως απέχει από τη φημολογία.

Οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν αφενός, από τα συναρμόδια υπουργεία, δεν υποστηρίζουν τα όσα ακούστηκαν περί αύξησης της τιμής του υγραερίου και αφετέρου η σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία «καλύπτει» τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των τιμών του υγραερίου κίνησης με τα λοιπά καύσιμα.

Οι Έλληνες καταναλωτές που εμπιστεύτηκαν την υγραεριοκίνηση , έχουν διαπιστώσει τα οφέλη που αυτή προσφέρει, τόσο σε οικονομικό όσο και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Το Σωματείο Εισαγωγέων και Εγκαταστατών Συστημάτων Αερίων Καυσίμων Κίνησης , πρωτοστατεί με πρωτοβουλίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την προστασία του Έλληνα καταναλωτή”.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα