Η Siemens A.E. λαμβάνει πιστοποίηση για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Siemens Α.Ε. έλαβε από την ΤUV Austria Hellas πιστοποίηση κατά OHSAS 18001, την πλέον αναγνωρισμένη πιστοποίηση για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία διεθνώς.

Το πρότυπο OHSAS 18001 θέτει το πλαίσιο για τη συστηματική αναγνώριση, αξιολόγηση και διαχείριση των κινδύνων για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας,

συμβάλλοντας στη μείωση της πιθανότητας ατυχημάτων. Παράλληλα, προϋποθέτει τη συμμόρφωση με τη σχετική νομοθεσία και βοηθά στη συνολικότερη βελτίωση της εταιρικής απόδοσης.

«Στη Siemens, πιστεύουμε ότι η ισχυρή δέσμευση στην υγεία και την ασφάλεια αποτελεί βασική συνθήκη για την ενίσχυση των επιδόσεων των ανθρώπων μας. Η πιστοποίηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, καθώς αναδεικνύει ότι η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία αποτελούν βασικό στοιχείο της κουλτούρας μας, ενώ αντανακλά και την υπευθυνότητα της εταιρείας», σημείωσε ο Πάνος Ξυνής, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Α.Ε.

Ομάδα επιθεωρητών της TUV Austria Hellas, του ανεξάρτητου Φορέα Τεχνικών Ελέγχων και Πιστοποιήσεων, έλεγξε και πιστοποίησε το Σύστημα Διαχείρισης της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία της Siemens A.E. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της εταιρείας, καθώς και στους χώρους των εργοταξίων όπου υλοποιούνται έργα, τον Ιούλιο του 2012. Η πιστοποίηση κατά OHSAS 18001 επιβεβαιώνει την προσπάθεια της Siemens για την αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας, τη συνεχή μείωση των ατυχημάτων και την ενίσχυση της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Παράλληλα, αποτελεί τη βάση για τη διαρκή βελτίωση της λειτουργίας της εταιρείας και των δραστηριοτήτων της, γεγονός που έχει ευρύτερο θετικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους και στους κοινωνικούς εταίρους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο όμιλος της Siemens AG τοποθετεί την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στον πυρήνα της εταιρικής της στρατηγικής. Η Siemens Α.Ε. έχει υιοθετήσει τους παγκόσμιους κανονισμούς του ομίλου ως βάση για το τοπικό σύστημα, το οποίο έχει προσαρμόσει κατάλληλα, ώστε να ανταποκρίνεται στις εθνικές νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις, στις τοπικές συνθήκες και στην εταιρική πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα